Psikoloji güzel tercih...Hocam ben net bir cevap bulmak için açmadım ki konuyu. Insanlar bu konu hakkında ne düşünüyor diye açtım. Net bir cevap bulmak istesem psikoloji alanında ki insanlara giderdim.
Maalesef, evren senin kimi sevdiğine, kimi öldürdüğüne, kime adaletsizlik yaptığına bakmıyor. O kadar önemli değilsin bu evrende. Vicdanın sızlıyor diye bir cennet bir cehennem olmak zorunda değil. Doğanın kanunu böyle.Tabi demi öyle. Kötü hissetiriyor olmalı bu yazdıkların insanlara. Düşünsene milyonlar insan katleden ordular haksız yere ölen insanlar insanları köle gibi çalıştıran insanlar hiç ceza almayacaklar ne kadar kötü değil mi. Berbat bir his ne kadar aciz olduğumu hatırladım. Bir şey yapamıyorum çünkü adaletin olmadığı bir dünyada da ölümden sonra da adaletin olmaması ne kadar da üzücü. Hiçlik yokluk. Aslında kabullenmedikleri şey acaba hiç olmak mı ? Kim bilir. Acaba aşk ile ölen korkarak mı öldü kabullenemeyenlerin gözünde. Ne acı demi. Umarım bir gün gerçeklerin perdesi senin için açılır. Din yaşlı dayılara bakarak değil yaratıcısı ve gönderdiği elçilere bakarak yargılanmalı.
Bu tarz soruların cevaplarını forumlarda değilde daha iyi yerlerde bulabilirsin. Milyonlarca takip edilen bazı kanallar bu konular hakkında daha iyi bilgilere sahipler.
Dostum ilk cümleniz zorunlu olarak doğrudur çünkü insanlar ölümlüdür. Konu sahibi de bundan dolayı birçok dinde bahsedilen ve ölümden sonrasında olacağı iddia edilen yâni doğaüstü bir süreçle ilgili olan Cennet denilen yerin var olup olmadığını soruyor aslında. Siz de hemen sizin cevabınızdan bir sonraki cevapta ifade edilen ile aynı görüşü cevabınızın ikinci paragrafının ilk cümlesiyle paylaşmış oluyorsunuz.Dünya üzerinde sonsuz mutluluk mümkün değil. Mutluluk diye tabir ettiğimiz şey beyinde reseptörlere bağlanan birkaç nörotransmitterden başka bir şey değil.
Yokluğun var ettiğini düşündüğünüz evrenin yokluğa sürüklenmesine inanmamız mı garip yoksa evren denilen şeyin boşluğun içinde bulunan dünya ve güneş benzeri yapılar ile donatılmış akılsız bir şey olduğunu unutmanıza mı garip. Doğanın kanunu ne gariptir bu kanunu doğa mı yazdı acaba. Peki senin doğanın kanunu dediğin hayvanlarda bizde olan akıl varmı peki irade yada ? Kör gözle bakarsan hiç bir şey göremezsin. Gözlerini kapat aç sesini bilimin dediklerini dinle ama kapat gözlerini sakın açma sakın arkadaki düzenin nasıl oluştuğunu sorma asla sorma. Evet bitki fotosentez yapar evet hayvanlar avlanır bunlar doğanın kanunu doğa istiyor. Ne kadar da zeki bir doğa ki onca hayvanı aç bırakmıyor ne kadar da akıllı doğa ki bu onca hayvana nimetler veriyor ne kadar akıllı bir doğa ki onca hayvanın popülasyon sorunu dengeliyor. Doğa kanunları bu kanunları. Doğa yazdı demi bunları aldı eline defteri kitabı toprak ayaklanıp yazdı kanunları. 1 Gr fazla ilaç versen ölecek insan oğlunu doğa donattı tüm hesapları yaparak demi. Psikoloji demi bunların çözümü psikolojik bilgiler ve bilim. Kusura bakma dinsiz bir felsefe çöp çukurundan başka birşey değildir. Bunca sebeplerin arkasından ki zatı görmüyorsan ben burdayım diye her yerde karışana çıkana sen yoksun bu doğa o koydu kanunu dersen garip. İnan bana garip geliyor. Doğa kanunu evrim yada başka her ne dersen.Maalesef, evren senin kimi sevdiğine, kimi öldürdüğüne, kime adaletsizlik yaptığına bakmıyor. O kadar önemli değilsin bu evrende. Vicdanın sızlıyor diye bir cennet bir cehennem olmak zorunda değil. Doğanın kanunu böyle.
Dostum bu kadar heyecan ve üzüntü yapmana gerek yok. Fikirler topla tüfekle zorla alay veya rencide ederek susturulamaz. Ancak güçlü ve sağlam bir mantık ile desteklenmiş karşı düşüncelerle terk edilir. Eleştirdiğin üye aslında senin düşünmeni sağladığı için yararlı bir iş yapıyor.Yokluğun var ettiğini düşündüğünüz evrenin yokluğa sürüklenmesine inanmamız mı garip yoksa evren denilen şeyin boşluğun içinde bulunan dünya ve güneş benzeri yapılar ile donatılmış akılsız bir şey olduğunu unutmanıza mı garip. Doğanın kanunu ne gariptir bu kanunu doğa mı yazdı acaba. Peki senin doğanın kanunu dediğin hayvanlarda bizde olan akıl varmı peki irade yada ? Kör gözle bakarsan hiç bir şey göremezsin. Gözlerini kapat aç sesini bilimin dediklerini dinle ama kapat gözlerini sakın açma sakın arkadaki düzenin nasıl oluştuğunu sorma asla sorma. Evet bitki fotosentez yapar evet hayvanlar avlanır bunlar doğanın kanunu doğa istiyor. Ne kadar da zeki bir doğa ki onca hayvanı aç bırakmıyor ne kadar da akıllı doğa ki bu onca hayvana nimetler veriyor ne kadar akıllı bir doğa ki onca hayvanın popülasyon sorunu dengeliyor. Doğa kanunları bu kanunları. Doğa yazdı demi bunları aldı eline defteri kitabı toprak ayaklanıp yazdı kanunları. 1 Gr fazla ilaç versen ölecek insan oğlunu doğa donattı tüm hesapları yaparak demi. Psikoloji demi bunların çözümü psikolojik bilgiler ve bilim. Kusura bakma dinsiz bir felsefe çöp çukurundan başka birşey değildir. Bunca sebeplerin arkasından ki zatı görmüyorsan ben burdayım diye her yerde karışana çıkana sen yoksun bu doğa o koydu kanunu dersen garip. İnan bana garip geliyor. Doğa kanunu evrim yada başka her ne dersen.
Tabi konumuz Türkçe affedersiniz hocam. Hiç iyi olmadım Türkçede hep 4 aldım ilk okuldan beriDostum bu kadar heyecan ve üzüntü yapmana gerek yok. Fikirler topla tüfekle zorla alay veya rencide ederek susturulamaz. Ancak güçlü ve sağlam bir mantık ile desteklenmiş karşı düşüncelerle terk edilir. Eleştirdiğin üye aslında senin düşünmeni sağladığı için yararlı bir iş yapıyor.
Kabul görmek için konuşma dilini değil yazı dilini kullanmalısın. "demi" yazma, "değil mi" yaz! Yazım kurallarına uy, virgül ve soru işareti kullanmayı unutma. Çok okuyup yazılı ifade/kompozisyon becerini daha fazla geliştirirsen, bu, verdiğiniz cevapların daha güven verici ve inanılır görülmesini sağlar. İyi sosyaller.
Yanlış anlamayın elbette değil ama insanlara anlayacakları dilde, kurallı cümlelerle hitap etmek gerçekten önemsenmelidir düşüncesindeyim. Bunun olumlu getirilerini gördüğüm için hatırlatmak istedim sadece, tabi karar yine de sizindir.Tabi konumuz Türkçe affedersiniz hocam.
Bunun kursuna gitmeyi düşünüyorum açıkçası sözlü dövüş diye bir kitap okuyorum tavsiye de ederim kesinlikle çok fazla yanlışlık yapıyorum. Bide iyi bir yazıcı değilim kesinlikle. Hitabet etmenin ve karşındaki kişiyi etkilemenin önemi yüksek. Hitabet kursu mu ismi bilmiyorum ama gitmek istiyordum gerçekten de.Yanlış anlamayın elbette değil ama insanlara anlayacakları dilde, kurallı cümlelerle hitap etmek gerçekten önemsenmelidir düşüncesindeyim. Bunun olumlu getirilerini gördüğüm için hatırlatmak istedim sadece, tabi karar yine de sizindir.