Sokak köpeklerinden kaçarken beyin kanaması geçirdi, yaşam savaşını kaybetti

Hayvanları severim. Asla hayatımda köpek, kedi olsun hiç vurmadım. Ama böyle köpekler varsa vuracaksın aga. Allah'tan bizim mahallede yok. Bir zahmet belediyeye şikayet edeceksin ve köpekleri aldıracaksın. Benim Keçiören'de yaşayan 18 19 yaşlarındaki kuzenim de köpek saldırısına uğradı. Boştan yere kısırlaştırın yazmayın, sokakta köpek gezmez. Alın doğaya salın veya barınağa koyun.

Yapilacaksa oncelikle bir muddet sure verilir isteyenler sokak kopeklerini sahiplenir. Sonrasinda uygun bir miktara kadar -en azindan 9.5 milyon diyelim- uyutulurlar. Kalanlar da daha kolay bir sekilde kisirlastirilir.
9.5 milyon ne kafayı mı yedin o kadar köpek öldürüldükten sonra zaten ülkede köpek kalmaz. Barınakları iyileştirmeliler.

9.5 milyon ne kafayı mı yedin o kadar köpek öldürüldükten sonra zaten ülkede köpek kalmaz. Barınakları iyileştirmeliler.
Gecenlerde 2.500 ya da 3.500 kapasiteli bir barinak yapilmisti. Maliyeti ~30 milyon Turk lirasiydi. Kopeklerin olmesinden zevk almiyorum. Baska bir cozum yolu yok.

Bir hayvanin degerini bize olan faydasi belirler. Bu yuzden sivrisinegi oldurebiliyorken bir kedinin, atin, inegin aci cekmesini kaldiramiyoruz. Bu yuzden bizi rahatsiz eden ve zararli olan, hatta can alan sokak kopeklerini oldurmemizde sasirilacak bir sey yok.

Bazi insanlar vicdan kasacak "Ayy ne iyi insanim sokak kopekleri oldurulsun istemiyorum." diyecek diye yetkililer tepki alacagindan gerekli adimlari atamiyor. Sokak kopeklerinin aldigi canlarda bu insanlarin sucu buyuk.

Ben böyle bir şey mi dedim?
Oyle bir sey dediginizi soyledim mi?
Ki dedigimde yanlis bir sey de yok. Evet, siz de dahil bir cok insan "Kopekler oldurulur mu hic, devlet bunlari kisirlastirsin barinaga alsin biseyler fln iste yhaa." mantigiyla hareket edip kafa yormadan aradan siyrilmayi tercih ediyor ve vicdanlarini rahatlatiyorlar. Ama sorun su ki bu bir cozum saglamiyor.

Son düzenleme:
Bazı insanların hatası yüzünden tüm insanlar öldürülüyor, insanlar hayvanlara eziyet ettikleri için kendimizi acısız öldürelim nasıl fikir?
Evet, muhtesem bir zihin daha. Aynen dostum, siz celik gibi bir vicdana, elmas gibi bir ahlak ve etik degerlerine sahipsiniz ve "kopekler olmemeli" diyorsunuz. Biz ahlaksiz insanlariz ve kopeklerin olmesinden zevk aliyoruz. Ve ise bak ya ayrica da aptaliz. Kisirlastirmayi falan dusunemiyoruz. Barinak falan aklima gelmiyor benim mesela.

Vicdan masturbasyonuna devam arkadaslar.

Evet, muhtesem bir zihin daha. Aynen dostum, siz celik gibi bir vicdana, elmas gibi bir ahlak ve etik degerlerine sahipsiniz ve "kopekler olmemeli" diyorsunuz. Biz ahlaksiz insanlariz ve kopeklerin olmesinden zevk aliyoruz. Ve ise bak ya ayrica da aptaliz. Kisirlastirmayi falan dusunemiyoruz. Barinak falan aklima gelmiyor benim mesela.

Vicdan masturbasyonuna devam arkadaşlar.

Bu mesajdaki kendiniz için dediğiniz her şey doğru kendimde belirtmek isterdim ama basit bir şey için cezaya gerek yok. 😁

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı