Sistem yeniden başlatılıyor

ulpionz

Centipat
Merhaba arkadaşlar, benim bilgisayarımda hala nedenini anlayamadığım sorun var. Bilgisayar arada "Windows bir kapatmadan kurtardı" tarzı bir mesaj vererek açılıyor... Herhangi bir oyun açtığında (bu oyunlar bilgisayarı zorlayan oyunlar da değil) veya Chrome'da gezindiğinde beklenmedik şekilde PC kendini resetliyor, bazen "dııııt" sesleri eşliğinde PC çöküyor ve öyle reset atıyor, bazen de mavi ekran hatası veriyor (mavi ekranda ne yazdığını yakalayamıyorum, ama Memory falan yazıyordu ve hemen kapanıp resetleniyordu)... Yani kafayı yemek üzereyim, bilgisayarı hiç kullanamıyorum, oyun oynayamıyorum, Chrome'da gezinemiyorum...

(Bu arada bu sorun ekran kartıyla ilgili değil, ekran kartını çıkarıp yerine onboard kullandım. Ve sorun hala devam ediyor)

Ağ sürücünü güncelle.

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Ekran kartı sürücünü güncelle.

HD Tune ile "error scan" testi yap. Health sekmesini paylaş.

HDD Sentinel ile sağlık derecelerine bak.
Ekran kartını DDU ile silip defalarca güncelledim.
"sfc /scannow" yaptım ve bir sorunla karşılaşılmadı.
Ağ sürücüsünü şimdi güncelledim.
HD Tune ile "Error scan" testi yaptım, herşey "ok(yeşil)" çıktı.
Health sekmesi :
"HD Tune: ST3320418AS Health

ID Current Worst ThresholdData Status
(01) Raw Read Error Rate 116 99 6 114422906 Ok
(03) Spin Up Time 97 97 0 0 Ok
(04) Start/Stop Count 96 96 20 4217 Ok
(05) Reallocated Sector Count 93 93 36 316 Ok
(07) Seek Error Rate 87 60 30 578619351 Ok
(09) Power On Hours Count 35 35 0 57322 Ok
(0A) Spin Retry Count 100 100 97 0 Ok
(0C) Power Cycle Count 96 37 20 4217 Ok
(B7) (unknown attribute) 100 100 0 0 Ok
(B8) (unknown attribute) 100 100 99 0 Ok
(BB) (unknown attribute) 100 100 0 0 Ok
(BC) (unknown attribute) 100 99 0 27 Ok
(BD) (unknown attribute) 100 100 0 0 Ok
(BE) Airflow Temperature 67 61 45 555679777 Ok
(C2) Temperature 33 40 0 33 Ok
(C3) Hardware ECC Recovered 53 28 0 114422906 Ok
(C5) Current Pending Sector 100 100 0 0 Ok
(C6) Offline Uncorrectable 100 100 0 0 Ok
(C7) Ultra DMA CRC Error Count 200 200 0 0 Ok
(F0) Head Flying Hours 100 253 0 67197 Ok
(F1) (unknown attribute) 100 253 0 222362308 Ok
(F2) (unknown attribute) 100 253 0 -1756767495 Ok

Power On Time : 57322
Health Status : Ok"

HDD Sentinel Sağlık Derecesi:
ss.PNG

Sağlık kötü durumda, bu durumda ne yapabilirim

Sağlık kötü durumda. Bu durumda ne yapacağını tam olarak bilmiyorum ama sorun belki bu yüzden oluşabilir.

Bu yüzden başka bir disk ile denemeye çalışın. Eğer denediğiniz diskte sorun yaşamıyorsan sorun kullandığın depolama diskiymiş.

Sağlık kötü durumda. Bu durumda ne yapacağını tam olarak bilmiyorum ama sorun belki bu yüzden oluşabilir.

Bu yüzden başka bir disk ile denemeye çalışın. Eğer denediğiniz diskte sorun yaşamıyorsan sorun kullandığın depolama diskiymiş.
Bu arada bundan önce kullandığım harddiskte de aynı sorun vardı, ben sorunun biosun güncel olmaması olduğunu sanıyordum ve o harddisk yerine şuan kullandığım harddiski taktım, bilgisayarı formatladım ve biosu güncelledim. Ve sorun hala devam ediyor

Önceden kullandığın HDD'yi test ededebilir misin? Şu an kullandığın HDD sonradan taktığın değil mi?
Sonradan taktığın HDD sağlığı çok düşük. Bu belki mavi ekrana sebebiyet vermiş olabilir.

Ek olarak SATA kablosu durumu nasıl? SATA kablosu değiştirin belki sorun ondandır diyeceğim.

Önceden kullandığın HDD'yi test ededebilir misin? Şu an kullandığın HDD sonradan taktığın değil mi?
Sonradan taktığın HDD sağlığı çok düşük. Bu belki mavi ekrana sebebiyet vermiş olabilir.

Ek olarak SATA kablosu durumu nasıl? SATA kablosu değiştirin belki sorun ondandır diyeceğim.
Hocam bundan önce kullandığım HDD'yi yıllarca kullandım ve hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ancak benim anakartın arızalanması nedeniyle kasa değiştirmiştim ve o HDD'yi bu kasaya taktım, formatladım ve bu sorunla karşılaştım.. Sonra o harddisk yerine şuanda kullandığım harddiski taktım, bide üstüne format attım ve işte sorun hala devam ediyor. Bahsettiğiniz kabloları kontrol ederim, bu arada size attığım Minidump dosyasını kontrol edebilirmisiniz? Neden mavi ekran veriyor öyle anlayabiliriz belki...

Şu an kullandığınız HDD sağlık çok düşük. Diğer HDD'yi test edin. Eğer onun sağlıkları daha iyi olursa onu kullanmaya çalışın.

Eğer mavi ekran vermezse sorun HDD'ymiş.

Şu an kullandığınız HDD sağlık çok düşük. Diğer HDD'yi test edin. Eğer onun sağlıkları daha iyi olursa onu kullanmaya çalışın.

Şimdi o eski HDD'yi taktım HD Tune ile test yapıyorum ama bu HDD'yi dosya gibi kullanıyor bilgisayar şuan, harddiskte Windows yüklü değil.

Hocam şimdi HD TUNE'dan test yaptım ve yine bir sonuç çıkmadı (Herşey yeşil).
SS'leri atayım.

HDTune_Health_MAXTOR_STM3160815AS.png
sss.PNG

Yalnız ben hala anlamadım... Bu sağlığı %97 olan harddiski kullanırken bu reset atma ve çökme sorununu durmadan yaşıyordum, sırf bu sorundan ötürü format atıp şuanki harddiske geçtim... Bu durum bana çok mantıksız geliyor :/

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı