Snapdragon 7+ Gen 2 Tanıtıldı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Snapdragon 7+ Gen 2

Qualcomm, yeni Snapdragon 7+ Gen 2 yonga setini duyurdu. Yeni yonga seti önemli performans ve güç verimliliği iyileştirmeleri vaat ediyor. Ana Kyro CPU çekirdeği 2.91 GHz’de çalışıyor ve 1+3+4 CPU dizilimi Snapdragon 7 G1‘e kıyasla %50 performans artışı sağlıyor. GPU tarafında ise henüz adı açıklanmayan bir Adreno GPU bulunduğunu belirtelim. Bu grafik birimi 2 kat […]

Devamı: Snapdragon 7+ Gen 2 Tanıtıldı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Snapdragon 8 gen 2 daha iyi ama sen bilirsin 🙃 haberdeki Snapdragon 7+ :)

Hocam mevzu aslında optimizasyon ve uzun vadede ne sunduğu Android cephesi de güzel gerçekten gelişti iyice ama Android bir telefon uzun vadede gerçekten performansını koruyamıyor biraz fire verse okey ama fark gerçekten hissediliyor. Apple fanı değilim Android kullanıyorum.

A16 Bionic daha iyi.
A16 Bionic'in rakibi bile değil, root atıp O.C'larsın adam akıllı soğutmanı da kullanırsın o zaman işler değişebilir.

İstersen A16'nın kendi rakibine bakalım, CPU olarak benzerler GPU ve NPU olarak 8 Gen 2 ezici üstünlük sağlıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

iPhone 14 Pro'nun Vapor Chamber'e sağmen deli gibi throttle yemesi trajikomik.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam mevzu aslında optimizasyon ve uzun vadede ne sunduğu Android cephesi de güzel gerçekten gelişti iyice ama Android bir telefon uzun vadede gerçekten performansını koruyamıyor biraz fire verse okey ama fark gerçekten hissediliyor. Apple fanı değilim Android kullanıyorum.

Hocam bakın Android telefon kullanmak farklı, Samsung kullanmak farklı üzerine Samsung'un içerisinde bile cihaz seri segment farkı var.
Her markanın Android olarak cihazlarını aynı keseye koyamam kusura bakma General Mobile gibi vs. şirketlerle Android'e bakmak var. Samsung'tan bakmak var.

Bu bahsettiğiniz yavaşlama konusu alt ve orta segment cihazlarda fark edilir. Ancak üst segment telefonlara baktığımız zaman bu durumun geçerli olduğunu söyleyemem. Şu zamana kadar sürekli olarak 3 farklı cihaz kullandım.
Samsung S Mini
Samsung S7
Samsung S22 (şu an da kullanıyorum)
Neredeyse 11 senelik hatta 12 senelik bir Android deneyimi diyebilirim. Yaş 19 bu arada merak edilirse, evet o zamana göre çok ufak yaşımda akıllı telefon sahibiydim. S Mini hakkında yorum yapılmaz zaten orası ayrı mesele ama bendeki yeri de özeldir iyidir kötüdür o tartışılır ona girilmez. Ama S7 konusunu çok rahat ele alabilirim. Hatırladığım ve bildiğim kadarıyla S7 iPhone 8 ile rekabet ediyordu. Ve cihazı satmadan önce hala taş gibi olduğunu söyleyebilirim. Eksiği olarak AMOLED yanığı oluşmuştu ama kronik zaten AMOLED ekranlarda. Şimdi ki Dynamic AMOLED 2X'lerde böyle bir sorun yaşanacağını da düşünmüyorum ama ileriki zamanlarda göreceğiz. Yani demek istediğim Android'i alt orta segmentten ele alırsak maalesef durum göze çarpıyor. Ama üst segmentte böyle bir şeyden bahsetmeniz büyük hak yemek olacağını düşünüyorum.
Açıkçası ekonominin kötü olması sebebiyle bu tarz durumlarda etmen, piyasada insanlar mecburen bu tarz telefonlar alıyorlar. Samsung A14, A04e gibi (daha çok model eklerim Samsung'dan gerekirse buraya [alt not olarak sadece samsung olarak ele alıyorum diğer markalar içler acısı zaten]) cihazlardan bile hala üstün performans sağladığını biliyorum S7'nin. Ki S7 2016 cihazı olmasına rağmen A14 2023 cihazı. 7 senelik farkla giriş seviyesi hala amiral gemisini geçebilmiş değil işlemci kısmında. Tabii ama güncel telefon almak her zaman sağlıklı olan ama durum ortada. Ki mart sonunda da yeni yasayla beraber 350 dolar vergi muhabbetiyle 3500 lira daha zamlanması bekleniyor alt orta segment cihazların. Durum vahim.
Velhasıl kelam herkesin güzel üst seviye bir cihazı olması dileğiyle. Keşke herkesin imkanı olsa da bir taraf S23 Ultra kullansa bir taraf iPhone 14 Pro Max kullansa, o zaman yapsak şu iyi bu iyi diye :)
Sağlıcakla

Buraya göre 8 Gen 1 ile aynı çekirdekler kullanılmış ve CPU tarafında eşitler.

Bir önceki yılın en iyi işlemcisi sadece bir nesil sonrasının orta-yüksek segment bir işlemci ile eşit olması tuhaf geldi bana.

8 Gen 1 GPU tarafını saymazsak çok çok çabuk eskidi sentetik test sonuçları baz alınarak. 8 Gen 1 sahibi bir kullanıcı olarak biraz üzdü diyebilirim.

Buraya göre 8 Gen 1 ile aynı çekirdekler kullanılmış ve CPU tarafında eşitler.

Bir önceki yılın en iyi işlemcisi sadece bir nesil sonrasının orta-yüksek segment bir işlemci ile eşit olması tuhaf geldi bana.

8 Gen 1 GPU tarafını saymazsak çok çok çabuk eskidi sentetik test sonuçları baz alınarak. 8 Gen 1 sahibi bir kullanıcı olarak biraz üzdü diyebilirim.
Bu nasıl eşit olabilir ki ? Karşılaştırmaya bakmamışsınız ki. Bi batarya ömrü anlamında iyi, o da bi zahmet Gen1 de sorunlu zaten, Gen 2 de çözüldü

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı