Sosyal'in artık eskisi gibi zevk vermemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ciddi mi bu? Böyle bir şey yapan gerçekten var mı ya? :D
Bu kadar ciddiye alanlara acıdım şu anda. 10.000 beğenin olsa ne olur 100.000 beğenin olsa ne.
Uzun uzun cevap yazdım, sonra düşündüm ve sildim, kısaca cevap vereyim, var.
 
2015'ten beri bu forumdayım, o yıllarda insanlar beğeni tuşunun varlığını bile bilmiyordu. Ben o zamanlarda da kullanıyordum forumu. Şu aralar her mesaja gerçekten aşırı bir beğeni hücumu var. A desem 10 beğeni geliyor, adama küfür etsem 10 beğeni geliyor, oturduğun yerden beğeni geliyor. Çok garip. Eskiden herkes önüne geleni beğenmezdi. Doğru cevap bile maksimum 1-2 beğeni alırdı. İfade ve beğeni sistemi çok yanlış kullanılıyor. Sürü psikolojisi var.
 
Neticede istatistikler gerçeği görmede pek yardımcı olmuyor.

Benim bildiklerim arasından Güvenlik, İnternet Araçları ve Konu Dışı; kopyala/yapıştır mesajlarla çok rahat mesaj sayısı kasabileceğiniz bölümler. Beğeni deseniz parabolik olarak artan bir sayı. EİC ise ayrı bir konu. İçerisinde belli bir soruna ait çözüm barındıran konular bazen soru olarak açılmayabiliyor veya konu sahibi cevabı içeren mesajı işaretlemeyebiliyor. İnsan da haliyle rapor atıp 'mesajımı işaretleyin' demeye utanıyor.
 
Bana yazdığın yeri geç de
Geçmem. Hem gizlilik sözleşmesini ihlal ediyorsun, hem de iftira atıyorsun. Ben Discord gibi yerlerden beğeni kasan biri değilim!
haklısın, referans gibi düşünülebilir. Ama kaldırılması çok daha uygun diye düşünüyorum.
Yani kalkması taraftarı mısın, yoksa kalkmaması taraftarı mı?
Ek olarak bu istatistiklerin eski tadı vermemesi ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Moderasyon canımı sıkıyor ve sevdiğim üyeler pıtır pıtır masadan ayrılıyor, yakında bir tek ben ve Apaçi Atçı kalacağız ekipman bölümünde herhalde...
 
Bana yazdığın yeri geç de gerisinde haklısın, referans gibi düşünülebilir. Ama kaldırılması çok daha uygun diye düşünüyorum.

Bu biraz da beğeni kasan kişiye bağlı. Örnek veriyorum bir kişi 10000 beğeni kastı ve kötü bir ürün öneriyor. Konu sahibi bakıyor 10000 begeni bu adam bilgili diyor ve o ürünü alıyor.
 
Uzun süredir bazı üyelerin mesajlarının neden bu kadar fazla beğenildiğini merak ediyordum, biraz öğrendim :)
Umarım herkese bu gözle bakmazsınız. Bazıları doğru bilgiyi verir ve bol bol beğeni alır sizden tek ricam bu kişilere bu gözle bakmamanız. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı