Soğuk suyla duş nasıl alınabilir?

wallendorrr

Hectopat
Daha fazla  
Sürekli soğuk duş yazılarını görüyorum; bazen denediğim olmuştur, hatta daha 2 gün önce denedim ama duş alırken ne kadar süre kalmam gerekiyor bilmiyorum. Ben banyoya girdiğim zaman 30 dk da yıkanırım ve duş başlığı sevmediğim için kovaya su doldurarak yıkanırım. Soğuk su doldurup yıkanmam gerekiyor diye anlıyorum fakat bazı yerlerde 5,6 dk durmamız gerektiği söyleniyor. Ben full yıkanırken soğuk suyla yıkanıyorum. Yanlış yapıyorum galiba doğrusunu bilen var mı?

Soğuk su, kan basıncını ve kalp atış hızını artırabilir. Bu da kalp krizi veya felç riskini yükseltebilir. -Astım veya alerji gibi solunum problemleri olanlar için zorlayıcı olabilir. Soğuk su, bronşları daraltarak nefes almayı güçleştirebilir.

Sürekli soğuk duş yazılarını görüyorum bazen denediğim olmuştur hatta daha 2 gün önce denedim ama duş alırken ne kadar süre kalmam gerekiyor bilmiyorum. Ben banyoya girdiğim zaman 30 dk da yıkanırım ve duş başlığı sevmediğim için kovaya su doldurarak yıkanırım. Soğuk su doldurup yıkanmam gerekiyor diye anlıyorum fakat bazı yerlerde 5, 6 dk durmamız gerektiği söyleniyor. Ben Full yıkanırken soğuk suyla yıkanıyorum. Yanlış yapıyorum galiba doğrusunu bilen var mı?

Hayır aksine soğuk su ile duş almanın bir sürü artısı vardır. Vücudu dinç tutmak, kafada ki deri yapısını güçlendirmek, ruh halini normal düzeye indirmek, depresyon stres gibi şeyleri de götürüyor emin olun sıcak su ile duş almanın zararları daha çoktur.

Hocam ben bunu deniyorum uzun bir süre içinde, olmasa bile bir beklentiyle yapmaya başlamadım, zaten yine de hiçbir etkisini hissedemedim veya göremedim. Belki benim çok üstünkörü yapmam ile alakalıdır.

Son düzenleme:
Sürekli soğuk duş yazılarını görüyorum bazen denediğim olmuştur hatta daha 2 gün önce denedim ama duş alırken ne kadar süre kalmam gerekiyor bilmiyorum. Ben banyoya girdiğim zaman 30 dk da yıkanırım ve duş başlığı sevmediğim için kovaya su doldurarak yıkanırım. Soğuk su doldurup yıkanmam gerekiyor diye anlıyorum fakat bazı yerlerde 5, 6 dk durmamız gerektiği söyleniyor. Ben Full yıkanırken soğuk suyla yıkanıyorum. Yanlış yapıyorum galiba doğrusunu bilen var mı?

Hocam merhaba öncelikle bir zararı şöyle olur soğuk kaparsınız onun dışında eğer duş alıp dışarıya çıkarsanız sinüzit ve migren olmama ihtimaliniz yok ayrıca bronş bronşit hipotermi gibi hastalıkları da tetikler onun dışında duşu 10 dakika alıyorsanız 9 dakikasını ılık su ile kalan 1 dakikasını soğuk su ile alırsanız kalp krizi riskini azaltır diye duymuştum ben her duşa girdiğimde yapıyorum hocam.

Soğuk su, kan basıncını ve kalp atış hızını artırabilir. Bu da kalp krizi veya felç riskini yükseltebilir. -astım veya alerji gibi solunum problemleri olanlar için zorlayıcı olabilir. Soğuk su, bronşları daraltarak nefes almayı güçleştirebilir.

Astımım var desene deneyemeyeceğiz :(

Soğuk su, kan basıncını ve kalp atış hızını artırabilir. Bu da kalp krizi veya felç riskini yükseltebilir. -astım veya alerji gibi solunum problemleri olanlar için zorlayıcı olabilir. Soğuk su, bronşları daraltarak nefes almayı güçleştirebilir.

Hocam bunlar doğru olabilir fakat hayatta risksiz pek nadir şey var, astım vs. gibi konularda haklısınız.

Cevaplar için teşekkür ederim. Alırken kısa mı kalmam lazım yoksa normal yıkanır gibi vücudu ve kafayı bu soğuk suyla yıkasam bir sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı