Sizce Uzaylılar insanlardan akıllı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Farid, ben genel açından bakıyorum. Din içinde bilim, bilim içinde din olmadan olmaz. Bilimin açıklayamadığı yerlerde dinsel faktörlerden yardım alınır ancak bilim insanları çoğu inkar eder yardımı. Burada kimse Nasa veya bir bilim enstütüsünde çalışmadığı için başkalarının lafları ile de yoktur vardır tartışmasını yürütmekte bana göre gereksizdir.
BİLİM araştırma üzerine kuruludur her bilgiyi değerlendirir, o günkü teknolojide ve eline geçtiğinde tekrar incelenebilecek deneyler yapan bir daldır. Dinsel kaynaklar da bunlara dahildir. Din denilince Türkler söylerse akıl hemen Kur'an'a gidiyor, ancak yabancı dinleri hiç hesaba katmayanlar Türk aklıdır. Çünkü yabancılar kendi dinlerinden de örnekler almaya çalışmışlardır ve incelemeye de devam ediyorlar. Ben sadece düşünce olarak söyledim yanlış/doğru kavramını kimse yapamaz(Bilinmeyen hakkında).
Sosyalde olan Bilim bölümü de Bilim ile gerçek uğraşanların haberleri, tartışmalar ve öngörüler hakkında açılmıştır. Yanlış doğru kavramını gerçek bilim adamı karar verir.

Yukarıda ki örneğimi de aklıma ilk gelen ve yazılı bir kaynak olduğu için önerdim, düşüncelerle vardır yoktur demedim.

Diğer bir kişi tek gözlü yaratık var mıdır demiş, araştırmalarıma göre tek gözlü yaratık dünya dışı görmedim. Ancak dünyada örneklerini gördüm.

Keşke çiçekli böcekli din sayfalarında moderatör olsaymışsınız. Orada uzayda duyulan ezan sesi, içinde allah yazan kek, allah diyen böcekler ile ilgili haberler yapsaydınız. Yazılım/donanım konusunda diyecek hiç bir şeyim yok, gerçekten çok bilgili bir insansınız bu konularda. Ama bu tür konulara yaptığınız din içerikli yorumlar gerçekten beni benden alıyor. Keşke bilim bölümüne @Recep Baltaş ve @Barış Can KURT gibi akılcı, mantıklı düşünen ve yorumlar yapan yöneticilerden başkaları giremese.

Ama bu tür konulara yaptığınız din içerikli yorumlar gerçekten beni benden alıyor.
Ben de bundan söz ediyorum. Size ne oluyor, bilim insanı olan düşünsün benim yazdıklarımı :)
Keşke bilim bölümüne .... gibi akılcı, mantıklı düşünen ve yorumlar yapan
Sosyalde en çok akıl ve mantığı kullananlardan biriyim, Recep bey de buna dahil. Bilgisayar dünyası mantık, akıl ile çalışan süper bilgisayarlar ve kendi kendini kontrol edebilen cihaz ve ürünler peşinde ilerliyor.

Yani bu kadar bilgiyi sadece kitap ve öğrendiklerini uygulayarak yapanlar bir yere kadar ilerler sonra takılırlar. Ancak sosyalde sizin de dediğiniz gibi akıl ve mantık kullandığım için çoğu sorunu çözüyoruz.
Yani bunlara dini katmıyoruz, burada da yerine göre çiçekli böcekli birşey paylaşılacaksa paylaşırız, donanımsal bilişimsel bir teknoloji açıklayacaksakta paylaşır/paylaşırız.

Yani nerede ne gerekli ise ona göre cevap veririm. Burada da bana ilk başta yazdığım cevap geldi paylaştım.

Bence yok.

Bizden daha zeki veya en azından irade sahibi varlıklar varsa bile onlara da bir din gönderileceğini düşünüyorum.
Bunu mantıksız bulan arkadaşlar için de ;en azından ahlak ve etik kavramlarının, "zeki" canlılarda bulunacağını öngörüyorum. (Ki hayvanlarda bile bazı saygı ve sevgi unsurları bulunuyor.)
Bu da bizi yok etmeye veya dünyayı ele geçirme niyetlerinin önüne geçecektir.(Bazı komplo teorilerini baz aldım.)

Ek:
(Yabancı forumlarda hiç böyle şeyler yaşanmıyor.
Üyelerden biri İncil veya başka bi' kitaptan alıntı yaptığında kimse birbirine "akılcı olmayan" veya "mantıksız" imalarında bulunmuyor.
İşin ilginç yanı, Kur'an 'dan örnekler verildiği zaman bile kimse kimseye böyle demiyor. Tabi bu dediklerim seviyeli forumlarda gerçekleşiyor. Bu forum(sosyal) da Türkiye'de gördüğüm en seviyeli forum ama ne yazık ki bunlar yaşanıyor.)

Sizce uzayda "zeki yaşam formları" varmıdır? Açıkçası insandan daha zeki yaşam formlarının olduğunu düşünmüyorum. Ama canlıların olduğunu düşünüyorum. Koskoca evren sadece bir gezegene ve içindeki insanlara hizmet etmek için yaratılmış olamaz herhalde?

NOT: Bu arada akıllı arkadaşlar Evrim Ağıcından ordan burdan linkler atmasın. Bu bir tartışma konusudur. Kanıt istemiyorum.(Aşırı din karıştırmayalım. Tatsızlık çıkıyor ve konu kilitleniyor. Lütfen.)
Dünyada insanlardan başka canlı yok mu? :D Bitki, hayvan, vb. canlılar da var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçesi orj. yabancı kaynakla arasında farklılıklar olabiliyor. O yüzden yabancı kaynaktan verdim.(Çoğu wiki kaynağında bu geçerli) Bazı kişiler de Türkçe ve Türklerin uydurması diye yazışmalar çıkmasın diye yabancılar veriyorum :)

Dünyada insanlardan başka canlı yok mu? :D Bitki, hayvan, vb. canlılar da var.
Uzayda demiş zaten :) Ancak dediğin ve dediğim gibi Dünyamızda bile İnsan ırkı olmayan milyonlarca canlı ve onların alt türlerinden tut çeşitliliğine kadar giden canlı varlıklar mevcut.
Mikroplar canlı kavramına girse idi uzaydan getirilen parçalar üzerinde Dünya dışı olan organizmalardan tut mikroplara kadar gidiyor, yani canlı var ancak bizden akıllı kavramında incelenebilecek türler değiller.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı