Spora ara verdikten sonra kaldığım yerden devam edebilir miyim?

Sncroow

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, iki ay önceye kadar spora gidiyordum. İki ay kadar gittim ve şimdi tekrar başlayacağım. Vücudum hafif oturmuştu, tekrardan başlasam vücudumdaki kas kütlesini kaybetmiş miyimdir yoksa tekrardan kaldığı yerden mi devam eder? Kilom spora giderken 65'ti. Şimdi ise 57'ye düştü. Boyum 179. Yaşım 18.

İki ayda altyapı oluşmuş mudur?
Zor 2 ay bu spor için çerezlik bir zaman. Ben ünide 4 yıl yapıp bıraktım 2 yıl ara verdim şimdi yeniden yapmaya başladım geri toparlamak çok zor. En nankör spor bu spordur. Kas hafızası diye bir şey var geçmişte spor yapan biri daha rahat gelişir ama 2 ay pek bi spor geçmişi sayılmaz.

Kas kaybı çok zor bir şey, atrofi yaşaman için uzunca süre spor yapmaman gerekiyor. Kas hafızan olduğu için vücudun kısa sürede toplayacaktır. Bırakmanla birlikte ilk etapta kastaki su atılacağı için kas yanmış gibi gözükse de, yalnızca hacminde küçülme olur. Çekirdek yapısı aynı kalır, kolay kolay kasın erimez. Beslenmene dikkat ettiğin sürece merkezi sinir sistemini bir süre dinlendirmiş olursun o kadar. İlla salonda yapacaksın diye bir şey yok evde devam edebilirsin chin up, push up, abs egzersizleri, vücut ağırlığınla yapabileceğin çok fazla egzersiz var.

Kas kaybı çok zor bir şey, atrofi yaşaman için uzunca süre spor yapmaman gerekiyor. Kas hafızan olduğu için vücudun kısa sürede toplayacaktır. Bırakmanla birlikte ilk etapta kastaki su atılacağı için kas yanmış gibi gözükse de, yalnızca hacminde küçülme olur. Çekirdek yapısı aynı kalır, kolay kolay kasın erimez. Beslenmene dikkat ettiğin sürece merkezi sinir sistemini bir süre dinlendirmiş olursun o kadar. İlla salonda yapacaksın diye bir şey yok evde devam edebilirsin chin up, push up, abs egzersizleri, vücut ağırlığınla yapabileceğin çok fazla egzersiz var.
Kesinlikle. Kas kaybı yaşamak için sizin bu amaçla ekstra efor harcamanız gerek. Kas kaybı sanılan şey aslında kasın tuttuğu suyu bırakmasıdır.

İki ayda yaklaşık 8 kilo vermişim, bunlar yağ mıdır diyeceğimde pek yağlı biriside değilim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı