Son kullanma tarihi geçmiş ilaç içilir mi?

Bende ateşlenmiştim hastahanede vücuduma soğuk ıslak bez sürmüşlerdi fazla geçmedi ondan sonra serum yemiştim.
Havale geçirmemesi için ve bireyin rahatlaması için hafiften kollara vesaire değdirilir ancak baş ve göğüs kısmı olmaz. Büyük ihtimalle sizi muayene eden doktor da kollar, bacaklar ve sırt kısmına hafiften gezdirdi. Yapılabilir, benim dediğim tamamen başa veya kalp hizasında olan bölgeye konmamalı.
Soğuk su ile demedim sirkeli bez ile dedim mikrobu kırar ve ayrıca soğuk olması daha iyi olur ateşi var.
Adam zaten yanıyor soğuk bez ve sirekli bez ile yapacaksın.
Mesajıma ilk başta "Kızgın" sonra "İnanılmaz" atmanızdan dolayı öyle dedim :) Sizin dediğinize itirazım yok zaten. Hatta sizin dediğinizi yaparsa daha yararlı olacağına eminim.

Öncelikle ayağınız çıplak halde yere basın.
Boyun, koltuklar ve kasık bölgeniz açık olsun. Nemli bir bezle (tercihen sirkeli) alın, boyun, koltuklar ve kasıklarınızı serinletin.
Bu yollarla 10-15 dk içinde ateş düşmüyorsa, ılık bir duş alın.
Yine düşmüyorsa yeni bir ateş düşürücü ilaç için.
Hâlâ düşmüyorsa acile gidin.

Ateş düşmedi mi hâlâ?

Dusmedi daha kotu oldu sanki cunku yatakta yatis pozisyonu degistirirken bile uzerimde bayağı ağırlık var. Butun bedenim agriyor basim dahil. Kuru oksuruk var bir de. Boğazımda yanma hissi ve oksururken kan veya tuhaf bir tat gelme gibi seyler var. Gogusumde zaten bu sabah uyandigimda batma hissiyle ve bogaz acisiyla uyanmistim. Umarim COVID degildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı