Soğutucunun TDP değerinin işlemciden fazla olması sorun yaratır mı?

MuratSeren

Centipat
Daha fazla  
Hocam selamünaleyküm. i5-13400F işlemcim var, stok soğutucu var şu an elimde ve zorlandığı zaman 80-82 dereceye kadar çıkıyor soğutucu almaya karar verdim ve şöyle bir soğutucu buldum.

ID-Cooling SE-207-TRX Black 4Pin AMD Threadrıpper İşlemci Soğutucu

Hocalarım benim işlemcimin TDP değeri 65W ve bu soğutucunun değeri 280W. İşlemciyi her koşulda buz gibi yapacağından emin olmak için bu kadar pahalı bir soğutucu seçtim. Sıvı soğutucu almak istemiyorum fikirlerinizi belirtirseniz minnettar olurum.

Hocam selamünaleyküm. i5-13400F işlemcim var, stok soğutucu var şu an elimde ve zorlandığı zaman 80-82 dereceye kadar çıkıyor soğutucu almaya karar verdim ve şöyle bir soğutucu buldum.

ID-Cooling SE-207-TRX Black 4Pin AMD Threadrıpper İşlemci Soğutucu

Hocalarım benim işlemcimin TDP değeri 65W ve bu soğutucunun değeri 280W. İşlemciyi her koşulda buz gibi yapacağından emin olmak için bu kadar pahalı bir soğutucu seçtim. Sıvı soğutucu almak istemiyorum fikirlerinizi belirtirseniz minnettar olurum.
PSU yetiyorsa sorun olmaz.

İzlediğim bazı videolarda 125W TDP'li hava spğutucular için 65W TDP değerindeki bir işlemciyi buz kestirebilir dendi bu soğutucu 280W TDP değerinde yani buz kestiren soğutucunun 2 katı o yüzden.
Hiç bir soğutucu işlemciyi buz kestiremez tdp dediği ısı birimi yani tdp ne kadar yüksek olursa ısı o kadar iyi dağılır işlemci daha serin olur. Varsa 1000W lık soğutucu tak bişey olmaz.

Psu yla ilgisi yok W derken elektriksel Watt değil ısı birimi olarak W. O soğutucunun psu dan çekeceği güç en baba 4-5 W olur.

Hiçbir soğutucu işlemciyi buz kestiremez TDP dediği ısı birimi yani TDP ne kadar yüksek olursa ısı o kadar iyi dağılır işlemci daha serin olur. Varsa 1000W'lık soğutucu tak bir şey olmaz.

PSU'yla ilgisi yok W derken elektriksel watt değil ısı birimi olarak W. O soğutucunun PSU'dan çekeceği güç en baba 4-5 W olur.

Hocam peki sence ne kadar etki eder işlmecime kaç derece düşürür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı