Şok, ghosting sorunu olan monitörü iade almıyor

PrimeMusic

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, birkaç gün önce şok'a gelen isimsiz twisted minds markalı monitörlerden 2.monitör olarak kullanmak üzere aldım. İsimsiz vs olmasını ikinci monitör olarak kullanacağımdan çok umursamadım. Monitör bana geldiğinde rahatsız edici şekilde ghosting problemi vardı ve iade işlemlerini başlattım. Ertesi gün şok'tan gelen aramada bir yasa kapsamında ürünü servise gönderip "iade formu" almam gerektiği söylendi. Ben de gönderdim servise ve iade formu talep ettim fakat bugün bana monitörle beraber gönderilen formda "herhangi bir arızaya rastlanmadı. Monitör ayarları resetlendi. Aynı model ürünlerle karşılaştırılıp sorun görülmedi" şeklinde bir yazı var ve iade formu vs yok. Hem sorunu reddediyorlar hem de iade isteyen müşteriye yardımcı olmuyorlar. Ne yapmam gerekir bilgisi olan yazabilir mi? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Ghosting genel bir LCD monitör sorunudur. Teknolojinin doğasında vardır ve en pahalı ekranlarda bile olabilir. Bu herhangi bir arıza olarak görülmez.

En pahalı ekranlarda olabilen bir sorun, en ucuz ekran da tabii ki daha "normal" ve daha fazla olacaktır.

Yani yapacak bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ghosting genel bir LCD monitör sorunudur. Teknolojinin doğasında vardır ve en pahalı ekranlarda bile olabilir. Bu herhangi bir arıza olarak görülmez.

En pahalı ekranlarda olabilen bir sorun, en ucuz ekran da tabii ki daha "normal" ve daha fazla olacaktır.

Yani yapacak bir şey yok.
Öyle olsa dahi iade etmemeleri nasıl bir çözüm peki? Müşteri olarak ürünü iade edemiyorum istesem de. Memnun olmadığım bir ürün niye bana kalıyor?

Görseller eklerseniz daha iyi yorum yaparız hocam. İade etmekte ısrar ederseniz, tekrar başvurun yada birebir değişim isteyin.
Nasıl bir görsel istiyorsunuz? Ghosting testte baya baya hayalet casperlar dolaşıyor ekranda. Daha çok siyah zeminde mouse sağ-sol yapılınca anlaşılıyor direkt.

Öyle olsa dahi iade etmemeleri nasıl bir çözüm peki? Müşteri olarak ürünü iade edemiyorum istesem de. Memnun olmadığım bir ürün niye bana kalıyor?

Nasıl bir görsel istiyorsunuz? Ghosting testte baya baya hayalet casperlar dolaşıyor ekranda. Daha çok siyah zeminde mouse sağ-sol yapılınca anlaşılıyor direkt.
Bu başka bir durum. Siz sonuçta kutuyu açtınız, ettiniz, mıncıkladınız. Ülkemizdeki direk satışdaki geri iade kanunları herşey gibi kontrolsuz. Dediğiniz de haklısınız ama bizim bunu direk söyleyen bir kanunumuz yok. Mahkemeye vereceksiniz, sonucu bekleyeceksiniz.

Çok ucuz bir ürün almışsınız, ürün de dolayısıyla türünün en kötü özelliklerini göstermiş. Yani Şahin alıp neden Ferrari değil ben bunu beğenmedim diyorsunuz.

Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız Müşteri Hakemine gideceksiniz. Başka bir seçenek yok.

Bu başka bir durum. Siz sonuçta kutuyu açtınız, ettiniz, mıncıkladınız. Ülkemizdeki direk satışdaki geri iade kanunları herşey gibi kontrolsuz. Dediğiniz de haklısınız ama bizim bunu direk söyleyen bir kanunumuz yok. Mahkemeye vereceksiniz, sonucu bekleyeceksiniz.

Çok ucuz bir ürün almışsınız, ürün de dolayısıyla türünün en kötü özelliklerini göstermiş. Yani Şahin alıp neden Ferrari değil ben bunu beğenmedim diyorsunuz.

Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız Müşteri Hakemine gideceksiniz. Başka bir seçenek yok.
Ferrari örneği üstünden gideceksek hocam evet Şahin aldım fakat araba yürümüyor, vites değiştirmiyor; kronik sorunlu. Bunu yaklaşık bir saat kullandım diye iade veremiyor muyum yani? Elektronikte iadeyi toptan kaldıralım hocam o zaman. Bunu normalleştirdiğiniz için böyle yasalar çıkabiliyor maalesef ki.

Ferrari örneği üstünden gideceksek hocam evet Şahin aldım fakat araba yürümüyor, vites değiştirmiyor; kronik sorunlu. Bunu yaklaşık bir saat kullandım diye iade veremiyor muyum yani? Elektronikte iadeyi toptan kaldıralım hocam o zaman. Bunu normalleştirdiğiniz için böyle yasalar çıkabiliyor maalesef ki.
Sevgili Prime,

Ben normalleştirmiyorum, şu anki kanunu söylüyorum. Ama bunun iki tarafı var. Bunu insanımız halen tartışıyor. Sen bir cihazı kullandın, beğenmedin geri verdin (Şahin örneğini yanlış devam ettirdiniz, araba gidiyor ama her motorlu taşıtın sahip olabileceği sorunlardan çoğunu gösteriyor mesela çok gürültülü, çatlaya patlaya gidiyor, ama gidiyor, yani bir "arıza" yok), geri verdiğin ürün paketlendi sonra başka kişiye satıldı, diğelim ki sen de başkasınınkini aldın, bir açtın zaten açılmış cihaz, şok olmaz mısın? Yaygara çıkarmaz mısın? Bunu bir de 20000, 50000 TL lik bir üründe düşün... o kadar para vermişsin sana birinin açtığı kullandığı cihaz gelmiş..

Şimdi bana hangisini istediğinizi söyleyin. Yine seçim size kalmış ama ben bunu istemem şahsen. Ben o kadar para verip açılmış mal gelme ihtimalini istemem. O zaman ucuz almayacaksınız, o zaman araştırıp alacaksınız. Aldım beğenmedim. Ne güzel.

Ben de bu şekilde düşünüyorum.

Sevgili Prime,

Ben normalleştirmiyorum, şu anki kanunu söylüyorum. Ama bunun iki tarafı var. Bunu insanımız halen tartışıyor. Sen bir cihazı kullandın, beğenmedin geri verdin (Şahin örneğini yanlış devam ettirdiniz, araba gidiyor ama her motorlu taşıtın sahip olabileceği sorunlardan çoğunu gösteriyor mesela çok gürültülü, çatlaya patlaya gidiyor, ama gidiyor, yani bir "arıza" yok), geri verdiğin ürün paketlendi sonra başka kişiye satıldı, diğelim ki sen de başkasınınkini aldın, bir açtın zaten açılmış cihaz, şok olmaz mısın? Yaygara çıkarmaz mısın? Bunu bir de 20000, 50000 TL lik bir üründe düşün... o kadar para vermişsin sana birinin açtığı kullandığı cihaz gelmiş..

Şimdi bana hangisini istediğinizi söyleyin. Yine seçim size kalmış ama ben bunu istemem şahsen. Ben o kadar para verip açılmış mal gelme ihtimalini istemem. O zaman ucuz almayacaksınız, o zaman araştırıp alacaksınız. Aldım beğenmedim. Ne güzel.

Ben de bu şekilde düşünüyorum.
Hocam ucuz almayacaksın, araştırıp alacaksın diyorsun fakat onun öncesinde en pahalı cihazlarda bile olabilecek bir sorun olduğunu kendin söyledin. O zaman araştırıp en pahalısını da almayacağız? En pahalı olanda da ghosting sorunu olan bize denk geldiyse ve biz de "mıncıkladıysak" iade edemeyeceğiz o zaman. Nasıl bir çelişki bu hocam?

Ayrıca kanunu sabaha kadar tartışırız, orası farklı. Bunu tartışmak bir şey kazandırmayacaktır.

Ferrari örneği üstünden gideceksek hocam evet şahin aldım fakat araba yürümüyor, vites değiştirmiyor; kronik sorunlu. Bunu yaklaşık bir saat kullandım diye iade veremiyor muyum yani? Elektronikte iadeyi toptan kaldıralım hocam o zaman. Bunu normalleştirdiğiniz için böyle yasalar çıkabiliyor maalesef ki.

Araba yürümeseydi emin olun o Ghosting'i bile fark edemezdiniz. Size şöyle söyleyeyim monitör genel olarak çok sıkıntı bir elektronik ürün, genel olarak çoğu şirket veya işletme uğraşmak istemiyor. Diğer elektronik ürünlere göre sorunlu çıkma ihtimali çok yüksek bir elektronik ürün. Global olarak bile örnek vermek gerekirse Amazon gibi sitelerde LG gibi markaların ilanlarının altında "fabrikasyon olarak X sorunu ile karşılaşılabiliniz ve iade durumu oluşturmaz" gibi ibareler bulunuyor. Bu tür kalitesi yüksek ürünlerde bu tür birçok sorun yaşanıyorken sizin aldığınız monitörde bu durum inanın gayet normal. Ben sizi anlıyorum ama maalesef ekonomik şartlar ve yasa boşlukları yüzünden bu durumlar oluşuyor. Bende ismini vermek istemediğim çok ünlü bir işletmeden monitör almıştım ama arızalı çıktı belli bir süre sonra kapanıp tekrar açılmıyordu. Paramı iade alana kadar neler çektim inan bilemezsiniz ve keşke iade edilmeyle sorunlar çözülse. Param iade edilene kadar 2 ay geçti ve bu süreçte alabileceğim monitör de kalmadı hepsinin fiyatı yükseldi. Yerine bir şekilde monitör aldım onu beğenmedim şansımı deniyeyim belki iade alırlar diye ama maalesef kutuyu bir kez açmanız yeterli, iade almıyorlar ikinci el konumuna düştü deyip. İsterseniz siz başka şubelerinde iade etmeyi tekrar deneyin ama emin olun diyecekleri tek şey aldığınız şubeye götürün olacaktır. Bence bunu böyle kullanmaya alışın. Çok kafaya takacaksanız THH başvuru yapın ve sonucunu bekleyin.

Hocam ucuz almayacaksın, araştırıp alacaksın diyorsun fakat onun öncesinde en pahalı cihazlarda bile olabilecek bir sorun olduğunu kendin söyledin. O zaman araştırıp en pahalısını da almayacağız? En pahalı olanda da ghosting sorunu olan bize denk geldiyse ve biz de "mıncıkladıysak" iade edemeyeceğiz o zaman. Nasıl bir çelişki bu hocam?

Ayrıca kanunu sabaha kadar tartışırız, orası farklı. Bunu tartışmak bir şey kazandırmayacaktır.

Bende size kanunu tartışalım demiyorum, siz dediniz kanun benim gibiler yüzünden böyle diye :).

Şimdi bazı teknolojilerin engellenemeyecek problemleri vardır. OLED de yanma, LCD de ölü pixel, ghosting gibi. Bunlar zamanla teknoloji ilerledikçe azalır ama teknolojilerin doğalarında oldukları için hiçbir zaman sıfıra inemez. Pahalı olanlarda firma daha seçici davranır, daha iyi kontrol sağlar. Ucuz olanlar, basar piayasaya hepsini zaten fiyat bu sebepten dolayı da artar.

Siz araştırırsınız, bazı riskleri hesaplarsınız, kabul edersiniz, alırsınız. Ben mesela OLED TV kullanıyorum, yanabilir. Garantisini kontrol ediyorum, ne kadar kapsıyor diye.

Çok pahalı aldınız, yine çıkabilir. Az çıkar, küçük çıkar ama çıkar. Bende de 2 tane monitör var, aynı monitör, birinde var diğerinde yok.

İlla bunu önlemek mi istediniz? Vatan'a gidersiniz. Vatan her monitörü önününde dener, testlere sokar. Sizde istediğiniz testi yaparsınız. Ghosting fark ederseniz hayır almıyorum dersiniz biter. Ama vatan pahalıdır.

Gördüğünüz gibi seçenekler var. Herkes o zaman ghosting var, bunun rengi güzel değil, yok şunu da denim diye alsın alsın geri versin biz de sonra o ürünleri alıp kullanalım. Yok arkadaş, o öyle olmasın. Ben bu kanunun korurum. Siz de benim yerimde olsanız, hele de bu kafa yapısıyla eminim ki açılmış bir ürün size gelse o dükkanı yıkar, bana açılmış ürün geldi diye burada post açarsınız. Haksızsam söyleyin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı