Sokak hayvanları saldırgan davranıyor

Sokak köpekleri devletin el atması gereken ciddi bir sorun, büyük bir çoğunluğu saldırgan, veya saldırmaya meyilliler. Hayvanları çok severim ama maalesef acı bir gerçek bu.
Ayrıca birilerinin beslemesine laf atmak yerine bu işin sorumlularına laf atmak daha mantıklı diye düşünüyorum, biz bile kalın kalın giyinip dışarıya çıktığımızda üşüdüğümüz halde onlar ne yapsın, ısılarını korumak için enerji harcıyorlar dolayısıyla beslenmeleri gerek ve ağaçlardan da et düşmüyor önlerine, bizlerin yardımına ihtiyaçları var
işte beklediğim cevap haklısın ama ben hepsine demedim .abartılı hayvan sever olup apartmanın bahçesine mama kabı bırakıp onu elleyince tepemizde bitenlere diyorum
Bu duruma devletin el atması gerek ama hayvanları toplayıp boş arazilere salmak gibi değil. Onlara yuva oluşturup bakması gerek hayvan aşığı beni bile çok korkutuyorlar çünkü. Bu arada insanlar hayvanlara nasıl davranırsa hayvanlar da insanlara öyle davranır.
+1 haklısın

Bazı semtlerde durum böyle ben de bazı yerlerde köpek var diye yolumu değiştiriyorum fakat yapacak bir şey yok, bunlar kurt değil ormanda kendi başlarına yaşayamazlar. Barınakların halini görüyorsunuz zaten.

Ülkenin en büyük sorunlarından birisi bu. Başıboş gezen hayvanların tehlike barındırdığını söyleyince hayvan düşmanı oluyoruz.
kesinlikle haklısın
Bazı semtlerde durum böyle ben de bazı yerlerde köpek var diye yolumu değiştiriyorum fakat yapacak bir şey yok, bunlar kurt değil ormanda kendi başlarına yaşayamazlar.
haklısın
peki sizce hayvanlara terapi tarzı şeyler yapılırsa sorun çözülür mü?

Köpekler çeşitli sebeplerle insanlara saldırabiliyor. Şehirde, sırf onların yaşadığı kulubeye yakın toprak araziden yürüdüm diye (kestirme yol) uzaktan iki köpek bana doğru koştu. Bana doğru hızla koşarlarken o kadar sinirlilerdi ki, ağızlarını vahşice açmış hır hır sesler çıkarıyorlardı. Bana geldiklerinde biri solumdan diğeri sağımdan ısırmaya çalıştılar ama ben başından beri olacakları tahmin edip hızlıca boşa tekmelerle kendimi savunduğum için ısırmayı başaramadılar neyse ki. Okulun arkasındaki boş arazide oldu bu olay.

Bu olaydan birkaç hafta önce ise bir köpek tarafından ısırıldım. Şöyle oldu; Koşu yolunda yürüyordum. Durdum. Kenarda uyuyan köpek durmamı tehdit olarak algılayıp ısırdı. ''Yürürken aniden durma, bekleme yapma.'' Der gibi.

Köpekleri cidden çok severim ama sokak köpeklerine kesinlikle bir çözüm gerekiyor çoğunluğu zararsız çok tatlı hayvanlar olmasına rağmen bazıları sürü kurup bölge koruyorlar ve gelen geçene saldırıyorlar çok acil toplu kısırlaştırma lazım çoğu uzun yaşayamıyor zaten 5 sene gibi kısa bir sürede sayıları önemli ölçüde azalır

Sokak hayvanları hangi muameleyi gördü acaba da saldırgan davranıyorlar.

Bence de barınakta dolaşmaları daha doğru (rahatsız olunan yerlerle ilgili konuşuyorum).

Hayvanları çok severim ve de korkmam. Genelde yanımdan geçen her köpeğin bir kafasını okşuyorum. Onlarında buna ihtiyacı var. 7. sınıflara kadar "it" gibi sokaklarda dolaşırdım. :D Bunca sürede onca hayvanla karşılaşmışımdır, sevimlisi, çirkini, zayıfı, kilolusu, saldırganı. Lakin sadece 1 kere köpek tarafından saldırıya uğradım o da sadece dişisine yaklaştığım için oldu. Eğer siz köpeğe hangi durumlarda yakınlaşılacağını, göz teması kuracağınızı bilmezseniz saldırıya uğramanız normal. Sokağa çıktığında sana havlasalar bile hiç bir ani hareket yapmadan ve göz teması kurmadan geçip gidersen hiçbir şey yapmazlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı