Çözüldü Snow leopard 10.6.3.raw boot olmama sorunu

• Konuyu başlatan Ena
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 65
  • Görüntüleme 7.889
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Disk izinleri derken, disk izini filan hiç yapmadım nasıl yapılıyor ki? Dvd deki org.chamelon ile extra klasöründe ki org.chamelonu chamelon wizard mı neydi onla birebir benzettim zaten yine aynı hatayı aldım. Bu kadar ayardan sonra dvd veya usb siz çalışmıyorsa hata bende değildir sanırım dimi arkadaşlar. Birde dvd de ki extra klasörünü aynen kurulu olduğu sistemin içindeki extra klasörüyle değiştirsem düzelir mi?

Disk Utility açıp Disk Permissions yapacaksın. DVD ile sorunsuz açılıyorsa bir yerlerde hata yapıyorsun demektir. DVD içindeki extra klasörü içindeki kextleri yükledin mi?

Evet yükledim ama disk izni hiç yapmadım ondan mıdır yoksa? Dvd deki extra klasörünün içindekileri sabit diskte oluşan extra klasörünün içine aynen yapıştırayım mı?

Son düzenleme:
İatkos s3 kurdum ilk açılışta özelleştirmeden tüm driverleri yükledim internet grafik kartı sorunsuz klavye mouse çalışmadı onların kextlerini yükledim multibeast kurdum easybeast işaretledim vodo işaretledim kext helper show files fakesms kurdum. Chamelon kuramadım kabul etmedi sanırım içinde zaten var diye bunları yaptım restart dedim reset başladı bunları yaptım.

O kext proğramı hangisi acaba akşam gidip dvd deki extra klasörünün içini aynen yapıştırayım. Tabi bahsettiğiniz proğramla.

Kext helper den bahsediyorsanız onunla da yüklemelerimi yaptım.

Disk izinlerini yapmak için ayrıntılı bakabileceğim bir konu veya video varmı?

İatkos s3 kurarken hangi Kernel'i seçiyorsun?
Kısaca kurulumda Özelleştirme bölümünden seçtiğin kurulum seçeneklerini paylaş, resim de olabilir.
Burada seçtiği özelleştirmelr çok önemli rastgele seçim yapıp kurarsanız sistem dvd olmadan açılmaz.

Ben 2008 yada 2009 sanırım bu sistemi(İAtkos S3) temiz kurana kadar allah bilir kaç kere kurulum yaptım tutturana kadar, öyle basit değil.
Farklı kombinasyonlu kurulumlar deneye deneye sonunda başarmıştım ki anakart da uyumluydu.
Neyi deneyip olmadığını yada ne çalıştığını, komutlar vs. hep not alırdım bu notlar hala durur...;)

Kısaca kurulumda Özelleştirme bölümünden seçtiğin kurulum seçeneklerini paylaş, resim de olabilir.
Burada seçtiği özelleştirmelr çok önemli rastgele seçim yapıp kurarsanız sistem dvd olmadan açılmaz.
İntel atom seçiyorum. Benim işlemci intel atom 270. Akşam yaptığım her adımı video yapıp koyacağım buraya bakarsanız buraya çok memnun kalırım gerçekten artık mutlu sona bende ulaşayım.

Çok zo

Ben 2008 yada 2009 sanırım bu sistemi(İAtkos S3) temiz kurana kadar allah bilir kaç kere kurulum yaptım tutturana kadar, öyle basit değil.
Farklı kombinasyonlu kurulumlar deneye deneye sonunda başarmıştım ki anakart da uyumluydu.
Neyi deneyip olmadığını yada ne çalıştığını, komutlar vs. hep not alırdım bu notlar hala durur...;)
Çok zormuş hakkatten windows'un gözünü seveyim apple çok bencil şunu diğer pclere de kurulumu kolay olsa keşke birde insan bulamıyor nerde hata yaptığı sil baştan kuruyorsun oda 1 saat buluyor. Yani bu dvd içinde ne varda harddiskte yok. O ney ki o olmadan açılmıyor anlamıyorum ki dvd ile açılırken çoğu kext yüklenmemiş oluyor ona rağmen açılıyor. Pc tam açılacak bir şeyi bulamıyor reset atıyor işte yüzlerce varyasyondan ihtimalden doğru olanı bulmak çok zor. Sırf bu yüzden gidip 1000 tl civarı başka bir laptop alıp ona kuracağım artık. Ya yapmadan başarmadan insan inat ediyor bırakamıyor. Hanım yüzünü göremiyorum diye papaz oluyoruz ayrılmıyorum 2 haftadır pc başından. Kimisi der ki git mac al ozaman onun benim için anlamı yok bunu kendim başardığım için ayrı bir hazzı vardır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Pentium 4 ile 10.6.3'e başladım ehh pek stabil değildi tabii, ML çıktı çift çekirdek istedi hemen gidip aldım ve kurulum yaptım. Sistem full tıkır tıkır çalışıyor. Ama işlemci yine eski ve güncel bir işlemci almanın zamanı gelmişti. Hackintosh uyumlu toplama sistem yaptım 3000tl buldu aynı zamanda oyun bilgisayarı olarak kullanılabilir, gerçi oyunlarla hiç aram yok. Performans olsun diye güçlü sistem almak istedim ve oldu da, hastalık gibi birşey bu yani...
Bu işler böyle, sen şimdi kurulum yapayım da ses çalışmasa da olur diyorsun ya öyle değil işte, bu sefer onun derdine düşüyorsun, haydi bakalım kext ara yamala vs. olmuyor.
Bir şeyler eksik kaldı mı tatmin olacağını sanmıyorum yani. Bu sefer uyumlu başka bir sistem aramaya başlıyorsun uğraşların boşa gidiyor tecrübe ediniyorsun bu arada.
Tavsiyem en az i3 uyumlu bir sistem alman ve güncel sürümleri tatman. Masaüstü tavsiyem olur çünkü Laptoplarda sadece onboard ekran kartı kıllanılıyor, wifi sorun çıkarıyor touchpad vs. sorunlar.

Ma
Pentium 4 ile 10.6.3'e başladım ehh pek stabil değildi tabii, ML çıktı çift çekirdek istedi hemen gidip aldım ve kurulum yaptım. Sistem full tıkır tıkır çalışıyor. Ama işlemci yine eski ve güncel bir işlemci almanın zamanı gelmişti. Hackintosh uyumlu toplama sistem yaptım 3000tl buldu aynı zamanda oyun bilgisayarı olarak kullanılabilir, gerçi oyunlarla hiç aram yok. Performans olsun diye güçlü sistem almak istedim ve oldu da, hastalık gibi birşey bu yani...
Bu işler böyle, sen şimdi kurulum yapayım da ses çalışmasa da olur diyorsun ya öyle değil işte, bu sefer onun derdine düşüyorsun, haydi bakalım kext ara yamala vs. olmuyor.
Bir şeyler eksik kaldı mı tatmin olacağını sanmıyorum yani. Bu sefer uyumlu başka bir sistem aramaya başlıyorsun uğraşların boşa gidiyor tecrübe ediniyorsun bu arada.
Tavsiyem en az i3 uyumlu bir sistem alman ve güncel sürümleri tatman. Masaüstü tavsiyem olur çünkü Laptoplarda sadece onboard ekran kartı kıllanılıyor, wifi sorun çıkarıyor touchpad vs. sorunlar.
Masaüstü var ona kurmadım buna kurmam daha mantıklı geldi kardeşime verecektim genç apple hastasıda, akşam video çekeceğim

Video çekip atacaktım, bu seferde hiç kuramadım. Dvd ile de açılmıyor. Beyaz ekranda takılıyordu. Hanım pc yi kırdı sonunda çok ilgileniyorum diye şimdiden yardımlarınız için tekrar teşekkürler dual boot yapacağım masaüstüne onda yardıma ihtiyacım olursa size dönerim tekrar :)

Şimdi tamir ettirdim legacy kernel kullandım ve tatam açıldı fakat iatkos değil raw formatında olan saf versiyon usb siz çalıştırdım sonunda fakat onda türkçe dil desteği yok nasıl yaparım o işi ilk kurarkende türkçe yoktu dil seçiminde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı