Soğutucu yüzünden RAM'lerin Dual Channel takılamaması

HeLLForce

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar işlemci soğutucum 2 slot kaplıyor ve dolayısıyla 1-2 slota takıyorum ram'ları bir sorun olurmu ? Anakart kitapçığında 2-4 takınız diyor.

Soğutucu ekran kartına bakıyor Hyper T4 Bu şekilde takılıyor heralde videolarda'da böyle takan arkadaşlar var.

Soğutucunun yeri değişmiyor.

oZnlLQ.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten soğutucuyu biraz ters takmışsın sana tavsiyem soğutucuyu 90 derece çevirmen yanı havayı direkt egzoz fana üfleyecek şekilde çevir. Eğer ekran kartın buna el vermezse ekran kartını bir alt slota taşımalısın.

Aynı sorunu arkadaşımın bilgisayarında yaşadık, RAM'in soğutucusunu çıkararak çözdük. Arkadaşım soğutucuya bıçakla girişti sen böyle bir şey yapma, fön mankinesiyle ısıt biraz zorla kendiliğinden çıkacaktır zaten.

soğutucuyu zaten yanlış takmışsın :D soğutucunun o fanı arkaya doğru üflemeli soğutucuun yeri değişmiyor demişsinde o yanlış yani ben hiç öle bişey görmedim :/

Böylede takılabilir çok yanlış değil ama ekran kartın engellemiyorsa egzos fanıyla paralel takarsan hem yer açılacaktır hemde daha doğru olacaktır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı