Sosyal'in Eski Tadı Yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hocam mesela size bir soru sorayım sizce ben bilgili üye miyim yeteri kadar bilgiye sahip üye miyim yoksa bilgisiz miyim?

Son zamanlarda sevilen üyelerden bazıları bıraktı fakat dediğiniz markalar hiçbir zaman önerilmedi ve önerildiği zaman ise tepki gösterildi. Ekip kurmak ise diğer bilgili üyeleri dışlamaktan ibaret olur.
Hocam, yanlış anlamayın da bazı üyeler bu çakma markaları kullanıyor ve bunları ölümüne savunuyor. Bunlara laf anlatmak, deveye hendek atlatmaktan farksız.

Önerildiği zaman 'kızgın' ve 'hahaha' tepkisi gösteriliyor ve bu forumda 5 dakika gezen birisi o ürünlerin önerilmediğini anlar zaten. Sosyali sosyal yapan üyelerdir tabii fakat bırakan üyelerin arkasından ağlamak yerine foruma sahip çıkmamız ve bilgisiz üyelere yardımcı olmamız gerekiyor.
Hocam, yanlış anlamayın da bazı üyeler bu çakma markaları kullanıyor ve bunları ölümüne savunuyor. Bunlara laf anlatmak, deveye hendek atlatmaktan farksız.
Gereken tepkinin emojilerle ve diğer önerilerle anlatıldığını düşünüyorum, üstteki mesajıma bakabilirsiniz.

Gelenler ne olursa olsun gidenleri aratıyor, forumun kitle niteliği düşüyor daha doğrusu, konularda sürekli aynı mesajı tekrar tekrar yazmalar, abuk sabuk markaları yorumlamak, rehber diye vlog tarzı ya da taraflı incelemelerde bulunmak; ayrıca forumda eskisi gibi çeşitlilik yok sadece belli başlı 4-5 kişi dışında yararlı bilgi veren de yok, bazen onlar da sırf mesaj yazmak için konulara yazabiliyor. Ne oldu da forum birkaç ayda böyle düşüş yaşadı da forumu birçok kişi bıraktı anlamadım. Eskiden bir konu açılınca cidden yeni şeyler öğrenebilirken şu an tepki puanları konuşuluyor boş boş kim ne almış diye, Donanım Arşvi'ni eleştirirdik, geçen bir konuya göz attım, cidden bizim kitlenin de pek farkı kalmamış kemik kadro harici, onlar da gitse sadece trolle vuran mesajlar ve konular kalacak.
Eski tadı ile çok fark var aralarında...

Bütün moderatörler uyuyor, ben de sana ban atmam zaten. Sen söyle, lütfen. Kırma bizi :/
Hayret, hep bana isyancı diye hitap ederdiniz. Neyse.

1) Artan tatsızlıklardan dolayı bilgili üyelerin forumu bırakması. Çölleştiriyor.

2) Yeni üyelerin, eski üyelerin önerilerine saygı duymaması. Adama Casper alınmaz, Monster'ın kasası pek kaliteli değil diyorum, bizi fanboy ilan ediyor.

3) Moderatörler son zamanlarda canımı sıkıyor. Lafım sana değil, belli moderatörlere. Cidden gereksiz konu kitlemeleri mesela. Geçen korsana destek ile alakası olmayan bir konu korsana destek adı altında kitlendi. Sonra farkına varıldı ama neyse. İfade yasağı konusuna hiç bile girmiyorum, artık kaç tane bilgili üyeye ifade yasağı atıldı sayamadım.

4) Önerilerin dikkate alınmaması. Öneri konularında, ''Yönetime iletildi'' denmekte, ancak ben pek icraat göremedim. Şu forumda 4 senede tek adam akıllı gördüğüm büyük değişikliklik, Xenforo oldu.

5) Üyelerin alt sınıf görülmesi. Yönetici arkadaşlar üyelere hep aşağılayıcı hava veriyor.

6) Eleştiri yaptığımızda susturulmaya çalışılması. Eleştirilerimi sunduğumda hep beni susturmaya çalışıyor mod arkadaşlar, yapmayın lütfen.

7) Belli modların, belli üyelere gönderme yapması. Gönderme yapınca değişen bir şey olmuyor. Ben ve kişiler mesajları görüyorlar ve anlıyorlar, gönderme yapmanıza gerek yok.

Gördüm hocam. Haklısınız. Biraz forumda gezseler malum markaların (turbox james donkey vb.) önerilmediğini görecekler.

Ben formülü söyleyeyim mi? Saygılı olun biraz. Saygı göstermek yeterli. Birini linçleyeceğinize güzelce uyarın, onların da fikirlerine açık olun. Ben de bu yollardan geçtim mi bir düşüneyim, bu zaman diliminde çok şey öğrendim ilk zamanlardaki durumuma göre. O zamanlar bilmediğim şeyleri biliyormuş gibi yapmadım, sanırım artısı bu. Konuyu takip ederdim, konudan anlayan birileri gelir(o zamanlar anakart konularına bakardım sadece, bir de yurt dışı alışverişi), mutlaka cevap yazardı. 500 mesajı olan üyeyi küçümserseniz olacağı bu, illa 10 bin mesajı olan birisi mi bilmek zorunda? 10 bin mesajlı üye A, 1000 mesajlı üye B dese A'ya mı inanacaksınız? İkisini de sorgulayın, ne gördüyseniz atlamayın yeter. Forumu bir şeyler öğrenmek için kullanıyorsanız sadece forum yetersiz gelecek, açın YouTube'u, haber sitelerini, makaleleri, her türlü siteden okuyun, faydalanın. Seviyeli tartışmalara girin, sokak ağzıyla konuşmayın, hakaret etmeyin, ona buna kızgın yüz bırakmayın, forumda takılmaktan daha da keyif alırsınız. Ha ben keyif almak yerine böyle konular açıp prim kasayım derseniz o da bir tercih. Diğer tercih de Ctrl+W.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…