Sony Xperia XZ Alınır mı ?

@Murat Burç
Kullanım kişiden kişiye göre değişir sonuçta XDA'da ekran görüntüsüyle birlikte 10 saat aldığını yazan da var. Çok önemli değil boştayken az kullanımı sayesinde 1.5 günü çıkartıyor rahatlıkla sonuçta.

Oneplus 5'in kamerası hakkında genel olarak ne düşünüyorsunuz? Gece çekimi Huaweilere göre daha iyi mi sizce?

@Murat Burç
Kullanım kişiden kişiye göre değişir sonuçta XDA'da ekran görüntüsüyle birlikte 10 saat aldığını yazan da var. Çok önemli değil boştayken az kullanımı sayesinde 1.5 günü çıkartıyor rahatlıkla sonuçta.

Oneplus 5'in kamerası hakkında genel olarak ne düşünüyorsunuz? Gece çekimi Huaweilere göre daha iyi mi sizce?
OP5 gündüz iyi. 4K için EIS'de geldi ama Huawei Mate 9 da gündüz çok çok iyi.
İş gece olduğu zaman ikisini de beğenmiyorum. Birinde OIS yok F1.7 ama pikseller 1.25
Öbüründe OIS var: F2.2 piksel boyutu belli değil ikisinin yanyana kıyaslandığı örnek görmedim teker teker baktığımda Mate 9 biraz daha öne çıkıyor fotoğraflarda . Çünkü One Plus 5 ne kadar F1.7 olsa dahi titremelere karşı çok hassas. OIS her zaman için önemli.

Fotoğraf konusunda S8, video konusunda XZ Premium en iyisi şu anda.
Görüşünüze saygı duyarım ama katılmadığımı da belirtmek isterim. S8 video konusunda da bence XZ Premium'dan daha iyi rakip olabilecek bir telefon varsa O da HTC U11 olabilir belki.
Sony'nin sensörü şuan gördüğüm en büyük telefon sensörü. Pixeller yine S8 kadar büyük.
Ama F2.0 ile olmuyor maalesef. Düşük ışıkta S8'e karşı XZ Premium'un video tarafında özellikle FHD@60 ve 4K'da bariz bir şekilde ışık alma konusunda geri kalma durumu var.Kağıt üstünde kamera donanımı ışık alma konusunda gayet iyi F2.0 dışında. F2.0' bu kadar bozabilir mi bilmiyorum.
Mesela böyle bir durum Huaweilerde de var. Mate 9 ile P10 gece FHD@60'da yerlerde sürünüyorlar.
P10 Plus bunlara göre daha iyi.
Siz 960 FPS yüzünde mi video konusunda daha iyi görüyorsunuz yoksa daha gerçekçi renkler verdiği için mi?

Konu sahibi ile çok yakın durumdayım, benzer cihazlar arasında kaldım. Mate 9 çok büyük ve ağır bunun yanında ithalatçı garantili olduğu için işlem yapmak gerekiyor. P10 şarjı çok az gidiyor. P10 Plus hem pahalı hem de ithalatçı garantili (ithalatçı olduğu için işlem yapmak gerekiyor, olmayanı çok daha pahalı).

Kamerası biraz geride kalsa da yapacak bir şey yok. Ben tercihimi One Plus 5'den yana yapacağım.

Konu sahibi ile çok yakın durumdayım, benzer cihazlar arasında kaldım. Mate 9 çok büyük ve ağır bunun yanında ithalatçı garantili olduğu için işlem yapmak gerekiyor. P10 şarjı çok az gidiyor. P10 Plus hem pahalı hem de ithalatçı garantili (ithalatçı olduğu için işlem yapmak gerekiyor, olmayanı çok daha pahalı).

Kamerası biraz geride kalsa da yapacak bir şey yok. Ben tercihimi One Plus 5'den yana yapacağım.
İşlem yapmak gerekiyor derken neyden bahsediyorsunuz anlayamadım.
P10 Plus'un ithalatçı garantili 128GB depolamalı 6GB RAM bulunan modeli 2700 TL.
Alternatif olarak Samsung TR garantili S7 Edge'ye de bakabilirsiniz.

İşlem yapmak gerekiyor derken neyden bahsediyorsunuz anlayamadım.
P10 Plus'un ithalatçı garantili 128GB depolamalı 6GB RAM bulunan modeli 2700 TL.
Alternatif olarak Samsung TR garantili S7 Edge'ye de bakabilirsiniz.

Bootloader kilidini açmak gerekiyor sonrasında Avrupa romuna geçmek gerekiyor güncelleme alabilmek için. Yoksa sim ve region uyuşmazsa OTA güncellemesi alınmıyor. Bootloader açmak için de Huaweiden kod almak gerekiyor onunda sanıyorum 3 hafta Huawei hesabı olması gibi şartlartı var.

4000Mah pil ve Full HD ekran ile kaç saat olmasını beklerdiniz?
Dxomark'a bakmanızı öneririm Huawei iyi puanlar almamış ama bence diğerlerinden daha kaliteli. OnePlus 5 kamera performansı olarak mükemmel o site dünyaca ünlü max 90 alındı o da HTC U11. OnePlus 5 87 aldı. Ayrıca romlarla 5 sene desteği kesilmez. EIS sıkıntı gibi ama OnePlus güncellemelerle geliştiriyor.

oneplus.png

@HasanEmir_13 @Barış Tolon

Ben satın aldım deneyimlerimi yazarım.

Konu sahibi de en son P10 ve Oneplus 5 arasında kaldım demiş. Bana OnePlus 5 seçtiren asıl özellik pil performansı oldu. P10 kullananlar 3-4 saat civarında ekran kullanım süresi aldıklarını belirtiyor.

Aksesuar bulma konusu biraz sıkıntılı. Baktığım kadarıyla internette hiç yoktu. İçinden ekran koruyucu çıkıyormuş ama kılıf da lazım. Aliexpressden alacağım ama gelene kadar idarelik Kadıköy gibi yerlerdeki telefoncularda bulunur belki.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı