Sizce insan vücudu kusursuz mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kusursuz ve herşeyden noksan olan tek varlık Allah' tır. Allah insanı meleklerden üstün yaratmıştır. Peki melekler hasta olur yada gözlük takarlar mi ve bazılarının yaratılışında eksiklik olur mu hayır. Çünkü onlar imtihandan geçmeyecektir. Burada insanin yaratıcı karşısında acizliği, bir nefese bile muhtaç olduğu anlaşılmaktadır. Etrafımızda ne varsa Allah'ın varlığını ,ona muhtaç olduğumuzu ve şu anki halimize şükretmemiz gerektiğini anlatan bir imtihandan ibarettir. Kâinatı kusursuzca yaratan Mevla insana kusur eklemez imtihan ekler. Allah herşeyi hakkıyla bilendir.

Kusursuz ve herşeyden noksan olan tek varlık Allah' tır. Allah insanı meleklerden üstün yaratmıştır. Peki melekler hasta olur yada gözlük takarlar mi ve bazılarının yaratılışında eksiklik olur mu hayır. Çünkü onlar imtihandan geçmeyecektir. Burada insanin yaratıcı karşısında acizliği, bir nefese bile muhtaç olduğu anlaşılmaktadır. Etrafımızda ne varsa Allah'ın varlığını ,ona muhtaç olduğumuzu ve şu anki halimize şükretmemiz gerektiğini anlatan bir imtihandan ibarettir. Kâinatı kusursuzca yaratan Mevla insana kusur eklemez imtihan ekler. Allah herşeyi hakkıyla bilendir.
Beni anlayan birisi çıkmış şükürler olsun.

Hocam herkes farklı şekilde sınanıyor. Yani bana da adaletsiz gelse de, öyle. Allah olsa da, olmasa da öyle.
Kimsenin farklı sınandığı yok, sinanma diye bir şey yok. O gen bozukluklari genlerin değişimi yapıldığında gen bozuklukları gideriliyor, ne oldu şimdi hane sınav, bilim artik öyle bir seviyeye geldi genlerle bile oynayabiliyor.

Anatomik olarak düşünüyorsak din de bilim de insan vücudunun kusursuz (mükemmel) olduğunu düşünmez. Bence de değil. Bir çok hastalık kalıtım (DNA) yoluyla geçerken, Neslican Tay 20 yaşında vefat ederken insanoğlu kusursuzdur diyemeyiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı