turquoisze
Hectopat
- Makaleler
- 1
Kesinlikle iyi bir şey. Doğru olanı yapıyorsun. Şu an sosyal medyayı savunan on kişiden dokuzunun günlük sosyal medya uygulamaların toplam kullanım süreleri 4-5 saattir. 4-5 saatini göbeğini kaşıya kaşıya milletin ne yiyip içtiğine, nereye gidip gitmediğine bakarak geçirmemiş oluyorsun. Yani 4-5 saatini çöpe atmamış oluyorsun.Sizce sosyal medya kullanmamak iyi bir şey mi? Aranızda sosyal medya kullanmayan var mı? Sadece WhatsApp kullanan var mı? Hiç arkadaşım da yok konuşacak kimsem yok. Bu yüzden sosyal medya kullanmıyorum. Hatta WhatsApp'ım bile bomboş hiç kimseyle mesajlaşmıyorum.
Ancak o 4-5 saatte ne yaptığın da önemli. Eğer verimli kullanamıyorsan sosyal medya kullanmamanın da bir mantığı yok. Ben yaklaşık bir yıldır hiçbir sosyal medya uygulamasını kullanmıyorum, senin tarif ettiğin gibiyim. Bir kaybım olmadı açıkcası. Aksine onlarca kazancım oldu. Onlarca kitap okudum ve yeni hobiler edinmeye çalıştım. Grafik tasarımda kendimi geliştirip getirisi az da olsa birkaç iş yaptım. Kısacası son bir yılımı verimli geçirdim. Sosyal medya denen şey kanser gibi.
Şu an Technopat'ı saymazsak hayatımın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Technopat Sosyal de bir nevi sosyal medya uygulamasıdır. Şahsen benim iradem güçlü olmadığı için diğer sosyal medya uygulamalarında yaşadığım şeyi Technopat'ta da yaşadım ve kullanım süremi günden güne arttırdım. Bu yüzden yakın zamanda Technopat'tan da kurtulacağım.