Spora gitmek gitmek boy uzamasını durdurur mu?

Enesleise

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2021
Mesajlar
2.519
Çözümler
15
Yer
Erzincan Refahiye <3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta gördüğünüz gibi spora gideceğim vücudumu toplayacağım. 16 yaşındayım 1.77 boyum 70 kilom var. Ailem boyun uzamaz diyor, ben de uzar diyorum spora gitmek boy uzamasını durdurur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle olsa da çoğu sporcu çok ağır kiloları önermiyor, özellikle omurgaya eklemlere baskı uygulayan hareketlerde ağır kilolar için erken olduğunu herkes söyler.

Omurgaya kalıcı hasar vermediğin sürece boy uzamasına etki etmez.
Spordan sonra botun 1-2 cm 15 dk lığına kısalabilir ama kalıcı bir etki bırakmaz.
 
Bodybuilding has no effect on height. It will not help you to grow taller, nor will it make you shorter. The idea that exercising as a child can stunt your growth is also untrue (though there is a caveat to this). Provided you eat a healthy diet and sleep well as a kid your height will be solely based on genetic potential.

While some people may report that embarking on weight training LED to them growing taller, they are either mistaken or lying. Improved posture may help them stand taller, but this does not make a person taller any more than crawling on your knees makes you smaller.

Vücut geliştirmenin boy üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Boyunuzu uzatmanıza yardımcı olmaz, sizi kısaltmaz. Çocukken egzersiz yapmanın büyümenizi engelleyebileceği fikri de doğru değildir (bununla ilgili bir uyarı olsa da). Sağlıklı bir diyet yediğiniz ve bir çocuk olarak iyi uyuduğunuz sürece, boyunuz yalnızca genetik potansiyele bağlı olacaktır.

Bazı insanlar ağırlık antrenmanına başlamanın boylarının uzamasına neden olduğunu bildirse de, ya yanılıyorlar ya da yalan söylüyorlar. İyileştirilmiş duruş, daha uzun durmalarına yardımcı olabilir, ancak bu, bir kişiyi daha uzun yapmaz.

Yabancı kaynakta böyle yazıyor bilimsel bir açıklamasıda yokmuş bas gitsin :)
 

Geri
Yukarı