Sosyal üyelerinin yalnızlık sebebi

• Konuyu başlatan WD40
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 196
  • Görüntüleme 13.337
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalnızlığa mahkum oluyoruz da ondan. Tipimle dalga geçen, beni 2. plana atan insanların yanında saçma bir sosyal hayat yaşayacağıma ömür boyu yalnız kalırım.

Bu arada insanların sevgilisinin olmaması yalnız oldukları anlamına gelmez. Hiç sevgilim olmadı ama çok şükür güvenebileceğim bir kaç dostum var.

Doğru dostum. Lisede kaç tane kişi gördüm. Kızdan ayrıldıktan sonra sinirini sınıftan çıkartan tipler vardı.

Evet arkadaşlar, var böyle bir durum. Epey zamandır farkındayım da; "Sevgili" kelimesi içeren konularda herkes yalnızlığını dışa vurmuş ve vurmaya devam ediyor. Amacım kimseyi küçük düşürmek değil. Sadece merak ettiğim için ve analiz yapmayı sevdiğim için açtım bu başlığı.

İncelemeye başlayalım.

221 oy "Hayır" seçeneğine gelirken sadece 43 oy "Evet" seçeneğine gelmiş.

168 oy "Hayır" seçeneğine gelirken sadece 33 oy "Evet" seçeneğine gelmiş.

Bunlar sadece ilk bakışta aklıma gelen konular. Daha niceleriyle gün geçmeksizin karşılaşıyoruz. Bugün açılan bir başka konuda da herkes yalnızlığından şikayetçi olmuş.

Sizce bu yalnızlığın sebebi ne?

Bu sorumu aslında herkese soruyorum. Hatta derin bir yalnızlık çeken arkadaşların cevaplarını daha çok merak ediyorum.

Hem, nereden bilebiliriz ki? Belki aramızdan birilerinin derdine deva oluruz... :)

Bence teknolojiye fazla ilgi yüzünden artık insanlar sosyalleşmek istemiyor. Ya da sosyalleşemiyor. Bilemiyorum Altan, gerçekten çok karışık...

Bu konulara hiç yorum yapmam ancak farklı bir bakış açısıyla açılmış bir konu olduğunu gördüm ve alışkanlığımı bozup, cevap yazmak istedim.

Gençler gün geçtikçe eve kapanıp kalıyor. Bilgisayarlar her şeyleri oluyor. Hani derler ya "Çık bir gez, dolaş, temiz hava oksijen" al diye, işte bu alışkanlık git gide azalıyor. Monitör başında ömürlerini çürütüyorlar.

Yani bilmiyorum, ben 2 saat aralıksız monitöre bakınca, beynim çorba gibi oluyor. Burada öyle üyeler görüyorum ki, hayatları burada geçiyor resmen.

İnsanın dışarı çıkıp dolaşması, kafa dağıtması, hiç yoksa temiz hava alması gerekiyor. Güneş görmesi gerekiyor ya...

Sevdiklerimi kaybetmekten çok korkuyorum. En son sevgilimle ayrılınca çok kötü olmuştum. Bu yüzden güvenemiyorum karşımdakine. Yalnızken mutluyum ve bu mutluluğumu bozmaya hiç niyetim yok. Yakın arkadaşlarım varken sevgiliye de hiç ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum.

Yalnızlığa mahkum oluyoruz da ondan. Tipimle dalga geçen, beni 2. plana atan insanların yanında saçma bir sosyal hayat yaşayacağıma ömür boyu yalnız kalırım.

Bu arada insanların sevgilisinin olmaması yalnız oldukları anlamına gelmez. Hiç sevgilim olmadı ama çok şükür güvenebileceğim bir kaç dostum var.

Var böyle bir kitle. Tiple dalga geçip kendilerini üste çıkartmaya çalışan. Hemen hemen toplumun her yerinde görmek mümkün bu Arizona kertenkelelerini. Ama unutmadan hatırlatayım; tipe göre erkek seçen kızdan zaten hayır gelmez. Zeki kızlar, zeki ve özgüvenli erkeklerden hoşlanır hocam. :)

Zaten başlıkta bahsettiğim yalnızlık sevgili açısından yalnızlıktı. Başlıkta bunu çok açıkça ifade ettiğimi düşünüyorum. :)

Monitör başında ömürlerini çürütüyorlar.

Yani bilmiyorum, ben 2 saat aralıksız monitöre bakınca, beynim çorba gibi oluyor. Burada öyle üyeler görüyorum ki, hayatları burada geçiyor resmen.

İnsanın dışarı çıkıp dolaşması, kafa dağıtması, hiç yoksa temiz hava alması gerekiyor. Güneş görmesi gerekiyor ya...
O kadar abartan var mıdır bilemiyorum. Bilen bilir, günde 12-13 saat Sosyal'de aktifim ama her gün 15 dakika bile olsa kendimi evden dışarı atarım. Saatlerce monitör başında kimse duramaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı