Sizce Japon arabaları mı yoksa Alman mı?

Sıfır ise alman 2.el ise Japon daha iyi bence. Ama ben her türlü Japon tercih ederdim. Sanayi yüzü göstermiyor.

Almana ne kadar iyi bakarsan oda sana o kadar az sorun çıkartır. Bakımlarını aksatmamak lazım Japon gibi değil. Japona yağ koyma yine gider. Ama almana 1-2 bakım aksat direkt büyük sıkıntılar açıyor

Almana ne kadar iyi bakarsan oda sana o kadar az sorun çıkartır. Bakımlarını aksatmamak lazım Japon gibi değil. Japona yağ koyma yine gider. Ama almana 1-2 bakım aksat direkt büyük sıkıntılar açıyor

Evet hocam. Yine de Japon daha rahat bence ya. Tabii ki bir Mercedes kalitesi olmaz ama kafa rahatlığı daha öncelik benim için.

Evet hocam. Yine de Japon daha rahat bence ya. Tabii ki bir Mercedes kalitesi olmaz ama kafa rahatlığı daha öncelik benim için.

Fiziksel olarak daha rahat değil hocam çünkü ses yalıtımı ve süspansiyon konusunda asla aynı değiller alman araçları çok rahat 2-3 gömlek daha üstte. Bizde Toyota auris ve Passat var birinden inip diğerine geçince çok net anlıyorsun konfor farkını. Ama dediğin gibi kafa rahatlığı isteyen Japon alacak

Bu konuyla ilgili görüşüm Japon.
Kalitedede sağlamlıktada konfordada sorgusuz Japon

Fiziksel olarak daha rahat değil hocam çünkü ses yalıtımı ve süspansiyon konusunda asla aynı değiller alman araçları çok rahat 2-3 gömlek daha üstte. Bizde Toyota auris ve Passat var birinden inip diğerine geçince çok net anlıyorsun konfor farkını. Ama dediğin gibi kafa rahatlığı isteyen Japon alacak
Her japon aynı değil D veya E segment kaliteli bir japonda mercedes kalitesini alıyorsun

Kalitedede sağlamlıktada konfordada sorgusuz Japon.

Her Japon aynı değil D veya E segment kaliteli bir Japon'da Mercedes kalitesini alıyorsun.

Toyota camry kullandım hiç de öyle bir Mercedes'e class comforu alamadım hocam e classı geçtim C class konforunun bile yanından geçemiyordu. Galiba ya hiç Mercedes'e binmediniz ya da koyu bir Japon tutkunusunuz. Bende Japon araçlarını severim ama konfor ve kalite olarak hangi arabası olursa olsun alman araçlarından aşağı seviyede. Süspansiyon olarak asla üste çıktığı bir modeli yok.

Bizim ülke şartlarında japonlar daha mantıklı tercih olacaktır ancak şöyle bir durum var.

Japon sorunsuz Alman konfor kafası japonların Lexus Infiniti gibi markalarda lüks sekmente girmeleri ile artık çokta mantıklı değildir.

Öte yandan Alman markalarında da alt-orta segment denilebilecek araç yok denilebilecek kadar az (Sonradan Alman olanları saymıyorum tabi ki).

Toyota camry kullandım hiç de öyle bir Mercedes'e class comforu alamadım hocam e classı geçtim C class konforunun bile yanından geçemiyordu. Galiba ya hiç Mercedes'e binmediniz ya da koyu bir Japon tutkunusunuz. Bende Japon araçlarını severim ama konfor ve kalite olarak hangi arabası olursa olsun alman araçlarından aşağı seviyede. Süspansiyon olarak asla üste çıktığı bir modeli yok.
C serisi dediğiniz araç plastikten dayanıksız kaportadan sert konforsuz koltuklardan ibaret bir araç Japonların e segmentinin güzel araçlarından birisi olan lexus es serisi ile plastik c yi karşılaştıramazsınız

Ki ayrıca e class dediğiniz araçta malzeme kalitesi güzel yinede kullanım kolaylığı sürüş dinamiği olarak yinede lexus etmiyor

2003 yılından bu yana aktif araç kullanıyorum ve ortalama 2 yılda bir model değiştiriyorum. Marka model girmeden düşününce araçlarım ya Alman ya Japon. Eski sağlamlık dayanıklılık yok tabi ama, Japon'dan Alman'a geçtiğimde Japon modelinde illaki bişeyi özlediğimi/aradığımı fakat Alman'dan Japon'a geçtiğimde Alman'ı özlemediğimi/aramadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Şİmdi malzeme kalitesi yada yalıtım diye düşünenler olabilir, bunlar benlik şeyler değil. O yüzden kişiye göre değişir bir durum.

Edit: Cevapları okudum da biraz, daha çok uç noktalar konuşulmuş ben kişisel ulaşabilir olarak düşünmüştüm.

1-Japon 2-Kore gerisi masraftan korkmayanlar için.
Not; aşağıdaki Honda modelinden uzak durun.

Dosya Ekleri

• capture-20250420-034455-crop.png
    capture-20250420-034455-crop.png
    954,6 KB · Görüntüleme: 22

Technopat Haberler

Geri
Yukarı