Spor heyecanı nasıl yenilir?

888498

Picopat
Makaleler
1
Ya yarın okul takımının maçı var. İlk 3 maçta lisansım çıkmamıştı. 4. maça gittim fakat karşıdaki rakip zor olduğundan ana kadrodan kimse değişmedi, full oyun öyle devam etti. O yüzden yedekte beklemek zorunda kaldım. 5. maç yarın ve karşıdaki rakip önceki rakibe göre çok daha düşük seviyede bu yüzden maçın bir kısmında yedeklerinde oynayacağını söyledi hoca. Yani oynama ihtimalim var. Kendime güveniyorum kendime inancım tam oynamakta istiyorum fakat içimde bir kaygı var. Bu kaygıda heyecana sebep oluyor haliyle. Bunu nasıl aşabilirim? Etkili çözümler verirseniz memnun kalırım. Bu arada spor dalı futsal. Normalde bu sene futbol çıkacaktı fakat hoca futsala karar verdi. Yani sahada 5 kişi var 7 yedek var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya yarın okul takımının maçı var. İlk 3 maçta lisansım çıkmamıştı. 4. maça gittim fakat karşıdaki rakip zor olduğundan ana kadrodan kimse değişmedi, full oyun öyle devam etti. O yüzden yedekte beklemek zorunda kaldım. 5. maç yarın ve karşıdaki rakip önceki rakibe göre çok daha düşük seviyede bu yüzden maçın bir kısmında yedeklerinde oynayacağını söyledi hoca. Yani oynama ihtimalim var. Kendime güveniyorum kendime inancım tam oynamakta istiyorum fakat içimde bir kaygı var. Bu kaygıda heyecana sebep oluyor haliyle. Bunu nasıl aşabilirim? Etkili çözümler verirseniz memnun kalırım. Bu arada spor dalı futsal. Normalde bu sene futbol çıkacaktı fakat hoca futsala karar verdi. Yani sahada 5 kişi var 7 yedek var.

İyi bir tavsiyeci değilim ama verebileceğim en iyi tavsiye oyuna katıldığınız anda sakin ve rahat oynamanız olacaktır. Futsal olduğu için takım arkadaşlarınla oyun içinde iyi anlaşman lazım. Acelelik yaparsan takarlar çelmeyi, iyi sosyaller.

Heyecan kötü oynamana sebep olur.o yüzden fazla ciddiye alma. Heyecan olmaması gereken bir durumdur kontrol edilemezse bir çok soruna yol açar beraberinde kaygı gibi problemleri yerine getirir. Yapman gereken kendini sakinleştirmek bununla ilgili nefes egsersizleri var fakat iş beyinde biter sakin ol ciddiye alma.

Öncelikle sakin olmalısın bu tarz durumlar senin performansının önüne geçmemeli sen sadece sana anlatılanları taktikleri falan ciddiye al ve ona uygun oynamaya çalış diğer denilenler fazla umurunda olmasın diğer sesleri duyarsan beynini de durduramazsan bunlar yük olur ve hiçbir şey yapamazsın olabildiğince sana denilenleri ve taktiklerini uygula sen gerekeni yap zaten maçın içinde kendin yeneceksin o heyecanı üstüne düşen görevleri yaptığında ve asla kötü oynamaktan korkma her zaman kendini en iyi şekilde yönlendir kendini motive etmen sana hem başarıyı getirir hem de kaygını azaltır.

Öncelikle sakin olmalısın bu tarz durumlar senin performansının önüne geçmemeli sen sadece sana anlatılanları taktikleri falan ciddiye al ve ona uygun oynamaya çalış diğer denilenler fazla umurunda olmasın diğer sesleri duyarsan beynini de durduramazsan bunlar yük olur ve hiçbir şey yapamazsın olabildiğince sana denilenleri ve taktiklerini uygula sen gerekeni yap zaten maçın içinde kendin yeneceksin o heyecanı üstüne düşen görevleri yaptığında ve asla kötü oynamaktan korkma her zaman kendini en iyi şekilde yönlendir kendini motive etmen sana hem başarıyı getirir hem de kaygını azaltır.

Uzun süredir oynamayı bekliyorum. Hazırlık maçlarında süre bulmuştum fakat lisans işinde bir sorun yaşaddım ondan ilk 3 maçı kaçırdım. Yarın umarım oynarım. Öncelikli hedefim oynamak olduğu için bende saha içerisinde heyecanı düşünmeye vakit bile bulabileceğimi sanmıyorum. Elimden gelenin en iyisini yaparım umarım. Şans dileyin 🙏

Heyecan kötü oynamana sebep olur. O yüzden fazla ciddiye alma. Heyecan olmaması gereken bir durumdur kontrol edilemezse birçok soruna yol açar beraberinde kaygı gibi problemleri yerine getirir. Yapman gereken kendini sakinleştirmek bununla ilgili nefes egsersizleri var fakat iş beyinde biter sakin ol ciddiye alma.

Aslında geçen maçta yedektim hoca oynatsa bile heyecanlanmayacağımı biliyordum. Isınma sırasında 5'e 2 de şutta falan kendimi biraz tarttım iyi günümde olduğumu hissetmiştim. Fakat bir arkadaş ana kadrodaki oyuncunun dinlenmesi için 1-2 dakikalığına oyuna girdi o sırada da heyecan yaptı defansta pas hatası yaptı takım gol yedi. O hali görünce acaba benim de başıma böyle bir şey gelir mi diye düşündüm o yüzden heyecanlı ve kaygılıyım. Ama yarın için kendime güveniyorum yapabileceğimin en iyisini yapacağım ve kendime gereksiz vazife yüklemeyeceğim çünkü ne zaman gereksiz bir vazife üstlensem başarılı olamadığım oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı