Siyasetcinin Dini Kullanma Kilavuzu

145773

Hectopat
Makaleler
2
Insanoglu dini oldugu gibi birakmak yerine menfaatleri icin kullanmayi tercih etmistir. Bunun ustunden prim yapan bircok insan vardir ve bunlara inanan milyonlar...

"Meselenin en kötü yanı, dinin, siyasi çıkarlar uğruna kullanılmasının meydana getireceği zararlardır. Dini siyasi amaçlara ve işlerine hizmet için değerli bir araç kabul edenlere karşı ne kadar şiddetli eleştiriler yapılsa azdır.

Bu tür utanmaz kimseler, kendi itikat ve imanlarını kalabalıklardaki zavallıların duyması için girtlaklarini yirtarcasina haykirirlar. Esas amaclari bu ugurda olmek degil, bunun sayesinde gecimlerini temin etmektir. Bu kimseler sadece siyasi bir fayda saglamak icin imanlarini bile satabilirler."

Gelen zamlari da artik umursamiyorum. Yeter ki guzel gunlere geri donelim. Ya da o gunlerden bile guzel bir gelecegimiz olsun.

Osmanli belki yakalayabilirdi Batiyi fakat artik 21. yuzyildayiz ve birkac yil icinde yepyeni sayfalar aciliyor.

Turkiye, ulkemiz icin temiz bir sayfa dilegiyle,

Iyi geceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şeye amin demek yerine, gözünü açıp düşünerek karar verilse. İnsanların düşüncesi kendiliğinden değil, başkalarından şekilleniyor maalesef. Bir yerde artık dikkat ettiyseniz ''din'' geçtiği bazıları kulak kesiliyor, bazıları nefret edercesine muhalefetlik yapıyor. Bu da bizi ayırıyor. Arada çok küçük bir kesim ikisini yerinde kullanarak ülkeye faydalı olabiliyor. Maalesef her iki tarafta da çomar kitle var. Burada bunu okuyan kişiye de şunu söylemek istiyorum, dinsiz olunca modern, dinci olunca Arap sevici olunmaz. Dinin ne olursa olsun, insan olmak önemlidir. Siyasette ise din kullanıldığı için, bir kısım ''vatan, millet'' yerine Müslümanlık diyerek, dinini koruduğuna inanıyor. Kendi milletini hiçe atmak çok büyük bir felaketin başlangıcıdır, konu çok daha uzar ama mesaj gitmiştir bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun dine düşmanlık etmek veya aşırı dindar olmakla alakası yok bence. Bu tamamen çıkarlarına dini alet etmektir. "Bakara makara" dersin ama arkandaki "Hacı sen ne diyorsun" demediği sürece bu süreç sürüp gider. Ama dini değerleri tam anlamıyla bilen kişi olsa "Hop dur bakalım orada" derdi. O kişiler de bir daha böyle bir suistimale cesaret bile edemezdi.

@Anakin SkywaIker aynen katılıyorum bu sözlerinize ve millet ile vatan olmadıktan sonra ister kafir ol ister Müslüman ol hiçbir şey fark etmez. Önemli olan vatanım diye seveceğin ve orada dilediğin gibi yaşayabileceğin bir toprak parçası olmasıdır. Bence milliyetçilik, İslamcılıktan daha önde olması gereken bir kavramdır.

Dinin siyasete alet edilmesi çok sık yaşanan bir şey bu ülkede. Adam kürsüye çıkıyor önce bir ''Selamın aleyküm kardeşlerim'' diyor, yaptığı şeyleri ve gelecekte yapacakları sayesinde ''süper güç'' (!) olacağımızı söylüyor arada bir Kuran'dan bir iki ayet okuyor, birkaç tane de Arapça dua vb. şeyler dile getiriyor, kürsüden inerken de ''Allah'a emanet olun kardeşlerim'' diyor. İş tamam. Bir de cuma namazı çıkışlarında bir cuma mesajı veriyor millete medya aracılığıyla. Ne kadar kolay değil mi? İslam dinini ve kültürünü iyi bilen bir ateist dahi bunları yaparak seçmenleri hemen her konuda kolayca kandırabilir.

Ne diyelim ki bu aşırı muhafazakar olan kitleye, onlar modernleşmeyip muhafazakar kalmaya devam ettikçe başkaları onlara her daim ''koyun sürüsü'' diye nitelendirecek ve elin oğlu kurdun alası olurken onlar ise koyun/kuzu olarak yaşayıp yerinde saymaya devam edecekler. Yazık ama acımıyorum. Okuman yazman varsa al eline bir kitap, oku, araştır, öğren ondan sonra bakalım koyun sürüsünden misin yoksa kurt sürüsünden mi?

@Anakin SkywaIker aynen katılıyorum bu sözlerinize ve millet ile vatan olmadıktan sonra ister kafir ol ister Müslüman ol hiçbir şey fark etmez. Önemli olan vatanım diye seveceğin ve orada dilediğin gibi yaşayabileceğin bir toprak parçası olmasıdır. Bence milliyetçilik, İslamcılıktan daha önde olması gereken bir kavramdır.

Dinin siyasete alet edilmesi çok sık yaşanan bir şey bu ülkede. Adam kürsüye çıkıyor önce bir ''Selamın aleyküm kardeşlerim'' diyor, yaptığı şeyleri ve gelecekte yapacakları sayesinde ''süper güç'' (!) olacağımızı söylüyor arada bir Kuran'dan bir iki ayet okuyor, birkaç tane de Arapça dua vb. şeyler dile getiriyor, kürsüden inerken de ''Allah'a emanet olun kardeşlerim'' diyor. İş tamam. Bir de cuma namazı çıkışlarında bir cuma mesajı veriyor millete medya aracılığıyla. Ne kadar kolay değil mi? İslam dinini ve kültürünü iyi bilen bir ateist dahi bunları yaparak seçmenleri hemen her konuda kolayca kandırabilir.

Ne diyelim ki bu aşırı muhafazakar olan kitleye, onlar modernleşmeyip muhafazakar kalmaya devam ettikçe başkaları onlara her daim ''koyun sürüsü'' diye nitelendirecek ve elin oğlu kurdun alası olurken onlar ise koyun/kuzu olarak yaşayıp yerinde saymaya devam edecekler. Yazık ama acımıyorum. Okuman yazman varsa al eline bir kitap, oku, araştır, öğren ondan sonra bakalım koyun sürüsünden misin yoksa kurt sürüsünden mi?
Cahil cesareti sayesinde insanların gözü o kadar kararıyor ki, ki aynı cehalet ile yanıldığı ortaya çıkacağı zaman eline ne gelirse yapabilecek bir seviyeye düşüyor. İnsanlar o kadar kapatmış ki algıyı cidden şaşırıyorum. Ne ara bu kadar köreldiniz. Tamam suyumuzda Flor var ama bu ayrı bir şey. Neyse yine sınırı aşıcam ben :D.

Yaptıklarının çoğu etik değil. Zaten Türkiye Cumhuriyeti anayasasına göre suç. Ama sen şimdi o adama dava açsan ne olacak? Şikayet etsen ne olacak ki? Gerçekleşecek olan tek şey, ertesi güne fetöcü damgası yiyecek olman.

Anayasayı yok say, cumhuriyeti, milli değerleri yok say, daha sonra Anıtkabir'e gidip, "Ulusumuzu işaret ettiğin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak ve her ferdini insanlık camiasının en seçkin konumuna demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin kuralları içinde getirmek varlık sebebimizdir." de....Komik.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı