Son zamanlarda artan zorbalık konuları

Muas

Picopat
Son zamanlarda okullarda zorbalığın artışı dikkat çekiyor. Öğrenciler arasındaki ilişkilerde sertleşen tutumlar, dijital platformların etkisiyle daha görünür hale geliyor. Grup dinamikleri, sosyal baskı ve bireylerin kendi kimliklerini bulma sürecinde yaşadığı zorluklar, zorbalığın yaygınlaşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle öğrencilerin karşı karşıya kaldığı rekabet, sosyoekonomik farklılıklar ve aidiyet hissinin azalması gibi unsurlar, bu durumun artmasına neden oluyor.

Öğretmenler bu durumlara karşı kayıtsızlar. Sizce ne yapılmalı? MEB neden bu konuda bir değişiklik yapmıyor?

Son zamanlarda okullarda zorbalığın artışı dikkat çekiyor. Öğrenciler arasındaki ilişkilerde sertleşen tutumlar, dijital platformların etkisiyle daha görünür hale geliyor. Grup dinamikleri, sosyal baskı ve bireylerin kendi kimliklerini bulma sürecinde yaşadığı zorluklar, zorbalığın yaygınlaşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle öğrencilerin karşı karşıya kaldığı rekabet, sosyoekonomik farklılıklar ve aidiyet hissinin azalması gibi unsurlar, bu durumun artmasına neden oluyor.

Öğretmenler bu durumlara karşı kayıtsızlar. Sizce ne yapılmalı? MEB neden bu konuda bir değişiklik yapmıyor?

MEB'in yapabileceği bir şey yok zorbalayan kişi ile zorbalanan kişi arasında halledilmeli bende yaşadım okulun ilk günleri şiddetle çözüm buldum.

Yemin ediyorum bu ülkede yaşadığım için kendimden çok özür diliyorum. 9.siniftayken okula gerçekten seve seve giderdim ne güzel yeni konular öğreneceğim diye ama her şey 10.sinifta başladı. Allah kahretsin ki her şey 10 da başladı ve devam ediyor. Bunları düşünmekten yks ye çalışamıyorum.

Bu durumun sebebi birçok dolaylı yoldan adalet sistemi ve dış politikalardır. Millet haberlerde 20+ suç kaydı bulunan yaşıtını görünce, Kurtlar Vadisi ya da dengi diziler izleyince veya düşük IQ sebebi ile kendini gösterme çabası vb. durumlar yüzünden böyle sıkıntılar çıkartabiliyor ve zaten Türkiye genelinin göçler sebebi ile ortalama IQ su goril seviyesine kadar gerilerken bu gibi durumlar artık normalleşiyor. Çözüm ise adam gibi çalışıp hakkını vermek adam gibi okulları kazanıp adam gibi bölümlerde okumak.

Mesela artık öğrencilerin bazıları hayvana dönmüş, dışarıda 2 adet kediyi veya köpeği yan yana koyun bir süre birbirlerine bakar, bağırır sonra durduk yere dövüşürler hormonları sayesinde, insan düşünen bir varlık ama düşünemeyenler de var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı