Sosyal medya kullanmamak

Sizce sosyal medya kullanmamak iyi bir şey mi? Aranızda sosyal medya kullanmayan var mı? Sadece WhatsApp kullanan var mı? Hiç arkadaşım da yok konuşacak kimsem yok. Bu yüzden sosyal medya kullanmıyorum. Hatta WhatsApp'ım bile bomboş hiç kimseyle mesajlaşmıyorum.
Kesinlikle iyi bir şey. Doğru olanı yapıyorsun. Şu an sosyal medyayı savunan on kişiden dokuzunun günlük sosyal medya uygulamaların toplam kullanım süreleri 4-5 saattir. 4-5 saatini göbeğini kaşıya kaşıya milletin ne yiyip içtiğine, nereye gidip gitmediğine bakarak geçirmemiş oluyorsun. Yani 4-5 saatini çöpe atmamış oluyorsun.

Ancak o 4-5 saatte ne yaptığın da önemli. Eğer verimli kullanamıyorsan sosyal medya kullanmamanın da bir mantığı yok. Ben yaklaşık bir yıldır hiçbir sosyal medya uygulamasını kullanmıyorum, senin tarif ettiğin gibiyim. Bir kaybım olmadı açıkcası. Aksine onlarca kazancım oldu. Onlarca kitap okudum ve yeni hobiler edinmeye çalıştım. Grafik tasarımda kendimi geliştirip getirisi az da olsa birkaç iş yaptım. Kısacası son bir yılımı verimli geçirdim. Sosyal medya denen şey kanser gibi.

Şu an Technopat'ı saymazsak hayatımın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Technopat Sosyal de bir nevi sosyal medya uygulamasıdır. Şahsen benim iradem güçlü olmadığı için diğer sosyal medya uygulamalarında yaşadığım şeyi Technopat'ta da yaşadım ve kullanım süremi günden güne arttırdım. Bu yüzden yakın zamanda Technopat'tan da kurtulacağım.

Kesinlikle iyi bir şey. Doğru olanı yapıyorsun. Şu an sosyal medyayı savunan on kişiden dokuzunun günlük sosyal medya uygulamaların toplam kullanım süreleri 4-5 saattir. 4-5 saatini göbeğini kaşıya kaşıya milletin ne yiyip içtiğine, nereye gidip gitmediğine bakarak geçirmemiş oluyorsun. Yani 4-5 saatini çöpe atmamış oluyorsun.
Sosyal medyayi savunanlar neden dolayi savunuyor acaba? Zamani bosa harcamak hoslarina mi gidiyor?

Şu an Technopat'ı saymazsak hayatımın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Technopat Sosyal de bir nevi sosyal medya uygulamasıdır. Şahsen benim iradem güçlü olmadığı için diğer sosyal medya uygulamalarında yaşadığım şeyi Technopat'ta da yaşadım ve kullanım süremi günden güne arttırdım. Bu yüzden yakın zamanda Technopat'tan da kurtulacağım.
Bende tam olarak boyleyim neyazikki. Enazindan Technopat'a bakarken zamani bos harcamamaya calisiyorum, siz de bakarken baska islerle ugrasabilirsiniz.

Ancak o 4-5 saatte ne yaptığın da önemli. Eğer verimli kullanamıyorsan sosyal medya kullanmamanın da bir mantığı yok. Ben yaklaşık bir yıldır hiçbir sosyal medya uygulamasını kullanmıyorum, senin tarif ettiğin gibiyim. Bir kaybım olmadı açıkçası. Aksine onlarca kazancım oldu. Onlarca kitap okudum ve yeni hobiler edinmeye çalıştım. Grafik tasarımda kendimi geliştirip getirisi az da olsa birkaç iş yaptım. Kısacası son bir yılımı verimli geçirdim. Sosyal medya denen şey kanser gibi.

Mesela benim 21 yaşında bir abim var günde 6 saat TikTok izliyor düşünün yani.

Mesela benim 21 yaşında bir abim var günde 6 saat TikTok izliyor düşünün yani.
Ben de 21 yaşındayım. Kimseyi küçük görmek istemem ancak abinle aramızda analitik düşünme ve zeka yaşı olarak uçurum olduğuna yemin edebilirim. Hatta kanıtlayabilirim de.
Sosyal medyayi savunanlar neden dolayi savunuyor acaba? Zamani bosa harcamak hoslarina mi gidiyor?
Emin ol öyle toksik insanlar var ki... Kendi arkadaş grubumda da var bunu yapan birkaç kişi. Çoğu argüman sunamıyor. Argüman sunanların ise argümanları ise şunlar:
"Kendimizi geliştirsek de bir şey olamayacağız, bağımlı değiliz sadece yapacak bir aktivitemiz/hobimiz yok, gündemi sosyal medyadan takip ediyorum" vesaire vesaire. Tamamen zırva.

Üçüncü argüman nispeten kabul edilebilir. Eğer iradesi kuvvetliyse ve gündemi takip etmek için günde toplam yarım saatini ayırıyorsa gayet kabul edilebilir bir değer. Böyle olmak da isterdim açıkcası. Ancak ilk iki argüman tamamen bağımlılık bahanesi.

Bende tam olarak boyleyim neyazikki. Enazindan Technopat'a bakarken zamani bos harcamamaya calisiyorum, siz de bakarken baska islerle ugrasabilirsiniz.
Evrim ve insan psikolojisiyle ilgili belgeseller seyrediyorum genellikle. Ya da konu fark etmeksizin tartışma programlarını seyrediyorum. Arkada açık oluyor hep. İnsanlar hakkında gözlem yapmayı, çıkarımda bulunmayı severim. Bu programlar bunun için birebir.

Son düzenleme:
Ben de 21 yaşındayım. Kimseyi küçük görmek istemem ancak abinle aramızda analitik düşünme ve zeka yaşı olarak uçurum olduğuna yemin edebilirim. Hatta kanıtlayabilirim de.

Emin ol öyle toksik insanlar var ki... Kendi arkadaş grubumda da var bunu yapan birkaç kişi. Çoğu argüman sunamıyor. Argüman sunanların ise argümanları ise şunlar:
"Kendimizi geliştirsek de bir şey olamayacağız, bağımlı değiliz sadece yapacak bir aktivitemiz/hobimiz yok, gündemi sosyal medyadan takip ediyorum" vesaire vesaire. Tamamen zırva.

Üçüncü argüman nispeten kabul edilebilir. Eğer iradesi kuvvetliyse ve gündemi takip etmek için günde toplam yarım saatini ayırıyorsa gayet kabul edilebilir bir değer. Böyle olmak da isterdim açıkcası. Ancak ilk iki argüman tamamen bağımlılık bahanesi.

Evrim ve insan psikolojisiyle ilgili belgeseller seyrediyorum genellikle. Ya da konu fark etmeksizin tartışma programlarını seyrediyorum. Arkada açık oluyor hep. İnsanlar hakkında gözlem yapmayı, çıkarımda bulunmayı severim. Bu programlar bunun için birebir.
Böyle gençleri görünce mutlu oluyor insan arkadaş :)

Sosyal medyayı kullanıp kullanmamak tamamen kişisel bir tercih. Azı karar, çoğu zarar diye boşuna dememiş atalarımız. Yani çok abartılmadığı, saatlerin geçmediği sürece bir problem oluşturmaz bence. Gündem ve haberler açısından iyi oluyor. Dünya'da ve Türkiye'de nelerin olup bittiğini falan görüyorsun ama bunu haberleri okuyup ya da izleyip de öğrenebilirsin. Yani sonuç olarak kullanıp kullanmamak tamamen sana kalmış.

Merhaba yaşım 16 ben hiç sosyal medya kullanmıyorum. Ne Facebook'um var, ne TikTok'um var, ne Instagram'ım var, ne Twitter'ım var, ne de Azar'ım var, ne de Discord'um var. Snapchat ile Tinder'im bile yok sadece bir tek WhatsApp yüklü telefonumda. Başka da bir şey yok, bir de Technopat da kullanıyorum o kadar. Sizce sosyal medya kullanmamak iyi bir şey mi? Aranızda sosyal medya kullanmayan var mı? Sadece WhatsApp kullanan var mı? Hiç arkadaşım da yok konuşacak kimsem yok. Bu yüzden sosyal medya kullanmıyorum. Hatta WhatsApp'ım bile bomboş hiç kimseyle mesajlaşmıyorum.
Merhaba, 20 yaşındayım, ben de sosyal medya kullanmıyorum. En son 11.sınıfta üniversite sınavına hazırlanacağım için 2.dönem kapatmıştım. Sınavdan sonra açarım diyordum lakin tam pandemi zamanına denk geldi ve insanların hayatına ''tiktok'' girdi. O günden bu yana da zaten dönsem dahi instagram (youtube bile shorts videoları ile) tiktok'a dönüşmüş ve epey değişmiş olduğundan böyle kalmaya devam ettim. Sadece spotify, whatsapp, youtube ve pinterest kullanıyorum. Bilemiyorum olması ne kadar gerekli ve ne katar... Kendimce düşüncem, yararı ne kadar olsa da ister istemez zaman geçtikçe toksik tarafının ağırlaştığı.

Merhaba yaşım 16 ben hiç sosyal medya kullanmıyorum. Ne Facebook'um var, ne TikTok'um var, ne Instagram'ım var, ne Twitter'ım var, ne de Azar'ım var, ne de Discord'um var. Snapchat ile Tinder'im bile yok sadece bir tek WhatsApp yüklü telefonumda. Başka da bir şey yok, bir de Technopat da kullanıyorum o kadar. Sizce sosyal medya kullanmamak iyi bir şey mi? Aranızda sosyal medya kullanmayan var mı? Sadece WhatsApp kullanan var mı? Hiç arkadaşım da yok konuşacak kimsem yok. Bu yüzden sosyal medya kullanmıyorum. Hatta WhatsApp'ım bile bomboş hiç kimseyle mesajlaşmıyorum.

Merhaba, 20 yaşındayım, ben de sosyal medya kullanmıyorum. En son 11.sınıfta üniversite sınavına hazırlanacağım için 2.dönem kapatmıştım. Sınavdan sonra açarım diyordum lakin tam pandemi zamanına denk geldi ve insanların hayatına "TikTok" girdi. O günden bu yana da zaten dönsem dahi Instagram (YouTube bile shorts videoları ile) TikTok'a dönüşmüş ve epey değişmiş olduğundan böyle kalmaya devam ettim. Sadece Spotify, WhatsApp, YouTube ve Pinterest kullanıyorum. Bilemiyorum olması ne kadar gerekli ve ne katar... Kendimce düşüncem, yararı ne kadar olsa da ister istemez zaman geçtikçe toksik tarafının ağırlaştığı. Ama günlük çevresi dışında herkes gibi yeni birilerini tanımakta istiyor elbet insan :/

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı