Skyrim'den nasıl keyif alınır?

Mod kurmayı deneyebilirsin fakat o da bayağı uğraştıracağı için sıkılıp bırakma ihtimalin var. Onun dışında keyif almadığın bir oyunu oynamak anlamsız.

Mod kurmayı deneyebilirsin fakat o da bayağı uğraştıracağı için sıkılıp bırakma ihtimalin var. Onun dışında keyif almadığın bir oyunu oynamak anlamsız.
Hocam oyun içeriği çok geniş. Mesela eşsiz silahlar var yada özellikleri olan silahlar. Oyunda, aklınıza gelecek türde bir sürü düşman bossta var ondan oynamak istedim.

Kendi görüşüm Skyrim zaten çok ruhsuz bir oyun (bir dlc hariç), halbuki rpg olduğu halde. Biraz alakasız olacak ama misal bioware'in eski rpgleri çok daha iyidir o hissi verme konuda. Çok fazla yan görev var doğrudan ana hikayeyi oynayıp bitirebilirsiniz.

Hocam oyun içeriği çok geniş. Mesela eşsiz silahlar var yada özellikleri olan silahlar. Oyunda, aklınıza gelecek türde bir sürü düşman bossta var ondan oynamak istedim.
Evet öyle. Ben mod kurarak oynamaya devam ediyorum şu zamanlarda bile. Oldukça da keyifli geliyor bana. Özellikle büyü modları beni oyunda tutan önemli etmenlerden.

Morrowind itibariyle Elder Scrolls oyunlarının büyüklüğü ve özgürlüğü, Skyrim itibariyle de bu ikisi beraber ayrıca oynanışın basitliği oyunların en temel özellikleri olsa da ayrıca (en azından alışıp çözene kadarki ilk birkaç oynayış için) en büyük penaltısı da sayılır. Artık her şeyiyle ezbere bildiğim, oynarken hiç zorlanmadığım oyunda ilk iki oynayışımda çoğu zaman "oha lan" ve "vay be" kafasında olmama rağmen günün sonunda körkütük oynadığım için pek bi' şey anlayamıyordum, oyunu tam çözememiştim.

Oynadıkça alışmanız, kendi içinizde bi' şeyleri çözmeniz lazım. Zaman verin kısacası.
Mekaniklere alışmaya çalışın, alabildiğine basitler zaten. Alışana/çözene kadar hantal hissettirebilir, sonrasında artık doğaçlama ve basit bir şekilde oynayabiliyorsunuz.
Sık sık F5 basarak hızlı kayıt alın, sıkıştığınızda veya bir şeyleri tekrar denemek istediğinizde F9'a basarak en son aldığınız hızlı kayda dönebilirsiniz. Arada bir manuel kayıt da alın, güvence açısından daha garanti olur.
Ana hikayede Ejderdoğan ilan edildiğiniz ve oyunda ejderlerin açıldığı Dragon Rising (Ejderha Yükseliyor) görevine kadar yapın. Sonrasında hikayeyi salıp oyunun geri kalanında olan her şeyi yapmaya oynayın; haritada gezip zindanları temizleyin, şehirlere girip her yere uğrayarak herkesle konuşun ki ileride yapmak üzere yan görevler toplansın vesaire.
Loncalar açısından ben Yoldaşlar -> Karanlık Kardeşlik -> Hırsızlar Loncası -> Kışhisar Koleji sırasıyla oynuyordum. Kendimi sadece biri veya birkaçıyla kısıtlamak üzere RP'ye giren biri değilim. Bana kalırsa RP uğruna bazı şeyleri yapmadığınıza değmez.

Oyunda şimdiye kadar sadece yakın dövüş oynadığım için savaş sistemi açısından yalnızca onun temellerine değinebileceğim, umarım işinize yarar:
| Savaş sistemi basit, diğer oyunlardan alışık olduğunuz kadar komplike düşünmeyin. Alışık olduğunuz kadar cila da beklemeyin.
Oyunda kaçınma veya parry falan yok. En fazla karşınızdakini geçici olarak sersemletip, saldırısını yarıda kesebiliyorsunuz, bunu da ya fare sağ tıka basılı tutarken sol tık basıp "bash" hareketini yaparak, ya da karşınızdakine fare sol tık basılı tutup güçlü saldırı atarak yapabilmeniz lazım (düşman saldırısının ortasındayken yaparsanız daha garanti olur). Sersemlediği sırada eğer tek elli kullanıyorsanız (en azından kılıçlarla) 2 normal, 1 güçlü saldırı, çift elli kullanıyorsanız da 1 normal, 1 güçlü saldırı yapmanız mümkün. Mümkünse güçlü saldırılarınızı sağ ya da sol yönde yapın, düşmandan az biraz uzaklaşırsınız.
Olabildiğince güçlü saldırılarla karşınızdakini sersemletmeye devam ederek bi' nevi "kombo" yapacaksınız. Eğer sersemlemezse geri çekilin, sağ fare tık basılı tutarak blok yapın, daha az hasar alırsınız.
Kısaca doğru zamanda "bash" hareketi denk getirerek ya da güçlü saldırılarla sersemletmeye çalışarak bahsettiğim döngüde gitmeye uğraşın.

| Stealth Archer oynayarak sinsi haldeyken yay saldırılarıyla savaşa girmeden düşmanın canını azaltabilirsiniz, olay yakın dövüşe geldiğinde işiniz daha kolay olur.

| Oyunun başından beri iyi kötü bi' iyileştirme büyünüz var, savaş sırasında boşluk bulduğunuz anda ve savaş sonrasında kullanabilirsiniz. Envanteri açtığınızda zaman durduğu için istediğiniz kadar iksir de basabilirsiniz.

| Envanterde oynayışınızın temelindeki şeylerin üstüne gelip F tuşuna basarak Favori yapın, sonra Q tuşuyla Favoriler menüsüne girip fare imleci bu şeylerin üstündeyken sayılara basarak kullanacağınız eşyalara hızlı erişebilmek için bunları sayılara atayın. Ben tek elli oynuyorsam kılıcı 1, yayı 2, kalkanı 3, iyileştirme büyüsünü 4, çift elli oynuyorsam kılıcı 1, yayı 2, iyileştirme büyüsünü 3'e atıyordum mesela.

Böyle yazıyla anlatınca karmaşık gelebilir ama siz uygulayıp alıştıkça doğaçlama şekilde yapabilecek hale gelirsiniz. Günün sonunda konunun özeti "oynayarak alışın"a geliyor, ama sonuçta bu her oyun için geçerli.
Şimdilik bi' şeyler olmuyorsa salabilirsiniz, ileride tekrar denediğinizde sizi sarması mümkün.

Ben oyunu en son üçüncü oynayışımda bi' Stealth Archer build'i oynayıp, seviye atlamada özellikleri 3 Stamina (Kuvvet) 2 Health (Sağlık) şeklinde dağıtıp, seviye atladıkça düşmanların güçlenişini dengelemek için Demircilik kasıp kullandığım eşyaları güçlendirerek karakteri doğru düzgün oturttuğumda ilk defa çözmüş, aydınlanmıştım. Sonrasında devamını getirdim zaten.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı