Spor yaparken diyet yapmakta zorlanmak

bilgekagan09

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, iki sene önce spora obez olarak başladım. Bir sene üniversiteye hazırlandığım için ara verdim. 105 kilo olarak başladığım sporu, ara verdiğim dönem 82 kilo olarak kapattım. Sınav bitti, bu yaz tekrar başladım. Şu an 87 kiloyum ve hedefim 80; çünkü vücudumda çok sarkma var. Kas var ama bir o kadar da yağ var, bu yüzden vücudum hiç estetik durmuyor ama bir türlü diyet yapamıyorum. Eti çok seviyorum; neredeyse her öğle yemeğini tavuk dürüm, lahmacun, pide yiyerek geçiriyorum. Şekerden yana sıkıntım yok, 22 gün şeker yememiştim, dün bozdum ama dediğim gibi yemek yemeyi çok seviyorum ve inanın kendimi zor tutuyorum. Arkadaşlarım bir yiyorsa ben iki yiyorum, çok açgözlülük yapıyorum. Kardiyo ve kas programımı da aynen uyguluyorum ama diyet konusunda çok sorunum var. Evden hazırlamaya da çok vaktim ve imkanım olmuyor. Fitness konusunda bilgisi ve yetkisi olan arkadaşlar bana yardım edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eti dürümle değilde pilavla falan yemeye çalışsanız daha iyi. Bu konuda en büyük yardımı siz kendinize yaparsınız, diyet işi çok fena irade ister. Kendinizi bir şekilde çok fena motive edip iradenizi ortaya koymanız lazım. Yoksa spor yapmanızında bir manası kalmayacak.

Eti dürümle değilde pilavla falan yemeye çalışsanız daha iyi. Bu konuda en büyük yardımı siz kendinize yaparsınız, diyet işi çok fena irade ister. Kendinizi bir şekilde çok fena motive edip iradenizi ortaya koymanız lazım. Yoksa spor yapmanızında bir manası kalmayacak.
Hocam1 hafta irade oluyorsa diğer hafta tam tersi oluyor 3 aydır hep bu şekildeyim asla disipline ulaşamadım yemek işini çözmeyi basarsam zaten otomatik kilo vereceğim ama olmuyor

Kendine amaç koyup motive etmelisin. Canının çektiği yemekleri beslenme programına göre düzenleyip fit ve sağlıklısını kendin yapabilirsin. Dışarıda döner lahmacun gibi gıdalar tüketerek sadece protein almayıp karb ve bolca yağ alırsın bu senin beslenmeni bozar. Tamamen irade meselesi.

Yalnız değilsin. 87 kiloyla bu spora başladım, 70 kiloya düştüm. 4 yıldır düzenli antrenman yapıyorum günde 120 130 gram civarı protein alıyorum, alıyorum almasına da aynı anda yeme bozukluğu derecesinde yemeye de devam ediyorum. Kar, yağmur, çamur demeden antrenmana giderim, hasta olmadığım sürece keyfi antrenman aksattığım yoktur. Bunca zahmete katlanıp malesef şu diyete ben de katlanamıyorum. 70 kilodan 80 kiloya çıktım tabi kas kütlesi ekledim ama kasla beraber yağ kütlesi de ekledim. 40 güne yakın bir süre önce diyete başladım 4 kiloya yakın bir kilo kaybım oldu, kollarımdaki damarlar görünmeye başladı 2-3 gün önce akşam diyeti bozdum. 40 güne yakın bir süre 1700 kaloriyle beslenip 2 saat içerisinde kendimi kaybedip 4.000 kalori aldım. Bu akşam tekrar bozdum. 1 döner dürüm, 1 porsiyon kıymalı, yarım porsiyon peynirli börek, 400 gram ortalama 8-9 dilim de soğuk baklava yedim. Bu yediklerim sadece 2 saatlik bir sürede oldu. Belki sen yemek yapamadığın için bu durumdasın, ben yemek yapabildiğim halde bu durumu kontrol edemiyorum. Muhtemelen bende bir yeme bozukluğu var.

Senin yapabileceğin en doğru ve mantıklı seçenek haftalık alışveriş listesi hazırlayıp hafta boyunca ne yiyeceğini kararlaştırmak. Ben diyeti bozmadığım bu 40 günlük süre boyunca her pazar akşamı alışverişimi yapar, yemeklerimi akşamdan hazırlar kaplara koyardım. Bu sayede gün içerisinde ne yiyeceğim derdim olmazdı.

Yalnız değilsin. 87 kiloyla bu spora başladım, 70 kiloya düştüm. 4 yıldır düzenli antrenman yapıyorum günde 120 130 gram civarı protein alıyorum, alıyorum almasına da aynı anda yeme bozukluğu derecesinde yemeye de devam ediyorum. Kar, yağmur, çamur demeden antrenmana giderim, hasta olmadığım sürece keyfi antrenman aksattığım yoktur. Bunca zahmete katlanıp malesef şu diyete ben de katlanamıyorum. 70 kilodan 80 kiloya çıktım tabi kas kütlesi ekledim ama kasla beraber yağ kütlesi de ekledim. 40 güne yakın bir süre önce diyete başladım 4 kiloya yakın bir kilo kaybım oldu, kollarımdaki damarlar görünmeye başladı 2-3 gün önce akşam diyeti bozdum. 40 güne yakın bir süre 1700 kaloriyle beslenip 2 saat içerisinde kendimi kaybedip 4.000 kalori aldım. Bu akşam tekrar bozdum. 1 döner dürüm, 1 porsiyon kıymalı, yarım porsiyon peynirli börek, 400 gram ortalama 8-9 dilim de soğuk baklava yedim. Bu yediklerim sadece 2 saatlik bir sürede oldu. Belki sen yemek yapamadığın için bu durumdasın, ben yemek yapabildiğim halde bu durumu kontrol edemiyorum. Muhtemelen bende bir yeme bozukluğu var.

Senin yapabileceğin en doğru ve mantıklı seçenek haftalık alışveriş listesi hazırlayıp hafta boyunca ne yiyeceğini kararlaştırmak. Ben diyeti bozmadığım bu 40 günlük süre boyunca her pazar akşamı alışverişimi yapar, yemeklerimi akşamdan hazırlar kaplara koyardım. Bu sayede gün içerisinde ne yiyeceğim derdim olmazdı.
Dün akşam bende aynısını yaşadım, gittim arkadaşlar ile akşam köfteci yusufta sucuklu yumurta ve tost ordan çıktık 4 kişi 1 kilo pasta alıp yedik üstüne 5 dilim soğuk baklava birde oradan dönercide 1 tam tavuk döner ve 1 et dürüm ve en son çiğ köfte dürüm yedim. Benimde bunlar 2 3 saatte oldu ama dün öncesinde 22 günlük şeker diyetine girmiştim her şey bir anda oluyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı