Sivilce Sorunum

Sivilce türüne bağlı bir şey bu biraz. Sizinki ergenlik sivilcesi mi? Yoksa hastalık gibi bir şey mi? Bunu doktor ile konuştunuz mu?

Ben hiç ilaç işine girmedim. Güvenmiyorum çünkü. Yukarıda farklı farklı ilaçlar söylenmiş ve yan etkileri vesaire var denilmiş. Cildim bu ilaca karşı hassas mı, içinde alerjimi tetiklendirecek bir madde var mı, bilemem. Mesela benim sarımsağa alerjim var. Kıpkırmızı surat ile çıkmakta var işin içinden. O yüzden pek önermiyorum. Tabi yine de sizin kararınız.

Eskiden arada bir de olsa cips, kola, çekirdek tüketirdim. Yaz ayları hariç çok ama çok nadiren su içerdim. Yüzümü günde 1 defa yıkamak yerine 3 defa yıkadım, 3-4 günde bir su içeceğime her gün düzenli olarak içtim, dediğim gibi cips gibi zararları yiyecekleri tüketmedim ve %90 azaldı. Birkaç sene sonra tamamen geçti.

Eğer yukarıda dediğim gibi sivilce türüne bağlı olarak bu bir ergenlik sivilcesi ise yediğiniz yemeklere dikkat ederseniz, cips-kola tarzı şeyleri tüketiyorsanız bırakırsanız zaten %70-75 derecede azalacaktır diye umuyorum. Zaten cips ve kola dediğimiz şey kanser yapıp, öldürmekten başka hiçbir işe de yaramıyor.

Son düzenleme:
Ben doğal yöntemleri tavsiye ediyorum. Sirke sürebilirsin veya sivilcelere karşı etkili olan sabunlardan kullanabilirsin.
Onları kullandım hiçbir işe yaramadı.
Öncelikle yaşınız kaç? Ben üniversite yıllarımın başlarında(20'li yaşlarda) Zoretanin adlı sivilce ilacı kullandım. İlaç kesinlikle doktor onaylı ve kan testi, karaciğer kontrolleri yapıldıktan sonra alınıyor.

Karaciğeri aşırı yoran bir ilaç. Ilacı kullanırken ALT, AST gibi karaciğer enzim değerleri ve bazı kan değerleri aşırı yükseliyor, 3 ayda bir kan testi yaptırılması öneriliyor kontrol amaçlı. 6 ay gibi bir süre, saatini hatta dakikasını bile aksatmadan hergün alıyosun. Vücudun kupkuru kesiliyor. Fakat düzenli kullandığın zaman sonuçları çok iyi. Mermer gibi yüzün ve temiz bir vücudun oluyor.

Bu işin kesin çözümü Zoretanin, Roaccatin vs. gibi sivilce ilaçlardır. Kremler ile bu iş olmaz.

Öncelikle ergenlik dönemindeyseniz, bu dönemde kullanmanızı tavsiye etmem. Çünkü ergenlik sonrası sivilceler kayboluyor. Asıl problem ergenlik sonrası devam eden aşırı sivilceli bünyelerde kullanılmalı bence.
15-16
Sivilce türüne bağlı bir şey bu biraz. Sizinki ergenlik sivilcesi mi? Yoksa hastalık gibi bir şey mi? Bunu doktor ile konuştunuz mu?
Ergenlik sivilcesi ama 2 ayrı doktor da bunu önerdi. Başlayacaz herhalde yapacak birşey yok.
Yarın doktora gideceğim. Durumu yazarım buraya.
Eğer yukarıda dediğim gibi sivilce türüne bağlı olarak bu bir ergenlik sivilcesi ise yediğiniz yemeklere dikkat ederseniz, cips-kola tarzı şeyleri tüketiyorsanız bırakırsanız zaten %70-75 derecede azalacaktır diye umuyorum. Zaten cips ve kola dediğimiz şey kanser yapıp, öldürmekten başka hiçbir işe de yaramıyor.
Kesinlikle olabildiğince az tüketiyorum. Neredeyse hiç

Roaccutane kullanan arkadaşlarım vardı çocukların yüzü mayın tarlasıydı felaketti bir sene içinde baby face oldular. Ama kullanırken etkileri agırdır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı