Sistemde RAT şüphesi

UmutCanD

Hectopat
Arkadaşlarım bilgisayarımda gezerken aniden bir şey oldu ve ekran kitlendi ve "piano tuş seleri geldi" mouse kafasına göre hareket etti, o an anladım RAT yediğimi.
Direkt bilgisayarı güvenli modda başlattım diğer cihazlarımdan şifrelerimin çoğunu değiştirdim ve Kaspersky virüs silme aracını indirip güveli modda tarattım ama bir şey çıkmadı. Ve CCleaner ile başlangıçta garip bir program vardı, konumu appdata\local gerisini hatırlamıyorum. Direkt sildim sizce ne yapmam gerekiyor virüs hala duruyorsa?

Format at kendini riske atma.

Artı -1 Eksi
Rat ise sistem dosyalarına bulaşma ihtimali düşük. Bazı virüsler antivirüse takılmazlar. Sıfırdan fomat kesin çözüm olacaktır virüsü silmek için.

Sisteminizde gerçekten RAT var ise Kaspersky'nin bulamamasına şaşırdım.

Bu söyledikleriniz RAT'tan çok bilgisayarın kilitlenmesine benziyor, RAT olduğuna emin misiniz?

Malwarebytes, ESET, Norton gibi yazılımlar ile de tam tarama yapabilirsiniz.

İsmi 'indir' olan siteden sözde 'virüs kaldırma aracı' indirmek mi?

Sisteminizde gerçekten RAT var ise Kaspersky'nin bulamamasına şaşırdım.
Çünkü AV ile taratmamış araçla taratmış.
CCleaner ile başlangıçta garip bir program vardı, konumu appdata\local gerisini hatırlamıyorum. Direkt sildim sizce ne yapmam gerekiyor virüs hala duruyorsa?
Sistem tarama 1 ve 2 sonuçlarını paylaşın.
Sadece girdiyi sildiysen istenenleri paylaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…