Son Bir Yılda Ruh Sağlığı Hastalıklarında Muayene Olanlar 8 Milyonun Üzerinde

Kimisi çok fakirdir, günlük yiyeceğini zor bulur ama çok mutludur.
Buna katılmıyorum. Adam çocuğuna istediği herhangi bir şeyi alamayınca sevinecek veya mutlu olacak hali yok. Adam eve bir ekmek götüremediği zaman mutlu olacak hali yok. Ben bu durumda olup mutlu olacağını sanmıyorum ve olamazda.
Eğer devlet halkın mutlu ve psikolojisi iyi olmasını istiyorsa. Ölmeyecek şekilde maaş değilde insan gibi yaşayacağı şekilde maaş verilmeli. Örneğin sabah akşam işte çalışan sadece haftada bir gün dinlenen biri üstelik, yazın hiç tatile gidemeyen ve ailesini de tatile götüremeyen birinin mutlu olmasını beklemek büyük saçmalık.
Mutluluğun parayla da ilgisi var kim ne derse desin. Bu ülkede mutlu olan insan sayısı derler ya bir elin parmağını geçmez aynı o durum. Kime sorsanız bir derdi var.
 
Simdi anladim pardon, bazen böyle basit seyleri dahi iki defa okumama ragmen anlamiyorum, böyle bir dumura ugrama, bir Blackout olayu gerceklesiyor sanirim :)
Elbette kafalari rahat, burada Haber namina pek birsey olmadigi icin haberler öyle saatlerce degil 15 dakika falan sürüyor. Insanlar eglence pesinde ve eglenceli seyler izliyorlar anlayacagin...
Bahsi geçen memleket Almanya değil mi?

Bence mutluluğun insanın nerede yaşadığıyla ilgisi yok. Ben İstanbul'da çok mutlu bir hayat sürüyorum. Vatanımdan ayrılamam. Yaşam standartları elbette mutluluğunuzu etkiler ancak şöyle bir şey vardır: Kimisi çok fakirdir, günlük yiyeceğini zor bulur ama çok mutludur, kimisi çok zengindir ama bir türlü mutlu olamaz. Yani mutluluk sizsiniz, mutluluğu kendinizde arayın. Mutlu olmak için elinizde onlarca sebep var. "Kardeşim arabam yok bisikletle okuluma gidiyorum, nasıl mutlu olayım?" Canım kardeşim bisikleti olmayanda var, o yüzden elindekinin değerini bil ve mutlu ol.

Saygılar.
Doğru.
 
Psikolojimiz Giderek Bozuluyor: Son Bir Yılda Ruh Sağlığı Hastalıklarında Muayene Olanlar 8 Milyonun Üzerinde

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2016 yılında ruh sağlığı ve hastalıkları dalında muayene olanların sayısı bir yılda 740 bin 602 kişi artarak 8 milyon 656 bin 513 kişiye yükseldi.

Eki Görüntüle 245321

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre,Sağlık Bakanlığı’nın Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın konuyla ilgili soru önergesine verdiği yanıtta, "2011-2016 arasında antidepresan kullanımı yüzde 25.6 arttı. Türkiye’de 2015 yılında 7 milyon 915 bin 911 kişi ruh sağlığı ve hastalıkları dalında muayene oldu. Muayene sayısı bir yılda 740 bin 602 kişi artarak 2016 yılında 8 milyon 656 bin 513 kişiye yükseldi. 2017 yılının ilk dört ayında ise ruh sağlığı ve sinir hastalıkları dalında muayene olanların sayısı 3 milyon 238 bin 430 oldu” verileri yer aldı.

"Türkiye'nin bir an önce sorunlarını çözmesi gerekiyor. Aksi halde hep birlikte ‘oynatmaya az kaldı, doktorum nerede?’ şarkısını söyleyeceğiz.”


Eki Görüntüle 245322

Nazlıaka Sağlık Bakanlığı’nın yanıtında yer alan bilgilerle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkemizde her sekiz kişiden biri ruh ve sinir hastalıkları nedeniyle hastaneye başvurmuş. Sosyal baskı, ön yargılar ve diğer nedenlerle doktora gitmeyenler dahil edildiğinde, bu sayının çok daha yüksek olduğu ortada. Çözüm demokrasinin kural ve kurumlarıyla yeniden sağlıklı olarak işletilmesidir. Adalet sisteminin tarafsız ve adil olmadığı konusundaki yaygın görüş ve kanının ortadan kaldırılmasıdır. Muhalif görüş ve düşüncede olanların üzerindeki baskıların yok edilmesidir. Üreten ve fırsat eşitliği olan, halkın bugünden ve yarından umut duyduğu bir Türkiye’nin yaratılmasıdır. Türkiye’nin terör, işsizlik gibi sorunlarını çözerek bir an önce normalleşmesidir. Aksi takdirde hep birlikte ‘oynatmaya az kaldı, doktorum nerede?’ şarkısını söyleyeceğiz.”
Gitsek de bir şey yapmıyorlar bir kaç şey söyleyip anti depresan yazıp gönderiyorlar.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı