Sistem RX 5700 XT Nitro+ ekran kartını görmüyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Benim arada bir (2-3 aydır başıma 3 kez geldi) bilgisayarda ne oluyorsa ekran gidiyor sonra sistemi kapatıp açıyorum ekran gelmiyor birkaç defa yapıyorum ekran geliyor ama ekran kartını görmeyerek aygıt yöneticisinde ünlem işareti olarak geliyor. Sistem elimde 1 senedir var neredeyse ama 3-4 aydır 3 kez geldi başıma. Çözümü ise sistemi kapatıp ekran kartını söküp BIOS pilini de söküp takıyorum düzeliyor uzun bir süre olmuyor bunun sebebi nedir?

Sorunun anakartta olma olasılığı yok 2 kez anakart değiştim.

Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ekran kartı.

Bu sorunda test ile tespit zor, kartın güç soketlerini sağ sol yer değiştirin, kartıda slota doğru biraz bastırıp kullanın.
IMG_20240611_205628.jpg

bunları tam tersi yerleştireyim öyle mi?

Bu kartta 2 tane 8 pin görünüyor, sizde 8+6 mı var?

2 pin boşta duruyor.

8+8 2 pin boşta evet çünkü pin yok ki.

yanlız bunun modeli "BE" diye geçiyor belki 8+6 olabilir.

yanlız bunun modeli "BE" diye geçiyor belki 8+6 olabilir.
8+6 imiş ama normal modeli 8+8

Oda 2x8 pin görünüyor, neyse siz bu soketleri çıkarıp sağdakini 8 pin yapıp sola, soldakini 6 pin yapıp sağa takın.

Tekrar aynı sorunu yaşarım diye tırsıyorum ama dediğinizin mantığı var soldaki 8 pine doğrudan güç gitmiyor 6 pinin gittiği yoldan gidiyor.

Deneye deneye bulunacak.

Hocam ben denedim ama takamadım çünkü giriş yetişmiyor kabloyu kısa yapmıslar fazladan olan 2 pinli kısım yetişmiyor diğerini denedim onu da yetiştiremedim eskisi gibi taktım geri geldim

Hocam ben denedim ama takamadım çünkü giriş yetişmiyor kabloyu kısa yapmıslar fazladan olan 2 pinli kısım yetişmiyor diğerini denedim onu da yetiştiremedim eskisi gibi taktım geri geldim

Yani adamlar nasıl yapmış anlamadım kablo kopacak gibi oluyor yine de yetişmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı