Sosyal anksiyeteyi atlatabilen var mı?

Bende de var, çözmek için hiçbir şey yapmadım. Kilo bakımından zayıf olmamdan kaynaklı güç olarak kendimi diğer insanlara karşı ezik hissetme durumum da var. Bu durum sosyal fobiden iyice kurtulamaz hale sürükledi beni. Sosyal fobiyi çözmediğim gibi kilo almaya da çalışmadım çünkü parasızım.

Sosyal fobi yüzünden hiç kalıcı çevre edinemedim. Çevresizlik yüzünden de asosyal olmak zorunda kaldım. 5-6 yıldır dışarıda doğru düzgün bir kere güzel bir vakit geçirdiğimi hatırlamıyorum. Evden ayda yılda bir dışarı çıkarım o da açık lise ücretini ödemek için vs.

Güçsüz hissetme konusunun dışında sosyal fobinin bende etkisi şu; dışarıda vakit geçiren insanlar bana havalı gelmeye başladı. Arkadaşlarıyla, sevgilileriyle birlikte dolaşmaları. Kafelerde, AVM'lerde, takılmaları (hayatım boyunca bir kere bile takılmak için böyle yerlere gitmedim.) konser, tatil, festival vs. saymıyorum bile. Hatta bırak kafelerde, AVM'lerde takılanları. Öyle yerlerde çalışan kişilerin bile bana havalı geldiğini fark ettim. Çünkü sosyal fobi yüzünden herhangi bir işe girip çalışamıyorum ama onlar çalışıp para kazanabiliyorlar. Onları bile kıskanır oldum.

Ne arkadaşım ne de sevgilim olabileceğine inanmıyorum o yüzden.

Hocam ben de kuzenlerim yüzünden oldu sanırım. Her şeyim ile dalga geçerlerdi. İsmimle bile. Ağlardım hep. Küçüktüm bir şey diyemezdim. Ana sınıfta ta hep kötü davrandılar bana. Hep o yüzden herhalde. Bana bunları yaşatan kişileri asla affetmeyeceğim.

Hocam ben de kuzenlerim yüzünden oldu sanırım. Her şeyim ile dalga geçerlerdi. İsmimle bile. Ağlardım hep. Küçüktüm bir şey diyemezdim. Ana sınıfta ta hep kötü davrandılar bana. Hep o yüzden herhalde. Bana bunları yaşatan kişileri asla affetmeyeceğim.

Asla kin veya intikam besleme. Kendine zarar vermek dışında hiçbir işe yaramaz.
Onları affet ama sana yaptıklarını unutma ki bir daha aynı hataya düşme.

Ne kadar üzülürsen üzül, intikam almaya çalışırsan çalış geçmişte yaşananları hiçbir şekilde değiştiremezsin.
Geçmişe takılıp kalma. Şu ana odaklan. Önceden olanları ve yaşadıklarını kabullenip anı yaşamaya çalış.
Anı yaşamayı en iyi doğa öğretiyor. Tek başına doğada takılabilirsin. Doğa seni yargılamaz.

Geçmişe takılıp kalma, geçmişten ders al.

Başkalarından önce en fazla önemi kendine ver. İlk önce kendini kurtarmadan kimseyi kurtaramazsın. İlk önce sen mutlu değilsen kimseyi mutlu edemezsin.

Başkalarının ne düşündüğü hakkında kendini yıpratma, başkalarının istediği şekile girmeye çalışma kendini yıpratırısın. Kişiliğinden ödün verme. Sevmiyorlarsa sevmesinler, kendi kayıpları.
Kendi kişiliğini bırakıp başkalarının istediği şekilde yaşamak sadece seni yıpratır, sen yıpranınca çevreni de yıpratırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı