Sivilceye iyi gelenler

Dostum benimde yüzüm sivilce dolu randevu aldım 2 hafta sonra cilt doktoruna görüneceğim. Doktordan Roaccutane isteyeceğim umarım verir. Tavsiyem sende o jeli 1-2 hafta kullan etki etmezse, doktordan direkt olarak Roaccutane iste.

Roaccutane tek çözüm.
dostum roacutanne kullanırsam karaciğerimi ve herşeyimi riske atmış olurum, ayriyetten ilaç depresyona sokuyor ve yks sınavım var önümde, eğer onu kullanırsam mahvolurum öyle diyim.
Jel soyucu özellikli anında kuruyor sivilceyi kurutuyor ama izi geçmiyor yaw kafayı yicem.
Dostum benimde yüzüm sivilce dolu randevu aldım 2 hafta sonra cilt doktoruna görüneceğim. Doktordan Roaccutane isteyeceğim umarım verir. Tavsiyem sende o jeli 1-2 hafta kullan etki etmezse, doktordan direkt olarak Roaccutane iste.

Roaccutane tek çözüm.l
Dostum bu konuda kimsenin vereceği tavsiye bir işe yaramaz. Git doktoruna al ilacını kullan 3 4 hafta. Etki etmedi mi tekrar git deki bu işe yaramıyor. Veya başka doktora git de böyle böyle şu ilaçları kullandım geçmiyor. Başka bir tane dene ama hep doktor kontrolünde dene. Cildim daha güzel olsun derken farkında olmadan yüzüne büyük zararlar verirsin. Berberin dolduruşuna gelip böyle şeyler yaşadığın gibi diyeceğim de ergenliktendir onlar jilet meselesi bahane olmuştur.
Reis yani ben bi yanlislik yapiyorum ki bunlar cikiyor
1 haftadir bu antibiyotikle jeli kullandim, bi etkisini goremedim.

Ben Arifoğlu çay ağacı yağını kullanıyorum çok memnum ve kullanmaya devam ediyorum konu sahibinede tavsiyemdir yüzümde sizinki gibi ucu olmayan inanılmaz sivilce vardı baya azaldı ve çoğunu küçülttü.
ustam benim aldığım vardı, akrabam hakiki getirmişti hatta, o bile etki etmedi anlamadım ki kafayi yiyecem.

Bende de çok fazla sivilce vardı. 20 yaşındayken doktora gittim. Doktor kan testi yaparak agnegen ilacı ve hametan kremini yazmıştı. Her ay kontrole gidip ilaç yazıyordu ve 2 ayda bir kan testi yapıyordu. 6-7 ay kullandıktan sonra sivilce diye bir şey kalmamıştı. Hametan kremini her zaman gidip ezcaneden alabiliyorsunuz. İlaç yüzü kuruttuğu için dudakta vs çatlak yapıyordu krem çok iyi geliyordu. Ancak 20 yaşına kadar çatlamayan dudaklarım her soğuk olduğunda çatlamaya başladı. Bir de bildiğim kadarıyla bu ilacın böbreklere zararı çokmuş. Ben bilmiyordum öğrendikten sonra bırakmıştım kullanmayı. Bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var.

Arkadaşlar.
Yüzümü günde 3 sefer sabah öğle akşam olmak üzere yıkıyorum.
Aha şu an su içiyorum bardağı bıraktım size yazıyorum şu anda.
Doktorum zaten önerdi tetradox ama bir etkisi yok 1haftadır.
Cay ağacı yağı dediniz evet, onu kullandım teyzem getirmişti hakiki, hiçbir işe yaramadı, gül suyu, kil maskesi, kükürt sabunu, magnis, fucidin vs...
Bu tıraş olduktan sonra oldu zaten biliyorum jilet tahriş falan mi etti anlamadım.
Ama bu ne tahrişse arkadaş 1yıl oldu.

Aynı tıraş bıçağını çok uzun süre kıullanma. Her gün tıraş okuyorsan haftada bir ya da sivilçe çıkmaya başladığında değiştir.

Roaccutane kullan 3-4 ayda kurtul hepsinden.
dostum roacutanne kullanırsam karaciğerimi ve herşeyimi riske atmış olurum, ayriyetten ilaç depresyona sokuyor ve yks sınavım var önümde, eğer onu kullanırsam mahvolurum öyle diyim.
Ablam kullandı. Tanıdıklar da kullandı bir sorun çıkmadı. Kontrolleri düzenli yaptırırsan bir sorun çıkmaz. Gene de senin bileceğin iş.

Yağlı şeylerden uzak dur. Bir de düzenli olarak aloe veranın içindeki jeli sürersen iyi gelir. Şu anda ergenlik dönemindeyim. Sivilcelerime sürüyorum her gün 1 haftaya hiçbiri kalmıyor.

Sivilce tedavisinde çok fazla ilaç var. 1 haftada etki etmiyor öyle mucize beklemeyin, sabırla düzgünce kullanın. 1-2 ay kullanıp fayda görmezseniz bir diğerine, sonra çift tedaviye vs geçiliyor. Uzun bir süreç maalesef sivilce tedavisi.

Roaccutane evet ağır bir ilaç ama düşündüğünüz kadar sık karaciğer zararı yok. Düzgün bir şekilde doktor kontrolünde kullanmak lazım. Depresyon da 1000-10.000 hastada bir görülen seyrek bir yan etki. Sınav geçtikten sonra kullanırım birkaç ay daha dayanırım diyorsanız o da mantıklı tabii ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı