Sizce en iyi Linux dağıtımı nedir?

Sizce en iyi Linux dağıtımı nedir?

• Oy verenlerin toplamı
    67
Kali gayet iyi bu arada, bir sürü saldırı aracı bulunuyor. Ha tabii başka Debian tabanlı daha stabil OS'lere yükleyebilir misin o paketleri evet orası ayrı.

Kali iyi zaten ancak kullanicilari yuzunden ihtiyaci olan adam bile kullanmaktan cekiniyor.

Dengesiz dememim sebebi rolling release bir dagitim icerisinde python tarafindan yazilmis bircok aracin bagimliliklari fazla oldugu icin, bloatware sayisi artiyor. En ufak bir upgrade de paketlerin bozulmasina sebebiyet verebiliyor.

Mint, Arch ve Ubuntu berabere şu an.
Arch'ın tepede olmasını bekliyordum da, Ubuntu hiç aklıma gelmedi.

IMG_20231204_225210.png

Her ne kadar Arch'tan vazgeçemesem de yani gönlümde en iyi olarak kalacak olan dağıtım Arch Linux olsa da Gentoo kullandığım kısa süre içinde Gentoo'nun mükemmelliğini gördüm. Elbette basitlik seven biri için burada seçim Ubuntu gibi dağıtımlar olacaktır ancak ben oyumu Gentoo'ya veriyorum.

Şu anlık durum bu:

İşletim SistemiOy Veren Kullanıcı Sayısı
Arch Linux9
Ubuntu, Linux Mint7
Kali Linux3
Debian, Fedora, Gentoo, Manjaro, Pop!_OS, OpenSUSE, Slackware, Diğer1
Elementary OS, CentOS, Void0

Debian da deneme süremde bayağı sevdiğim bir dağıtımdır. Maalesef Mint kadar basit bir kullanımı yok, ve depolarında gördüğüm kadarıyla daha az şey var.

Ama RAM yükseltirsem ve SSD alırsam Debian KDE kurarım. (Üşenmezsem)

Debian da deneme süremde bayağı sevdiğim bir dağıtımdır. Maalesef Mint kadar basit bir kullanımı yok, ve depolarında gördüğüm kadarıyla daha az şey var.

Ama RAM yükseltirsem ve SSD alırsam Debian KDE kurarım. (Üşenmezsem)
Depoyu önemsiyorsanız Arch bekleriz hocam. :)

Depoyu önemsiyorsanız Arch bekleriz hocam. :)

Hocam benim güncellemelerde şansım berbat hep. Mint'te bile güncelleme yapınca bir şeyler bozulabiliyor. Timeshift kullanıyorum.

Arch gibi çabuk değişen sistemde hiç yapabileceğimi sanmıyorum. O yüzden kurup minimum güncelleme yapabileceğim işletim sistemi bana en uygun sistem.

Windows 8.1 kullanırken 4 sene güncelleme yapmamıştım. 😂

Son düzenleme:
Hocam benim güncellemelerde şansım berbat hep. Mint'te bile güncelleme yapınca bir şeyler bozulabiliyor.

Arch gibi çabuk değişen sistemde hiç yapamam. O yüzden kurup mimum güncelleme yapabileceğim şey bana en uygun sistem.

Windows 8.1 kullanırken 4 sene güncelleme yapmamıştım. 😂

:)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı