Sizce neden oyunlarda Türkçe yok?

Yoo. Bal gibi de ilgisi var. 200 milyon kişi var Türkçe konuşan, hepsi de fakir. 120 milyon Japonca konuşan insan var ancak her oyunda Japonca dil desteği var neredeyse. Demek ki nicelik önemli değilmiş.

Eki Görüntüle 1716116
Hocam 200 milyon nasıl var sadece Türkiye ve Kıbrıs'ta ana dil Türkçe ben mi yanlış biliyorum? Talep yok derken zaten insanlar oyun sevmiyor demedim dediğiniz gibi insanların cebinde para yok herkes korsana yöneliyor. Adam satamayacağı ülkeye bir de neden dil desteği getirsin.
 
Türkiye pazarıyla alakalı Türkiye daha zengin bir ülke olsaydı çok daha fazla oyunda Türkçe dil desteği olurdu. Örneğin Arapça Kuzey Afrika'nın hepsi Arapça konuşuyor ve aralarında petrol zengini ülkelerde var yani Arapça dil desteği Türkçe dil desteğinden çok daha avantajlı. Türki devletlerin hepsi Türkiye Türkçesi konuşsa veya Türkiye zengin bir ülke olsa daha fazla dil desteği gelebilirdi. Tamamen zenginlik ve konuşan kişiyle alakalı yani. Almanca konuşan 3 ülke var, İspanyolca konuşan neredeyse tüm Güney Amerika var, Fransızca konuşan eski Fransız sömürgeleri var tamamen pazarla alakalı.
 

Geri
Yukarı