Son teknoloji 3D yazıcıların değerlendirmesi

• Konuyu başlatan D.B
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.593

D.B

Centipat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Elektronik Mühendisi
1) Creality ender-3 V3 ke ABD 279$ ( TR fiyatı tahmini 11.500₺ civarı )
2) Elegoo neptune 4 Plus ABD 350$ ( TR fiyatı tahmini 13.700₺ civarı )
3) Creality CR-10 SE ABD 459$ ( TR fiyatı 14.800₺ )
4) Creality ender-3 V3 henüz çıkmadı.

1-2 ay içerisinde kendime bir 3D yazıcı almayı planlıyorum. Hobi ve mühendislik, robotik parçalar basmak için kullanacağım. Yukarıda listelediğim yazıcılar arasında kaldım. Artı ve eksi yönleriyle bu yazıcıları bu başlık altında değerlendirip almayı düşünenler içinde faydalı olacağını düşünüyorum. Bu 4 yazıcıyı seçmemin en öncelikli nedeni klipper yazılımı tabanlı ve yüksek hızlı baskı yapabilmeleridir. Ender-3 V3 modeli henüz satışa bile çıkmadı lansmanı da yapılmadı diye biliyorum en büyük farklılığı Core xz bir yazıcı olacağı ve K1 modelinin extruderine sahip olduğu. Diğer modellerin arasında sadece CR-10 SE modelini şu an TR de satın alabiliyoruz diğer iki model TR de satışa çıkmadı. Bu başlığı açmamdaki sebep bu yazıcıların 2024 yılının çok konuşulanları olacağı ve bunlardan birini almaya karar verirken çeşitli bakış açılarından fikirlere ihtiyacım olması. Neptun 4 modeli yerine Plus olanı yazdım çünkü diğerlerinden tabla boyutu olarak ayrıcalığı olsun istedim.

Sizlerden gelecek fikir ve önerileri merak ediyorum.

1) Creality ender-3 V3 ke ABD 279$ ( TR fiyatı tahmini 11.500₺ civarı )
2) Elegoo neptune 4 Plus ABD 350$ ( TR fiyatı tahmini 13.700₺ civarı )
3) Creality CR-10 SE ABD 459$ ( TR fiyatı 14.800₺ )
4) Creality ender-3 V3 henüz çıkmadı.

1-2 ay içerisinde kendime bir 3D yazıcı almayı planlıyorum. Hobi ve mühendislik, robotik parçalar basmak için kullanacağım. Yukarıda listelediğim yazıcılar arasında kaldım. Artı ve eksi yönleriyle bu yazıcıları bu başlık altında değerlendirip almayı düşünenler içinde faydalı olacağını düşünüyorum. Bu 4 yazıcıyı seçmemin en öncelikli nedeni klipper yazılımı tabanlı ve yüksek hızlı baskı yapabilmeleridir. Ender-3 V3 modeli henüz satışa bile çıkmadı lansmanı da yapılmadı diye biliyorum en büyük farklılığı Core xz bir yazıcı olacağı ve K1 modelinin extruderine sahip olduğu. Diğer modellerin arasında sadece CR-10 SE modelini şu an TR de satın alabiliyoruz diğer iki model TR de satışa çıkmadı. Bu başlığı açmamdaki sebep bu yazıcıların 2024 yılının çok konuşulanları olacağı ve bunlardan birini almaya karar verirken çeşitli bakış açılarından fikirlere ihtiyacım olması. Neptun 4 modeli yerine Plus olanı yazdım çünkü diğerlerinden tabla boyutu olarak ayrıcalığı olsun istedim.

Sizlerden gelecek fikir ve önerileri merak ediyorum.
Core xy printerlar denk kartezyenlere göre daha kaliteli baskı almanı sağlar. Tüm makinaları yt de inceleyip, kendi kullanımına uygununu seçmen daha iyi olur.

Benim için önemli noktalar bunlar. İhtiyacıma göre dengeliyorum bunları.
1.Direct drive olması
2.Core xy olması
3.Baskı hızı
4.Çözünürlük
5.Ağ üzerinden erişim
6.Sessiz sürücü

Ender 3 V3 ($379)

v3.jpg

Hem V3 hem de V3 KE Ekim'de çıkacaktı, V3 KE'nin TR'ye gelmesi yıl sonuna kalmış.

Ender-3 V3 harici diğerleri Direct drive. Ender-3 v3 core xz diğerleri kartezyen. baskı hızları sırasıyla 500,500,600,600 mm/sn. Çözünürlükleri hakkında bilgim yok. Hepsi ağ üzerinden erişilebilir. Sürücüleri hakkında bilgim yok.

Ayrıca @Siyah Martı Ender-3 V3 ($379) ise tahmini tr fiyatı 15.500 ₺ civarında olacaktır. Türkiye fiyatı abd fiyatı oranıyla baktığımda Cr-10 SE neden bu kadar düşük fiyatlı kaldı burada anlamadım. belki de ön satıştan ucuza aldıkları ürünleri daha satamadı yerli satıcılar o yüzden olabilir. Hala çok kararsızım.

V3 fiyatına dair kaynak:Creality Breaks Cover with New Ender 3 V3 at ‘Brand Carnival’ Event

Hız konusu tamamen pazarlama malzemesi, N4ler için de reklam değeri 500mm/sn ama optimum değer 250 olarak veriliyor ki aslında o bile normal PLA için duruma göre fazla olabiliyor, bende N4 var. Creality'nin optimum hız değerleri de neredeyse yarı yarıya.

10 SE incelemeleri ürünün çok da iyi olmadığı şeklinde, en azından benim baktımlarım öyle. Driver sesi zaten pek kalmadı ama Creality ısrarla deli sesli fan kullanmaya devam ediyor. Elegoo N4 serisi de öyle, bazı kullanıcılar kapalı hazne yapıyor sesi az duyulsun diye.

Son düzenleme:
V3'ü direct Drive yapmamalarının sebebi ağırlığı azaltıp hız kazandırmak sanırım. Ancak Core xz yapısının kaliteyi arttıracağı konusunda şüphelerim var. 3D printerlar zeminden katmanları doldurarak ilerleyen bir cihaz olduğu için Core xy yazıcıların daha kaliteli dış yüzeyler çıkarması mümkün ancak Core xz yapının nasıl bir avantajı olacağını kafamda canlandıramıyorum.

N4+ cazibesi F/P olarak iyi baskı hacmi yüksek ancak TR de parça bulma konusunda şüphelerim var bir de bazı kullanıcıların baskıya çarpma sorunu paylaşımları vardı n4Pro için, çözümünü buldular mı yoksa bende bu tarz sorunlar yaşar mıyım emin değilim.

10 SEnin beni çeken noktası hem X ekseninde hem y ekseninde lineer rayların bulunması ve ABD / TR fiyat oranı.

Hız konusunda kesinlikle size katılıyorum doğrusal olmayan baskılarda çok da yüksek hızlara çıkmak mantıklı olmayacaktır.

10 SE incelemelerinde benim izlediğim kadarı ile cr serisi 300x300 tabla boyutuyla bilinmesine rağmen 10 SE yi 220x220 olarak çıkartmış olmaları tepki çekmiş. Baskı problemi yaşayan var mıydı?

N4lerde parçaya çarpma sorunu makine iyi toplandıysa çoğunlukla flow rate ile alakalı, çoğu kullanıcı kullandığı makinenin hotendinin ve kullandıkları filamentin sınırını bilmeden yüksek katman yüksekliğinde de maks. hızda basmaya çalışıyor. Sonrasında çoğunlukla uydurulan birçok hikaye çıktı, en baştan beri Reddit'den takibi yapmaktayım.

Ben sorun yaşamıyorum, sınırlar içinde kalarak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben görsel modeller bastığım için içi hızlı dışı yavaş basıyorum, sonuç olarak güzel baskılar çıkıyor, hem çok hızlı hem çok güzel çıkması mümkün değil zaten.

İç duvar ve dış duvarda en yüksek kaç mm/sn hızlara ulaşabildiniz. Fanlarda da epey değişikliğe gitmişsiniz.

V3'ü direct Drive yapmamalarının sebebi ağırlığı azaltıp hız kazandırmak sanırım. Ancak Core xz yapısının kaliteyi arttıracağı konusunda şüphelerim var. 3D printerlar zeminden katmanları doldurarak ilerleyen bir cihaz olduğu için Core xy yazıcıların daha kaliteli dış yüzeyler çıkarması mümkün ancak Core xz yapının nasıl bir avantajı olacağını kafamda canlandıramıyorum.

N4+ cazibesi F/P olarak iyi baskı hacmi yüksek ancak TR de parça bulma konusunda şüphelerim var bir de bazı kullanıcıların baskıya çarpma sorunu paylaşımları vardı n4Pro için, çözümünü buldular mı yoksa bende bu tarz sorunlar yaşar mıyım emin değilim.

10 SEnin beni çeken noktası hem X ekseninde hem y ekseninde lineer rayların bulunması ve ABD / TR fiyat oranı.

Hız konusunda kesinlikle size katılıyorum doğrusal olmayan baskılarda çok da yüksek hızlara çıkmak mantıklı olmayacaktır.

10 SE incelemelerinde benim izlediğim kadarı ile cr serisi 300x300 tabla boyutuyla bilinmesine rağmen 10 SE yi 220x220 olarak çıkartmış olmaları tepki çekmiş. Baskı problemi yaşayan var mıydı?
Core xy printerlar mekanik olarak daha stabildir ve titreme yapmaz. Bu sebeple baskı kalitesi ve çözünürlük artar. Kartezyen yazıcılar ise daha uygun fiyatlıdır. Ama aynı oranda titreşim yapar ve stabilite kaybı yaşatır.

Core xy printerlar mekanik olarak daha stabildir ve titreme yapmaz. Bu sebeple baskı kalitesi ve çözünürlük artar. Kartezyen yazıcılar ise daha uygun fiyatlıdır. Ama aynı oranda titreşim yapar ve stabilite kaybı yaşatır.
Hocam core xy konusunda hemfikiriz, ancak bu bahsettiğimiz yazıcı core xz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı