Sonuçları olmasaydı insanlar dinlere inanır mıydı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@T21 @Oreki @237920 @VP67

Yazıyı üşenenler okumaya şöyle özet geçelim, işine gelen işine geldiğini işine geldiği gibi yapar buna da Müslümanlık denir, İşine gelmeyince onların ki Müslümanlık değil kendisininkidir, bunları yapmalarının nedeni terbiyeden üç buçuk atmalarıdır, bu bilimsel ve nesnel olarak tartışmasız olarak ispat edilmiştir. Makalede de bu ispat delilleriyle sunulmuştur.

Ekte paylaştığım makaleyi okuyunuz, @VP67 için önemli olan onam ihtiyacıdır çünkü yaşı küçüktür. Küçük olduğundan zaten ODD sorunu açığa çıkmaktadır. Burada @VP67 grup içi pekiştirme yapmak için bu eğilimi sergilemektedir. Yaşı da küçük olduğu için sinir iletici maddelerin yani nöro-transmitterlerin düzensiz salınımından kaynaklı zorlantı sorunu bu mevzuları yapmaktadır.

Önemli not : Bu yüzden cezai ehliyet gereğince TCK 32 ağır suç olmadığı müddetçe 15 18 yaş aralığı , erginlik öncesi haklar sınırlıdır cezai yaptırımlar sınırlıdır ya da olmaz.

Demek istediğim açıktır, @VP67 gibi sayısız gençlerimiz çocuklarımız üstünden bu istismarlar suiistimaller yapılmaktadır. bizler de buna karşı koyamamaktayız nedeni az çok görüyorsunuz.

Mevzuyu olgusal olarak değerlendirelim.

[ 1 ] = Bunla alakalı bir makale yazmıştım, tarikat tehlikesi başlıklı ekteki yazıda ifade ettiğim kadarıyla şöyle anlatayım, İnsanlar işbun baskıdan istibdat dolayısıyla terbiye edilmemek için içsel ve dışsal savunma mekanizmaları geliştiriyorlar, bundan bir kültür çıkarıyorlar ve sonrada diyorlar ki benim Müslümanlığım gerçek Müslümanlıktır, milyarlarca inanan arasından da yüz binler milyon sayıda Müslümanlık, kültür silsileleri şeklinde uzayan giden bu sarmalın içinde sayısız gerçeklikte sayısız Müslümanlık? Halbuki Tek Müslümanlık var.

[ 2 ] = Sosyal kimliğin Müslümanlık İç grup övme dış grup yerme, Çünkü onam otoriten pekişme ihtiyacı @VP67 işbun eylem hal tavır davranış icra edince sergileyince grup için pekiştiriyor pekiştirince de mutlu olduğu için.

[ 3 ] = Gerçek ile gerçeklik arasındaki kopukluk bilişsel kopukluk olanda, @VP67 senin gerçekliğin gerçek dünyadan kopuk, kopuk olanda zaten bu sıkıntılar yaşanıyor, sen bu kopukluğun bir tali ürünü bir tezahürüsün. İşte diretin de senin bu kopukluğun neden bu kadar yaygın olduğunun tezahürü.

[ 4 ] = Özetle @237920 önce yazdığım şu tarikat tehlikesi isimli makaleyi okuyun.

Astronomi olacaktı sürçü lisanımdan dolayı affola. Evrimi dinden çıkma sebebi olarak görmek eski zaman insanlarının davranışı. Şuan müslümanların yadsınamayacak kadar büyük çoğunluğu evrime inanıyor.[1] Geleneksel dini inanca sahip olanlar inanmaz inandıramazsınız evet ama, anadan babadan duymayla taklidi imana sahip olanlar değil, ataştıran ve sorgulayan müslümanların çoğu evrime inanıyor. İslam araştırmayı sorgulamayı emrediyor. Şu zamanın müslümanları maalesef araştırmaktan ve sorgulamaktan aciz oldukları için cahillik çok fazla. Araştırıp sorgulayarak ve inancını anadan babadan taklit ile değil de, temellendiren müslümanların sayısı günden güne çoğalıyor elhamdulillah. Analarımızın babalarımızın neslinden sonraki müslümanlar, inşallah çok daha bilgili ve donanımlı olacaklar.[ 2 ]

Gerçeği kendinin gördüğünü düşünmen senin cahilliğini ortaya koyuyor. Gerçek kime göre neye göre gerçek? Benim inandıklarım bildiklerim tek gerçek dersen kusura bakma senle tartışmaya bile girmem. Benim inancım islam. Ben islamın gerçek olduğuna inanıyorum. Sen ise başka şeyin gerçek olduğuna inanıyosun. Sana göre o, bana göre bu, başkasına göre başka şey, spagetti canavarına inanana da o, uzar gider. Buna gerçek demek başlı başına hata, bu inançtır. [ 3 ]

Ben müslümanlığıma zeval geldiği için tetiklenmedim bunu nereden çıkarttın? Kimseye de inandığımı dayatma gibi bir amacım yok, herkesin inancı kendine. He bana bunu söylediğine göre, sen kendi inancını başkalarına dayatmaya çalışmış oluyosun. Senin bu sanrıdan kurtulman gibi bir şey söylemişsin. Sen beni tanıyormusun da bunu söylüyorsun? Nereden biliyorsun benim sonradan araştırarak sorgulayarak müslüman olmadığımı?

Bana o babil yazmalarını ya da yahudi kitaplarını getirde bir okuyayım. Oradan buradan duyduğun şeyleri bana söyleme, ben olmadığını biliyorum. Bir iki yerde aynı anlatı geçiyor diye baştan aşağı kopya sanıyorsun Kuran'ı. Ama senin oradan buradan duyduğun gibi maalesef kopya değil. Aynı olan yerleri illaki vardır bu da Kuran'ın gerçekliliğini ortaya çıkartır.

Mısır hiyerogliflerinin ne zaman yazı olduğu anlaşıldı biliyor musun? 19. yüzyıldın başında çözüldü. Peki 19. yüzyıldan önce ne olarak biliniyordu? Resimler, şekiller olarak biliniyordu. Mısır hiyeroglifleri çözümlendikten sonra geçen bir yazı şöyledir; "Diyarlar senin için yas tutar, sen sıhhatle uyanan olduğun için, tanrılardan daha büyük olduğun için, gökler ve yer senin için ağlar." Kuran buna ithafen, firavunun helakını anlattıktan sonra gökler ve yer onların ardından ağlamadı diyor. Pardon da, peygamber 19. yüzyılda çözülen mısır hiyerogliflerinde yazan yazıyı nereden biliyordu? Ya da söylediğin tevrattaki yazıyı nereden biliyordu? Tevratın ne zaman arapçaya çevrildiğini biliyor musun? Tahmin edeyim onu da bilmiyorsun. Ben söyliyim, 850 yıllarında çevrildi. İncilin çevirisini biliyor musun? Antik yunanca ile yazılan incil 896 yılında arapçaya çevrildi. Küçük bir kabilede doyup büyüyen ve eğitim almayan Hz Muhammed, bunları nereden biliyordu da Kuran'ı yazdı? Söylemlerinizde biraz realist olun. İçi boş iddialar ile, araştırıp sorgulayan müslümanlara karşı komik duruma düşmeyin. [4 ]

Dosya Ekleri

• tarikat tehlikesi.pdf
    338,6 KB · Görüntüleme: 168
  • Beğen
İfadeler: T21

Yazıyı üşenenler okumaya şöyle özet geçelim, işine gelen işine geldiğini işine geldiği gibi yapar buna da Müslümanlık denir, İşine gelmeyince onların ki Müslümanlık değil kendisininkidir, bunları yapmalarının nedeni terbiyeden üç buçuk atmalarıdır, bu bilimsel ve nesnel olarak tartışmasız olarak ispat edilmiştir. Makalede de bu ispat delilleriyle sunulmuştur.

Ekte paylaştığım makaleyi okuyunuz, @VP67 için önemli olan onam ihtiyacıdır çünkü yaşı küçüktür. Küçük olduğundan zaten ODD sorunu açığa çıkmaktadır. Burada @VP67 grup içi pekiştirme yapmak için bu eğilimi sergilemektedir. Yaşı da küçük olduğu için sinir iletici maddelerin yani nöro-transmitterlerin düzensiz salınımından kaynaklı zorlantı sorunu bu mevzuları yapmaktadır.

Önemli not : Bu yüzden cezai ehliyet gereğince TCK 32 ağır suç olmadığı müddetçe 15 18 yaş aralığı , erginlik öncesi haklar sınırlıdır cezai yaptırımlar sınırlıdır ya da olmaz.

Demek istediğim açıktır, @VP67 gibi sayısız gençlerimiz çocuklarımız üstünden bu istismarlar suiistimaller yapılmaktadır. bizler de buna karşı koyamamaktayız nedeni az çok görüyorsunuz.

Mevzuyu olgusal olarak değerlendirelim.

[ 1 ] = Bunla alakalı bir makale yazmıştım, tarikat tehlikesi başlıklı ekteki yazıda ifade ettiğim kadarıyla şöyle anlatayım, İnsanlar işbun baskıdan istibdat dolayısıyla terbiye edilmemek için içsel ve dışsal savunma mekanizmaları geliştiriyorlar, bundan bir kültür çıkarıyorlar ve sonrada diyorlar ki benim Müslümanlığım gerçek Müslümanlıktır, milyarlarca inanan arasından da yüz binler milyon sayıda Müslümanlık, kültür silsileleri şeklinde uzayan giden bu sarmalın içinde sayısız gerçeklikte sayısız Müslümanlık? Halbuki Tek Müslümanlık var.

[ 2 ] = Sosyal kimliğin Müslümanlık İç grup övme dış grup yerme, Çünkü onam otoriten pekişme ihtiyacı @VP67 işbun eylem hal tavır davranış icra edince sergileyince grup için pekiştiriyor pekiştirince de mutlu olduğu için.

[ 3 ] = Gerçek ile gerçeklik arasındaki kopukluk bilişsel kopukluk olanda, @VP67 senin gerçekliğin gerçek dünyadan kopuk, kopuk olanda zaten bu sıkıntılar yaşanıyor, sen bu kopukluğun bir tali ürünü bir tezahürüsün. İşte diretin de senin bu kopukluğun neden bu kadar yaygın olduğunun tezahürü.

[ 4 ] = Özetle @237920 önce yazdığım şu tarikat tehlikesi isimli makaleyi okuyun.

Yazdıklarında ciddi isen çok büyük problemlerin var senin. Bunu çok ciddi söylüyorum. Psikolojiden anladığını düşünüp karşındakini kendi bildiğin şekilde yargılıyosun. Yazılanları anlamadan belkide okumadan kendince sonuç çıkartıyosun.

@VP67 eğer gerçekten iyi bir insan olmak istiyorsan bu sadistliklere bu kötülüklere bir son ver bunlarla mücadele et, senden daha güçlü senin grubundan çok daha güçlü gruplar hep olacak farkına varanda yaprak gibi oradan oraya mı savrulacaksın, Dünyada bir gerçek var bir gerçek var tek gerçek bir gerçek, Bilişsel kopukluk olanda şimdiki neslin gözüne taktığı sanal oyuncu gözlüğü Virtual Reality Glass diye gözlük, Eskilerin at gözlüğü.

Sen eğer düzelende sonra sen gibi niceler düzelende nihayetinde mutluluk huzur düzenlik refah şeref onur namus haysiyet karakter gelecek yani.

Bakın ben her şeyi izahını anlatıyorum değil mi, lakin karşı taraf her zaman hiçbir nesnel gerçek gerçel olgu hiçbir şey sunmadan, Benim dediğim budur ve doğrudur eristiktir karşı taraf dış gruptur kötüdür tehlikedir diyor her zaman şaşmaz.

İşte meselenin izah-ı özeti , dolayısıyla da her ne olursa olsun sağlamından şöyle hayat tokadı yiyesiye kadar bunun ısrarında olacaklar grup içi pekiştirme için.

@VP67 Sen çok donanımlı birisi değilsin, sen doğru düzgün okumadın bile yaşında küçük, o yüzden de tek olayın şu an dikkat çekmek ATTENTİON. Grup için pekiştirme onam kabul edilmek kabul görmek.

Sadece busun sen bütün bu Müslümanlık naraları da o yüzden, Müslümanlığı bu kadar övmende bu yüzden, çünkü sen Müslümanlığı övdükçe herkes beni sevecek algısındasın çevremdeki herkes beni sevecek algısındasın.

Sana bunu anlayacağın dilde anlattım.

@237920 Bobo deneyi misali arkadaş gördüğün otorite figürün tahvili yaşında küçük olanda cezai ehliyet sorunsalı grup için pekiştirme yapmak suretiyle zorlantısını gidermeye çalışıyor buna koşullanmış klasik olarak, bayağıda uzun süreli olumlu pekiştirme olmuş bu. Haliyle bu eğilim güdü ortadan kalkması için çok uzun süreye psikoterapiye ihtiyaç var bilemiyorum belki grup terapileri olabilir yararlı olabilir buna bir psikiyatr karar verse iyi olur, psikologluk iş olacağını sanmıyorum.

@237920 Çocuklarımıza yapılan kötülük bu işte onları birer homo sapiens yapıyoruz yıl olmuş 2023

Yazdıklarında ciddi isen çok büyük problemlerin var senin. Bunu çok ciddi söylüyorum. Psikolojiden anladığını düşünüp karşındakini kendi bildiğin şekilde yargılıyosun. Yazılanları anlamadan belkide okumadan kendince sonuç çıkartıyosun.

Arkadaşın yazdığı metinlerin sağlamasını başka konularda da tartıştık, bir mesajı görünce konuya yabancı kalmışsındır. "Bu zır deli ne palavra atıp başımı şişiriyor." demen normal.

Tarafsız olup eleştiriyi değerlendirince 3-5 bir şey oturur ama kullanılan türkçeden ötürü anlamakta zorlanırsın.

@VP67
@T21 'i dinle @VP67 ben ona her şeyi anlattım, o yüzden arkadaşlar etiketleniyor bağımsız birbirinden her şeyden bağımsız benzetimler eşliği sunuyorum onlara ve onlarda formülün görüyor diyor ki AAA formüle sokunca hep aynı sonuç veriyor yani 2 + 2 = 4

İşte bu bilişsel kopukluğun boyutu o kadar büyük ve kronik ki, @T21 bunu açıkça ifade etti, gerçek bir anda deli zırvası palavra gibi gözüküyor.

@T21 Hal böyle bakınca da işbun o koca koca akademik nesnel çalışmalar da palavran çöp algısı oluyor niye çünkü bu bilişsel kopukluğun boyutundan gerçek öylen dışlanmış ki!

Deli saçması oluveriyor halbuki deli saçması olan işbun muhabbetini ettiğimiz gerçeklikler tamamen deli saçması ve %100 tartışmasız tartışmaya kapalı şekilde.

Fakat insanlar gerçekliğe o kadar kaptırmış ki kendini tam tersine gerçeğin yada amiyane tabir hakikatin kendisi deli saçması oluveriyor.

Sanal gözlük takanda oyun oynarken televizyonu kıranda bütün izah-ı özet bu yani.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşın yazdığı metinlerin sağlamasını başka konularda da tartıştık, bir mesajı görünce konuya yabancı kalmışsındır. "Bu zır deli ne palavra atıp başımı şişiriyor." demen normal.

• Beğen

Tarafsız olup eleştiriyi değerlendirince 3-5 bir şey oturur ama kullanılan türkçeden ötürü anlamakta zorlanırsın.

Sağlamasını nerede yapıyor? Kuran için tevrattakilerin babil yazmalarının kopyası diyor bu arkadaş. Tevratı da bilmiyor, Kuran'ı da. Hele babil yazmalarını hiç görmemiş bile. Oradan buradan duymuş iki şey, burada anlatıyor. Kendi söylediklerine 2 + 2 = 4 şeklinde doğrudur diyen kişi ile tartışmaya girmem. Gerçek doğrunun ne olduğunu kimse bu şekilde bilemez. Herkes inandığını gerçek olarak algılar hepsi bu. Ama bu arkadaş benim dediğim doğru diyor, ben de ona haklısın kardeş diyorum :)

• Beğen
@T21 @Oreki Eristik diyalektik ve didişim muhabbeti, folklorik pratiği görüldüğü üzere

Şimdi LAGAŞ reform talimatnamelerinden piramit metinlerden taş tabletlerden bahsetsem hemen sadece karşı tarafın itibarsızlaştırma şahsa saldırın çırpınacaktır.

@237920 Çünkü işbun arkadaşın sıkıntısı aynı zaman toplumun rol modelin figürün sıkıntısıdır ki görüldüğü üzere arkadaş BOBO deneyin çocuk takılmakta bizi de Duba yerine koymaktadır.

Yani özetle arkadaşım, @VP67 senin ıslah olman için sağlam bir hayat sopası yemen lazım gönül ister yeme sopa ama sen yemeden akıllanacak bir erginlikte değilsin henüz erişkin olmadığın için sen anca öğrenim sende sinirsel oluyor bunun içinde en ilkelin sağlam hayat sopası terbiye bunu da zaten çevrendeki MÜSLÜMAN sosyal kimlikler yaptığı için, sende grup için pekiştirme onların aidiyet parlamakla kendini onatmak istiyorsun.

Otoriten takıl bakalım ne diyeyim ıslah etsin ıslah.

@VP67 @T21 Kuran Tevrat kopyası muhabbetini geçtim senin Mekke Kabe Yahudi be :D

PETRA bilmez , Nebati bilmez , Part bilmez Akad bilmez Asur bilmez Sami bilmez İbrani bilmez Obeyd bilmez Hassuna Halaf bilmez, Pers bilmez İskender bilmez Ahameniş bilmez zerre yoktur fikri, ama sırf çak lafı maksat Müslüman beğensin.

Sağlamasını nerede yapıyor? Kuran için tevrattakilerin babil yazmalarının kopyası diyor bu arkadaş. Tevratı da bilmiyor, Kuran'ı da. Hele babil yazmalarını hiç görmemiş bile. Oradan buradan duymuş iki şey, burada anlatıyor. Kendi söylediklerine 2 + 2 = 4 şeklinde doğrudur diyen kişi ile tartışmaya girmem. Gerçek doğrunun ne olduğunu kimse bu şekilde bilemez. Herkes inandığını gerçek olarak algılar hepsi bu. Ama bu arkadaş benim dediğim doğru diyor, ben de ona haklısın kardeş diyorum :)

• Beğen
@T21 @Oreki Eristik diyalektik ve didişim muhabbeti, folklorik pratiği görüldüğü üzere

Şimdi LAGAŞ reform talimatnamelerinden piramit metinlerden taş tabletlerden bahsetsem hemen sadece karşı tarafın itibarsızlaştırma şahsa saldırın çırpınacaktır.

@237920 Çünkü işbun arkadaşın sıkıntısı aynı zaman toplumun rol modelin figürün sıkıntısıdır ki görüldüğü üzere arkadaş BOBO deneyin çocuk takılmakta bizi de Duba yerine koymaktadır.

Yani özetle arkadaşım, @VP67 senin ıslah olman için sağlam bir hayat sopası yemen lazım gönül ister yeme sopa ama sen yemeden akıllanacak bir erginlikte değilsin henüz erişkin olmadığın için sen anca öğrenim sende sinirsel oluyor bunun içinde en ilkelin sağlam hayat sopası terbiye bunu da zaten çevrendeki MÜSLÜMAN sosyal kimlikler yaptığı için, sende grup için pekiştirme onların aidiyet parlamakla kendini onatmak istiyorsun.

Otoriten takıl bakalım ne diyeyim ıslah etsin ıslah.

Yaşa neden bu kadar takıldın sen? Yaşın küçük olduğu için mi?

@T21

Sonuç olarak şimdi ne söyleyeyim, arkadaş eristiğin didiş arıyor boş geç biz en iyisi Müslüman mahallesinde salyangoz satmayı bırakalım da cami kenarında iki Yahudi dilenci biri Müslüman kılığında yapalım.
Diyanetin önünde dilensek geceyi nezarethanede geçiririz, gerçeklik çarpıktır. :)

Çarpığın diyanetin zihni tezahürü bin yedi yüzün reayasından güraba ırgat olunca yer diyorum ben ya :D inadına verir sana müslüman kılığında görünce seni ben sağlam tetik ederim merak etme sen elime tevrat alırım uzaktan dersin aha bu tam yahudi olmuş bu derler, gelen sana inadına vermeyeceğinde verir.

Bu o kadar ilkel bir taktik ki, O yüzden bilimsel olarak Minimal asgari grup paradigmasında bile var bu para olayları falan :D

Diyanetin önünde dilensek geceyi nezarethanede geçiririz, gerçeklik çarpıktır. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Beğen
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı