Sistemin ekranı oyun oynarken karardı

Xmartux

Femtopat
Katılım
11 Haziran 2022
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
R9 380x
İşlemci
İ5 4790
Merhaba. Bugün oyun oynarken yavaş yavaş ekran karardı. Yavaş yavaştan kastım ise çizgiler halinde. Daha sonra PC'yi kapattım ve tekrar açtığımda PC açılınca monitörde logo çıkıyordu. Artık çıkmıyor ve siyah hafif bir beyaz gibi bir havası var. Ne BIOS'a girebiliyorum ne de farkli bir yere. Neden oldu bu?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220611_041939_057.jpg
    IMG_20220611_041939_057.jpg
    94,3 KB · Görüntüleme: 204
Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek ihtimalle ekran kartınız bozuldu. Ekran kartını kasadan çıkartıp anakart üzerinden görüntü almayı dener misiniz?
 
Herkes ekran kartı yanmış dedi fakat benim şu anda kullandığım bilgisayar da benzer bir şey olmuştu çizgiler çıkmaya başladı sonra dondu (sesler falan da dahil) bendeki hata yazılımsaldı. Depoloma birimlerini çıkartıp farklı bir bilgisayarda formatlama şansın varsa bir denemeni öneririm
 
Herkes ekran kartı yanmış dedi fakat benim şu anda kullandığım bilgisayar da benzer bir şey olmuştu çizgiler çıkmaya başladı sonra dondu (sesler falan da dahil) bendeki hata yazılımsaldı. Depoloma birimlerini çıkartıp farklı bir bilgisayarda formatlama şansın varsa bir denemeni öneririm.

Hiçbir şekilde BIOS ve BIOS menüye giremiyorum bu yüzden format atamam.
 
Sorunu hala çözemedim ama ekran kartını değiştirdim ve hala aynı sorun ile karşılaştım monitör de mi bir sıkıntı var?
O zaman sırasıyla RAM ve işlemcine bak. Görüntü gelmiyorsa yüksek ihtimal ramlerde bir problem olabilir. veya yukarıda bir arkadaş da bahsetmiş VGA veya HDMI kablonu anakart üzerindeki porta takmayı dene.
 
Artı -1 Eksi

Yeni konular

Geri
Yukarı