Sizce Chromium Tabanlı MS Edge Chrome'u Geçebilir mi?

Sizce Chromium Tabanlı MS Edge Chrome'u Geçebilir Mi?

• Evet

Oy: 17 39,5%
  • Hayır

Oy: 20 46,5%
  • Çekimser

Oy: 6 14,0%

• Oy verenlerin toplamı
    43

Bence Koleksiyonlar kısmı gayet kullanışlı. Bir önceki jenerasyonda kalem kullanımına gelene kadar çözülmesi gereken ve kaynağı Microsoft olmayan problemler vardı (Google adresleri ile ilgili anlattığım mevzu). İnsanlar normal olarak rahatça kullanamadı ki, kalemle üzerine not alabilsinler. Beni korkutan Türkiye içinde bir kullanıcı grubu var adamlar son derece tutucu, yeni donanım almasa Win7 kullanmaya devam edecek, Winamp falan yükleyen grup Bu ölümüne tutuculuk yeni Edge'in önündeki en büyük engel bence.

Aynısı Apple yapınca "Eaabiiiii eQosYst€m yHaa !!11!1" oluyor, Google yapınca (ki dandirik Drive temelli Docs, Kişiler, Hangouts vb uygulamaları kasdediyorum) oda ekosistem oluyor ama Microsoft yapınca dayatma oluyor öyle mi? Kusura bakmayın ama ben burada art niyet seziyorum. Tek ürünle tüm pazarlara hitap edebilecek düzeye gelmişler mi, en azından reklam düzeyinde bile olsa gelmişler (ki reklam düzeyinde ise nihai üründe de mevcuttur bu özellikler, yoksa ABD tüketici yasaları devreye girer) ve üretmeyi yada buna ulaşmayı kendilerine hedef olarak koymuşlar. Eğer yapabiliyorsanız benzerini de siz yapın, sizinkini kullanalım.

Ahanda, aşağıya videoyu bırakıyorum. Tamamen kurumsal firmalar düşünülerek hazırlanan bir ürün. Ondan sonra istediğiniz markaya Fanboy'luk yapabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dipnot: Ulaşamadığın ciğere mındar deme, yarın bir gün işin düşer lazım olur.

Aynen katılıyorum, Google'ın Office365 alternatifleri berbat, Hangouts fiyasko ama Office365 bir yenilmez, Skype bir dev. Chrome'da bir dev ve bu Chromium Edge projesi bu yüzden güzel. MS yine müşterilerini/kullanıcılarını kırmadı ve ''Siz Chrome seviyorsunuz demek, alın o vakit sizin için Chrome'u biraz daha güzelleştirdim, güle güle kullanın!'' dedi

Ekosistem baska, bloatware baska, bloatware entegrasyonu icin kullanilan kod mimarisi baska; UX dizayni umursamadan kullaniciyi bir seye forse etmek bambaska kavramlar.

Sen Chrome download ettiginde, Hangout ya da Calendar ile entegre olacak bir client yazilim download etmiyorsun.

Ama Edge download ettiginde, bu client yazilimi download etmis olacaksin Office icin.

Bilip bilmeden sacmalamissin, cunku yazilim mimarisinden ve bu kavramlardan bihabersin.

Art niyet seziyormus; adamlar browser isine herkesten once girdiler, ellerinde dunyanin firsati vardi ve basaramadilar. Cunku ActiveX, Microsoft bilmemne teknolojisi diye sacma sapan proprietary teknolojileri gomunce hantalliktan kaybettiler.

Ayrica Microsoft zaten parayi kurumsaldan kazaniyor, 15 liraya aldigin Turkce Windows Home lisansi umrunda degil onlarin.

Son olarak da sunu soyleyeyim, "yapabiliyorsan daha iyisini yapin" ortaya atilabilecek en sacma argumanlardan birisi. Bir seyi elestirmek icin daha iyisini yapmana gerek yok, hic bir zaman da olmadi. Kaldi ki Chromium open source, daha iyisini yapmak kodu derlemeye bakiyor yalnizca.

''Ama Edge download ettiginde, bu client yazilimi download etmis olacaksin Office icin.'' cümlesi çok çok iddialı ve abartı dolu bir cümle çünkü Koleksiyonlar özelliği Office365 olmadan da çalışıyor.

''Ama Edge download ettiginde, bu client yazilimi download etmis olacaksin Office icin.'' cümlesi çok çok iddialı ve abartı dolu bir cümle çünkü Koleksiyonlar özelliği Office365 olmadan da çalışıyor.

Iddia yok, bilgi var. X yazilimi Y yazilimi ile entegre calisabiliyor ve her ikisi de offline sunulan hizmetlerse en az birinden client program parcacigi olmak zorunda.

Edge uzerinden Office kullanabiliyorsun, her iki program da bilgisayarinda yuklu; o halde Edge download edince Office ile haberlesen client da download etmis bulunuyorsun, bu kadar basit.

Ayni sey Chrome icin gecerli degil, cunku online Google servisleri ile offline calisabilen Office ayni mimaride degil. Ustteki eleman sacmaliyor bilgisizliginden.

Safari, Firefox ve Operada'da yok bu olay, cunku gerek yok. V8'den %10 daha performansli JS engine'i yapmak sikardi; onun yerine kimsenin kullanmayacagi ivir zivir 2 tane ozellik yapip pazarlamayla isi kurtarmak daha kolay geldi.

Son düzenleme:
Tamam anlamadan konuşan biriyle sohbet ediyorum, onu anladım. Chromium Edge'in Koleksiyonlar bölümünde oluşturduğunuz şeyi eğer Word'e veya Excel'e Gönder seçenekleriyle birine gönderirseniz yeni bir sekme açıp Word veye Excel'in web sürüme adapte ediyor, ki bu sürümler tamamen ücretsiz.

"Yeni bir sekme acip Word veya Excel'in web surume adapte ediyor" diye geveledigin kisim var ya, iste onu yapmasina olanak saglayan seyi sen istesen de istemesen de Edge download edince bilgisayarina ekliyorsun ve bu bir client program.

Halbuki Chromium tabanli bir browser olarak extension ile de yapilabilirdi, bloatware tercih etmis yine klasik Microsoft.

Lanet olası klasik Google, Chrome'un içine geçmişimi bilimum ayarlarımı Google hesabım ile senkronize etmesi için bloatware koymuş. Extension ile de yapabilirdi. Google Cloud Print falan fişmanda cabası!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…