Sizin hic Kürt arkadasiniz yok mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vardı 2 yıl önce. Ona şu soruyu sorduğumda arkadaşlığımı kestim.
Benim sorduğum soru:
-Buraya Terör örgütü gelse, Terör örgütü mü? Yoksa türk askeri mi?
+Bilmiyorum sanırım terör örgütü (bunu ciddi söyledi)
-Peki neden?
+Bundan seneler önce hep kürtleri katletmişler... (böyle gidiyor)

İşte bundan sonra arkadaşlığı kesmiştim. :)
Ama diğer kürt kardeşlerim yanlış anlamasınlar, çok iyi kürt arkadaşlarımda var. :)
 
Bu sana aşılanan, beynine kazınan bir ilke hocam. Kutsal kitabımız açık bir şekil de derki hıristiyanı dost edinme ve ona güvenme.
Böyle bir şey doğru değil. Bu yüzden mi zekatı dahi, gayrimüslimlerin kalbini İslam'a ısındırmak için verebileceğimizi söylüyor kitap?

Burası bunun yeri değil bu arada.
 
İyi Kürt de var kötüsü de, iyi Türk de var kötü Türk de. İnsan gibi yaşarsak sıkıntı yok.
Yaşadığım çevrede kürt kökenli insan çok, kürt arkadaşlarımda çok, ayrı görüşlere sahip olup konuştuğum da var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konu farkli yerlere kayiyor. Insani insan oldugi icin kardesiniz belleyin. Din, dil, irk ayrimi yapmamalisin. Sadece kendi inandigin dine mensup olanlari kendinden belleyemezsin. Yarin bir gun o da aynisini sana yaparsa sagda solda irkcilik yapiyor, dini kullanarak insani duygulari somuruyor diye dolasirsiniz. Ki bunlarin haberleri cok.

Sevmeyebilirsin. Kardesim demeyebilirsin ama insan oldugu icin isterse inege tapsin saygi duymak zorundasin.
 
Eskiden Kürt arkadaşlarım vardı ama zamanla bağlarımızı kopardık. Fakat özel bir sebep değil. Taşınmaydı, şehir değiştirmeydi falan derken çoğu arkadaşımdan koptum zaten.
Hocam

Bu sana aşılanan, beynine kazınan bir ilke hocam. Kutsal kitabımız açık bir şekil de derki Hristiyanı dost edinme ve ona güvenme.

"Hristiyanları dost edinme ve ona güvenme." demez. "Yahudileri ve Hristiyanları veli edinmeyin." der.

Ayrıca da "Allah'tan başkasını veli edinmeyin." der. Bu bağlamda ayette ırkçılık, ayrımcılık yoktur.
 
Son düzenleme:
@Neşeli Enginar Aynısını yapardım. Bir taraftan etnik ayrımı eleştirip diğer taraftan bir etnik kimliği belli başlı vasıflarla ön plana çıkarırsan konuştuklarının hiçbir ehemmiyeti kalmaz. Dünya vatandaşı olmak isteniyorsa etnik ayrımcılığın her türlüsüne karşı olmak gerekir.
Findigimiz Karadeniz'den cikmiyor diyeyim öyleyse dünya findigi. Etnik ayrimcilliga elbette karsi olunmali ama önümüzde bir de realite var.
Isyanini dile getiren arkadas etnik ayrimcilik yapmak istememis.

Bakin benim realitem söyle. Karpuzun en güzeli Diyarbakir'dan yenir, Tantuni'nin iyisi Mersin'de yapilir falan.
Dünya vatandasi olmak istiyorsak böyle kücük seylere takilmayacagiz. :)
 
Evet bir çok kürt ve çok sevdiğim kürt arkadaşlarım var. Bir de bunların Kürdistan sempatizanı olanlar var. Kürt arkadaşlarım yaşadığı yerdeki olayları anlatıp dururdu. Bir de bunların küçükleri var saygıdan yoksun. Ama ırktan çok insan diye genellemek gerek.
 
Böyle bir şey doğru değil. Bu yüzden mi zekatı dahi, gayrimüslimlerin kalbini İslam'a ısındırmak için verebileceğimizi söylüyor kitap?

Burası bunun yeri değil bu arada.
Mâide Suresi - 51 . Ayet
Mâide Suresi 51. Ayet Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı
Âyetin ifadesine göre yahudileri veya hıristiyanları dost edinenler onlardan sayılır, yani onlara benzer, onların huyunu kapar, gerçeğe değil onlar gibi hevâ ve heveslerine uyarlar, böylece zalimlerden olurlar; Allah zalimleri hidayete erdirmeyeceği için kurtuluşa ve mutluluğa eremezler. İslâm âlimlerinin büyük çoğunluğuna göre gayri müslimlerle samimi dostluk kuran kimse küfre rızâ göstermedikçe dinden çıkmış olmaz (İbn Âşûr, VI, 230), ancak kimi dost edineceği konusunda hataya düşmüş olur. Kur’ân-ı Kerîm, burada olduğu gibi birçok âyette müminleri uyararak kendilerinin dışındakilerin ister dinsiz olsun, isterse yahudiler ve hıristiyanlar gibi Ehl-i kitap olsun, müslümanların hayatî önem taşıyan sırlarını öğrenecek, muhtaç olduklarında kendilerini koruyacak derecede dostları olamayacağını ifade buyurmuştur. Bu tasfirin en güzel örneğini kendi milletimiz yaşamıştır Macarları örnek gösterebilirim.
 
Son düzenleme:
Mâide Suresi - 51 . Ayet
Âyetin ifadesine göre yahudileri veya hıristiyanları dost edinenler onlardan sayılır, yani onlara benzer, onların huyunu kapar, gerçeğe değil onlar gibi hevâ ve heveslerine uyarlar, böylece zalimlerden olurlar; Allah zalimleri hidayete erdirmeyeceği için kurtuluşa ve mutluluğa eremezler. İslâm âlimlerinin büyük çoğunluğuna göre gayri müslimlerle samimi dostluk kuran kimse küfre rızâ göstermedikçe dinden çıkmış olmaz (İbn Âşûr, VI, 230), ancak kimi dost edineceği konusunda hataya düşmüş olur. Kur’ân-ı Kerîm, burada olduğu gibi birçok âyette müminleri uyararak kendilerinin dışındakilerin ister dinsiz olsun, isterse yahudiler ve hıristiyanlar gibi Ehl-i kitap olsun, müslümanların hayatî önem taşıyan sırlarını öğrenecek, muhtaç olduklarında kendilerini koruyacak derecede dostları olamayacağını ifade buyurmuştur.
Dost olmak değil burada anlatılmak istenen, kimseyi bu sebepten ötürü yargılayamazsınız. Örneğin, İsrail, Filistin'e zulümde bulunuyor diye; bütün yahudileri zalim ilan edemezsiniz.

Bu kafadan yola çıkarsak, geçtiğimiz aylarda yaşanan istismar olayını gerçekleştiren bir erkekti. O zaman tüm erkekler bunu yapabilir mi? Din, ırk ve dil karıştırmıyorum şuan mesela.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı