Sizce ahiret var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer ben bir ateist olsaydım, yine de bu konu hakkında düşünürdüm. "Yav arkadaş tamam ben Allah'a veya başka tanrılara felan inanmıyorum, yine de öldükten sonra hiçbir yere gitmemek, sanki hiç var olmamışsın gibi ölmek, bana zor gelir. Hiçbir şeye inanmayıp umutsuz bir şekilde yok olmak için ölümü beklemektense bir dine inanayım da, içimde ölümden sonra da sonsuz bir hayatın olacağına dair ufakta olsa bir inanç olsun." derdim ben.

Müslüman'ım ve Ahiret'in olduğuna inanıyorum.

Kesin vardır Kur'an'da yazıyor galiba bir tane sure vardı unuttum. Bir de kardeşim biz ne bilelim ahirete VIP aldım canım sıkılınca gidiyorum canım sıkılınca geliyorum mu diyeyim?

Var mı yok mu bilmiyorum, kimse de bilmiyor. Bildiğim tek bir şey var o da ahiret var diye düşünüp hayatımı kısıtlamayacağım. İyiliği öbür dünyada mükafat alırım diye yapmıyorum. Zaten bu amaçla yapılan iyiliği de samimi bulmuyorum.
Reis son noktayı koymuş, dağılın :D

Reis son noktayı koymuş, dağılın :D
Son nokta falan değil bu. Eğer siz, ahiret inancının hayatı kısıtlamak olduğunu düşünüyorsanız, zaten inanmanıza gerek yok. :)

Düşüncelere saygım sonsuzdur. Ama bu konudaki hiçbir cevap son nokta değildir. Temel unsur inançdır. Sizin mensup olduğunuz inanç türü (ki inanmamak da bir inançtır) bu sorunun cevabını zaten verecektir.

Bilim tanrının enerji olduğunu düşünüyor ve kulağa mantıklı geliyor. Enerjinin bazı özellikleri şunlardır.
✔ Yok edilemez.
✔ Kullanılabilir.
✔ Her maddenin enerjisi vardır.
Bunlara bakarsak eşleştiğini görebiliriz. Bu doğruysa tanrı yok edilebilir. Enerji kullanılabilir olduğuna göre çoktan yok olmuş olabilir. Gelelim ahiret inancına. Mantıken bilinçsiz hareket mümkün değildir. Atomlarımız yok olduğunda silindiğimiz sonucu daha mantıklı. Yani sonuçta ne atomu kontrol edebilir veya şekillendirebilirse o zaman ahiret vardır.

Şunu da belirtmek gerekir bilim insan beyninin ürünüdür. Bazı insanlar bilime taparmış gibi yaşıyor onu her şeyin temeli olarak tutuyor bilimin kanıtlamadığı şeyleri kesin bir dille reddediyor. Bu bana biraz saçma geliyor çünkü bilim bizim ile birlikte ortaya çıktı, bilim hiç bir şeyin temeli değildir ve en önemlisi kesin değildir tüm bilimsel bilgiler değişebilir. Biraz da insan beynine ve düşüncelere önem vermek gerektiğini düşünüyorum.

Konuda felsefi ne kadar mesaj varsa sıfır beğeni, cevap amacıyla yazılan islamın şartları bile en az 3 beğeni almış, çok yazık.

Sırf bu dünyada adaletsizlikler var diye, acizliğinizi örtbas için ahiret var diyemezsiniz. Bunun bilimsel bir kanıtı yoktur ve üstteki arkadaşım, her şey bilim değil demişsin. Evet ahiret, insan beyninin kendini rahatlatmak amacıyla uydurduğu bir "hayal" dir. Hayallerin dayanak noktası olmadığı için kabul etmiyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı