Sosyal Medyanın Yasaklanması Hakkında

Eğer sen ülkeyle ilgili sosyal medyada kritik şeyler olunca, kadın cinayetlerinin haberleri paylaşılıp bunun hakkında hiçbir şey yapmayan bir devletsen, üç-beş densizin damadına, karısına ve çocuğuna laf söyleyenleri ipleyeceğini sanmıyorum. Kapatırlarsa da sonucunun ne olduğunu ileride göreceklerdir diye umuyorum.
 
Sosyal medyanın kökten kapatılacağını düşünmüyorum ama örneğin Twitter tamamen bir çöplüğe dönmüş durumda. İnsanların birbirini ifşa ettiği, linç kampanyalarının ve hakaretlerin havada uçuştuğu bir yer.

Açıkçası Instagram'a dokunulacağını düşünmüyorum ama Twitter'a bir yaptırım olabilir. Bu konunu fazlaca abartıldığını düşünüyorum. Instagram, Facebook vb. kapatılırsa görürüz ama ben bu uygulamanın Twitter odaklı olacağından eminim.
 
Türkiye'de sosyal medyayı yasaklamaya yönelik girişimler var. Vatandaşın tepkisiyle bunların kesinlikle önüne geçilmesi gerekiyor. Medyadaki tek seslilik, sosyal medyaya da ulaşırsa insanların kendisini ifade edebileceği hiçbir yer kalmayacak demektir. Twitter üzerindeki #sosyalmedyamaDOKUNMA Hashtag yani başlığı altındaki paylaşımlara bakabilir, tepkilerinizi, görüşlerinizi dile getirebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şahsen bunu paylaştım ve arkasındayım, yıllar önce rakip yayınların forumlarına erişim engeli geldiğinde, tepkimizi dile getirmiştik. YouTube yasaklandığında ya da diğer engeller geldiğinde de fikrimizi söylemiştik. Türkiye'de internet engelleri ekonomik olarak da kişisel olarak da bizi yıpratıyor. Uğraşacak sağlık, ekonomi, adalet gibi çok daha önemli meseleler varken internete engel koymak hatta gündeme bunları getirmek bile zararlıdır. Ancak ne yazık ki gündeme geldi ve bu konuyu konuşmak zorundayız.

"Türkiye'de sosyal medyayı yasaklamaya yönelik girişimler var"
Hiç kimse sosyal medyayı engellemeye çok meraklı değil, fakat son gelişen durumlar sosyal medyanın uygunsuz kullanımına bir ayar çekme zorunluluğu getirdi.

"Medyadaki tek seslilik"
Demek ki diğer sesler konuşma üsluplarına dikkat etmemişlerki konuşamıyorlar.

Evet sende haklısın bizlerinde tecrübe ettiği bazı yanlışlar var "pireyi öldürmek için yorgan yakılmaz".
Gerekli mercilerin bu hatalarını tekrar etmeyeceklerini umuyorum, eğer eskisi gibi bir işi yaparken engelleyelim sorun çözülür kafasında iş yaparlarsa bu büyük bir hata olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aha kapandı. Çok hızlı oldu sanki. :D

Screenshot_3.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı