telefonunugoster
Centipat
Daha fazla
@T21 @Oreki @237920 @VP67
Yazıyı üşenenler okumaya şöyle özet geçelim, işine gelen işine geldiğini işine geldiği gibi yapar buna da Müslümanlık denir, İşine gelmeyince onların ki Müslümanlık değil kendisininkidir, bunları yapmalarının nedeni terbiyeden üç buçuk atmalarıdır, bu bilimsel ve nesnel olarak tartışmasız olarak ispat edilmiştir. Makalede de bu ispat delilleriyle sunulmuştur.
Ekte paylaştığım makaleyi okuyunuz, @VP67 için önemli olan onam ihtiyacıdır çünkü yaşı küçüktür. Küçük olduğundan zaten ODD sorunu açığa çıkmaktadır. Burada @VP67 grup içi pekiştirme yapmak için bu eğilimi sergilemektedir. Yaşı da küçük olduğu için sinir iletici maddelerin yani nöro-transmitterlerin düzensiz salınımından kaynaklı zorlantı sorunu bu mevzuları yapmaktadır.
Önemli not : Bu yüzden cezai ehliyet gereğince TCK 32 ağır suç olmadığı müddetçe 15 18 yaş aralığı , erginlik öncesi haklar sınırlıdır cezai yaptırımlar sınırlıdır ya da olmaz.
Demek istediğim açıktır, @VP67 gibi sayısız gençlerimiz çocuklarımız üstünden bu istismarlar suiistimaller yapılmaktadır. bizler de buna karşı koyamamaktayız nedeni az çok görüyorsunuz.
Mevzuyu olgusal olarak değerlendirelim.
[ 1 ] = Bunla alakalı bir makale yazmıştım, tarikat tehlikesi başlıklı ekteki yazıda ifade ettiğim kadarıyla şöyle anlatayım, İnsanlar işbun baskıdan istibdat dolayısıyla terbiye edilmemek için içsel ve dışsal savunma mekanizmaları geliştiriyorlar, bundan bir kültür çıkarıyorlar ve sonrada diyorlar ki benim Müslümanlığım gerçek Müslümanlıktır, milyarlarca inanan arasından da yüz binler milyon sayıda Müslümanlık, kültür silsileleri şeklinde uzayan giden bu sarmalın içinde sayısız gerçeklikte sayısız Müslümanlık? Halbuki Tek Müslümanlık var.
[ 2 ] = Sosyal kimliğin Müslümanlık İç grup övme dış grup yerme, Çünkü onam otoriten pekişme ihtiyacı @VP67 işbun eylem hal tavır davranış icra edince sergileyince grup için pekiştiriyor pekiştirince de mutlu olduğu için.
[ 3 ] = Gerçek ile gerçeklik arasındaki kopukluk bilişsel kopukluk olanda, @VP67 senin gerçekliğin gerçek dünyadan kopuk, kopuk olanda zaten bu sıkıntılar yaşanıyor, sen bu kopukluğun bir tali ürünü bir tezahürüsün. İşte diretin de senin bu kopukluğun neden bu kadar yaygın olduğunun tezahürü.
[ 4 ] = Özetle @237920 önce yazdığım şu tarikat tehlikesi isimli makaleyi okuyun.
Yazıyı üşenenler okumaya şöyle özet geçelim, işine gelen işine geldiğini işine geldiği gibi yapar buna da Müslümanlık denir, İşine gelmeyince onların ki Müslümanlık değil kendisininkidir, bunları yapmalarının nedeni terbiyeden üç buçuk atmalarıdır, bu bilimsel ve nesnel olarak tartışmasız olarak ispat edilmiştir. Makalede de bu ispat delilleriyle sunulmuştur.
Ekte paylaştığım makaleyi okuyunuz, @VP67 için önemli olan onam ihtiyacıdır çünkü yaşı küçüktür. Küçük olduğundan zaten ODD sorunu açığa çıkmaktadır. Burada @VP67 grup içi pekiştirme yapmak için bu eğilimi sergilemektedir. Yaşı da küçük olduğu için sinir iletici maddelerin yani nöro-transmitterlerin düzensiz salınımından kaynaklı zorlantı sorunu bu mevzuları yapmaktadır.
Önemli not : Bu yüzden cezai ehliyet gereğince TCK 32 ağır suç olmadığı müddetçe 15 18 yaş aralığı , erginlik öncesi haklar sınırlıdır cezai yaptırımlar sınırlıdır ya da olmaz.
Demek istediğim açıktır, @VP67 gibi sayısız gençlerimiz çocuklarımız üstünden bu istismarlar suiistimaller yapılmaktadır. bizler de buna karşı koyamamaktayız nedeni az çok görüyorsunuz.
Mevzuyu olgusal olarak değerlendirelim.
[ 1 ] = Bunla alakalı bir makale yazmıştım, tarikat tehlikesi başlıklı ekteki yazıda ifade ettiğim kadarıyla şöyle anlatayım, İnsanlar işbun baskıdan istibdat dolayısıyla terbiye edilmemek için içsel ve dışsal savunma mekanizmaları geliştiriyorlar, bundan bir kültür çıkarıyorlar ve sonrada diyorlar ki benim Müslümanlığım gerçek Müslümanlıktır, milyarlarca inanan arasından da yüz binler milyon sayıda Müslümanlık, kültür silsileleri şeklinde uzayan giden bu sarmalın içinde sayısız gerçeklikte sayısız Müslümanlık? Halbuki Tek Müslümanlık var.
[ 2 ] = Sosyal kimliğin Müslümanlık İç grup övme dış grup yerme, Çünkü onam otoriten pekişme ihtiyacı @VP67 işbun eylem hal tavır davranış icra edince sergileyince grup için pekiştiriyor pekiştirince de mutlu olduğu için.
[ 3 ] = Gerçek ile gerçeklik arasındaki kopukluk bilişsel kopukluk olanda, @VP67 senin gerçekliğin gerçek dünyadan kopuk, kopuk olanda zaten bu sıkıntılar yaşanıyor, sen bu kopukluğun bir tali ürünü bir tezahürüsün. İşte diretin de senin bu kopukluğun neden bu kadar yaygın olduğunun tezahürü.
[ 4 ] = Özetle @237920 önce yazdığım şu tarikat tehlikesi isimli makaleyi okuyun.
Astronomi olacaktı sürçü lisanımdan dolayı affola. Evrimi dinden çıkma sebebi olarak görmek eski zaman insanlarının davranışı. Şuan müslümanların yadsınamayacak kadar büyük çoğunluğu evrime inanıyor.[1] Geleneksel dini inanca sahip olanlar inanmaz inandıramazsınız evet ama, anadan babadan duymayla taklidi imana sahip olanlar değil, ataştıran ve sorgulayan müslümanların çoğu evrime inanıyor. İslam araştırmayı sorgulamayı emrediyor. Şu zamanın müslümanları maalesef araştırmaktan ve sorgulamaktan aciz oldukları için cahillik çok fazla. Araştırıp sorgulayarak ve inancını anadan babadan taklit ile değil de, temellendiren müslümanların sayısı günden güne çoğalıyor elhamdulillah. Analarımızın babalarımızın neslinden sonraki müslümanlar, inşallah çok daha bilgili ve donanımlı olacaklar.[ 2 ]
Gerçeği kendinin gördüğünü düşünmen senin cahilliğini ortaya koyuyor. Gerçek kime göre neye göre gerçek? Benim inandıklarım bildiklerim tek gerçek dersen kusura bakma senle tartışmaya bile girmem. Benim inancım islam. Ben islamın gerçek olduğuna inanıyorum. Sen ise başka şeyin gerçek olduğuna inanıyosun. Sana göre o, bana göre bu, başkasına göre başka şey, spagetti canavarına inanana da o, uzar gider. Buna gerçek demek başlı başına hata, bu inançtır. [ 3 ]
Ben müslümanlığıma zeval geldiği için tetiklenmedim bunu nereden çıkarttın? Kimseye de inandığımı dayatma gibi bir amacım yok, herkesin inancı kendine. He bana bunu söylediğine göre, sen kendi inancını başkalarına dayatmaya çalışmış oluyosun. Senin bu sanrıdan kurtulman gibi bir şey söylemişsin. Sen beni tanıyormusun da bunu söylüyorsun? Nereden biliyorsun benim sonradan araştırarak sorgulayarak müslüman olmadığımı?
Bana o babil yazmalarını ya da yahudi kitaplarını getirde bir okuyayım. Oradan buradan duyduğun şeyleri bana söyleme, ben olmadığını biliyorum. Bir iki yerde aynı anlatı geçiyor diye baştan aşağı kopya sanıyorsun Kuran'ı. Ama senin oradan buradan duyduğun gibi maalesef kopya değil. Aynı olan yerleri illaki vardır bu da Kuran'ın gerçekliliğini ortaya çıkartır.
Mısır hiyerogliflerinin ne zaman yazı olduğu anlaşıldı biliyor musun? 19. yüzyıldın başında çözüldü. Peki 19. yüzyıldan önce ne olarak biliniyordu? Resimler, şekiller olarak biliniyordu. Mısır hiyeroglifleri çözümlendikten sonra geçen bir yazı şöyledir; "Diyarlar senin için yas tutar, sen sıhhatle uyanan olduğun için, tanrılardan daha büyük olduğun için, gökler ve yer senin için ağlar." Kuran buna ithafen, firavunun helakını anlattıktan sonra gökler ve yer onların ardından ağlamadı diyor. Pardon da, peygamber 19. yüzyılda çözülen mısır hiyerogliflerinde yazan yazıyı nereden biliyordu? Ya da söylediğin tevrattaki yazıyı nereden biliyordu? Tevratın ne zaman arapçaya çevrildiğini biliyor musun? Tahmin edeyim onu da bilmiyorsun. Ben söyliyim, 850 yıllarında çevrildi. İncilin çevirisini biliyor musun? Antik yunanca ile yazılan incil 896 yılında arapçaya çevrildi. Küçük bir kabilede doyup büyüyen ve eğitim almayan Hz Muhammed, bunları nereden biliyordu da Kuran'ı yazdı? Söylemlerinizde biraz realist olun. İçi boş iddialar ile, araştırıp sorgulayan müslümanlara karşı komik duruma düşmeyin. [4 ]