Sizin hic Kürt arkadasiniz yok mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kürt tanıdığım var anlatır bana. Benim dedemle onun babası Ermenileri sıraya dizer aynı anda 7 kelle almaya çalışırlarmış diyor. Anlayacağınız bazıları bizden daha Türk.
 
Yaşadığım çevrenin %80'i Kürt kökenli, bunların yarısı PKK sempatizanı. Her iki kesimden arkadaşım mevcut, benim arkadaşlık kriterlerim ideolojik düşünceleri değil insanların hele de ırkı hiç değil. Aynı ortamda bulunduğum insanın hayata bakış açısı, ahlak yapısı ve seviyesi belirler arkadaşlığımı. Geri kalan her şey teferruattır, çünkü "aklın yolu birdir." Bir insanda bunlar tamamsa geriye kalan her sorun çözülür, bu zamana kadar bu sorunların çözülmemesi de eğitim kalitesizliği ve siyasetçilerimizin problemidir.
 
Yaptıkları Acıtasyon canımı sıkıyor. Her konuda acıtasyon yaparak üste çıkmaya çalışıyorlar. Çevremde yıllarca gözlemlediğim kadarıyla çoğu Türk düşmanlığı yüzünden vergi kaçırıyor. Türkiye üzerinde en çok kaçak su-elektrik kullanan illere göz atabilirsiniz. Ülkeme zarar veren insanlara sevgi-saygı duymak gibi bir zorunluluğum yok. Ama rahatsızlıkta vermem. Irkçılıkta yapmam. Sadece uzak dururum. Elime kanıt geçerse şikayet ederim. İslam üzerinden bu konuda yorum yapan arkadaşlara bir sorum olacak. HZ.ADEM yasak elmayı yediğinde neden sadece o değilde tüm insanlık cennetten atıldı? Tek bir kişinin işlediği suçu bir topluluğun üstüne yıkmak doğru değildir. Ama Bir topluluğun büyük bir kısmı belli bir suçu işliyorsa, genelleme yapmanın yanlış olmadığını düşünüyorum. Suriyeliler din kardeşimiz oldukları gerekçesiyle ülkeye alındı. Onlar ülkeye alındıktan sonra suç oranlarında büyük bir artış yaşandı. Hiçbir avrupa ülkesi onları istemiyor. Çünkü gelecekte ve şuan neden olacakları sorunları biliyorlar. İyi olanlarıda var söylemi sizi haklı çıkarmıyor. Hiçbir topluluğun dinine-diline karışmadığımız halde Osmanlıdan beri ülkemizde varolan tüm azınlıklar bize ihanet etmiştir. Bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Bugun size güler yüz gösteren komşularınızın ülkede bir karışıklık çıktığında kendi dillerinde bir bildiri yayınlayıp size saldırmayacağı belli değil. Barış-Kardeşlik türküsü ile uyutulan insanlarımız kendine geldiğinde herşey çok geç olacak. Toplum olarak geçmişten ders almamız gerekiyor.


Yaşadığım çevrenin %80'i Kürt kökenli, bunların yarısı PKK sempatizanı. Her iki kesimden arkadaşım mevcut, benim arkadaşlık kriterlerim ideolojik düşünceleri değil insanların hele de ırkı hiç değil.
Terör ne zamandır ideoloji oluyor? Yaptığınız yorumlara dikkat etmenizi tavsiye ederim. İnsanlar sizin terör propagandası yaptığınızı düşünebilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilimsel araştırmalar cahil insanların ırkçılığa daha yatkın olduğunu göstermektedir. Ne yazık ki biz de cahil bir toplum olduğumuz için yıllardır kendi içimizde kendimize sorun yaratıyoruz. İnsanlar gibi toplumlarda enerjisini neye harcarsa o yönde ilerlerler. Bu basit şeylere takılmayıp daha güzel şeylere enerji harcamak lazım.
Irkçı Almanya'nın teknolojisi müttefiklerden 50 yıl ilerideydi.
 
Irkçı Almanya'nın teknolojisi müttefiklerden 50 yıl ilerideydi.

Savaş herzaman teknolojinin gelişmesini sağlamıştır. Bu savaşı Meşrulaştırmaz. Ama Tarih bilgisi olmayan hümanistlerin ve Antimilitarist bireylerin bunu anlayacağını düşünmüyorum. Afrika teknoloji olarak geri kaldığı için Yüzyıllar boyunca ızdırap çekti. Halkı köle olarak kullanıldı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı