Spora nasıl başlanır?

Fitnes hocam.

Gainer önerisi verebilir misiniz? Bir de gainer kullanmak için illa spora gitmek gerekmez değil mi?

Maalesef gainer hiç kullanmadım cünkü ihtiyacım olmadı hocam ama iyi bir markanın almanızı öneririm. İllaki spora gitmen gerekmez gainer dediğimiz şey kalori ve protein desteği sağlar yani kilo almak ve kas yapısını desteklemek için kullanılır.

Fitnes hocam.

Gainer önerisi verebilir misiniz? Bir de gainer kullanmak için illa spora gitmek gerekmez değil mi?

Gainer protein tozu tarzı şeylere ilk başta gerek yok. Daha alışmadınız, başlamadınız bile. Zaten en başta en hızlı şekilde gelişiceksiniz. Yemeklerin daha sağlıklısını ve protein ağırlıklı olanı yemeniz gayet yeterli.

Öncelikle boy kilo oranında bakarak şunu söyleyebilirim. Aşırı zayıfsınız . Önce vücudunuzu ağırlık kaldırmaya hazırlayalım.

Akşam yemeğinde 200gr tavuk ,yanında 250gr makarna veya patates (kalori) ve salata yiyin. Yemekten 2 saat sonra şınav çekin. Yapabildiğiniz kadar tekrar yapıp bırakın. İlk gün tek set. 48 saat sonra tekrar şınav busefer 2 set. Set aralarında 40sn dinlenme. Bu şekilde 2 günde bir şınav çekerek iki hafta içinde 5 sete kadar çıkın. 2 hafta sonra fitnese başlayabilirsiniz. Vücudunuzu hazırlamadan ağırlığa başlamanız sakatlanmalara yol açabilir

Herkes beslenmenin gerektiğini yazmış ama kimse nasıl besleneceksiniz yazmamış..öncelikle et ürünlerinin pahalı olması sebebiyle genelde karbonhidrat ağırlıklı beslenen nir ülke Türkiye. Bu yüzden genel erkek yapısı zayıf .
Kas yapmak istiyorsanız ne yazıkki et ağırlıklı beslenmeniz gerek.
Mesela günde 400gr tavuk göğsü tüketin. 200gr öğle, 200gr akşam. Yanında kalori olarak patates veya makarna olabilir. Ve salata.
Bir aktara gidin ve yulaf alın. Sabah ve gece yatarken bir kase sütlü yulaf lapası yiyin.

Yulaf lapasını sütlaç gibi pişiriyorsunuz. Süt ile. Şeker ayarını damak tadınıza göre,ayarlayın.

Öncelikle boy kilo oranında bakarak şunu söyleyebilirim. Aşırı zayıfsınız. Önce vücudunuzu ağırlık kaldırmaya hazırlayalım.

Akşam yemeğinde 200gr tavuk, yanında 250gr makarna veya patates (kalori) ve salata yiyin. Yemekten 2 saat sonra şınav çekin. Yapabildiğiniz kadar tekrar yapıp bırakın. İlk gün tek set. 48 saat sonra tekrar şınav bu sefer 2 set. Set aralarında 40sn dinlenme. Bu şekilde 2 günde bir şınav çekerek iki hafta içinde 5 sete kadar çıkın. 2 hafta sonra fitnese başlayabilirsiniz. Vücudunuzu hazırlamadan ağırlığa başlamanız sakatlanmalara yol açabilir.

Herkes beslenmenin gerektiğini yazmış ama kimse nasıl besleneceksiniz yazmamış. Öncelikle et ürünlerinin pahalı olması sebebiyle genelde karbonhidrat ağırlıklı beslenen nir ülke Türkiye. Bu yüzden genel erkek yapısı zayıf.
Kas yapmak istiyorsanız ne yazık ki et ağırlıklı beslenmeniz gerek.
Mesela günde 400gr tavuk göğsü tüketin. 200gr öğle, 200gr akşam. Yanında kalori olarak patates veya makarna olabilir. Ve salata.
Bir aktara gidin ve yulaf alın. Sabah ve gece yatarken bir kase sütlü yulaf lapası yiyin.

Yulaf lapasını sütlaç gibi pişiriyorsunuz. Süt ile. Şeker ayarını damak tadınıza göre, ayarlayın.

Dostum kas yapmak için et yemek zorunlu diye bir şey yok. Kim dedi bunu sana? Herkesin durumları farklıdır. İlk olarak yeni başlayan biri ne ara böyle bir disipline girip yemek düzenini oturtturabilir? Mesela adam ete parası yoktur tavuğa alerjisi vardır bu adam hiç kas yapamayacak mı? Protein açısından ilk tercihler et ürünleri olur olmazsa misal yumurta, balık ürünleri, mercimek gibi besinlere yönelinir. Ayrıca asıl gün içinde karbonhidratı fazla alanlar karbonhidratı düşük alanlara göre kütleli olurlar. Spora yeni başlayan birine böyle diyerek hemen soğumaya teşvik edersiniz. Devam bu kafayla.

Arkadaşlar spora başlamak istiyorum ama kilom yok zayıfım 15 yaşındayım. 1.74 boyum var 55 kiloyum spora başlarsam çok daha zayıf kalırım diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım? Şimdi herkes gelip yemek ye deyip geçiyorlar. Kilo almakta ne var diyorlar ama öyle değil işte. Mesela ben yemek yedikten 1 2 saat sonra tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum. Öğün sayısını 5 6 yapanları gördüm. Sizce ne yapmayalım? Spora başlayayayim mi? Nasıl yapmalıyım? İştahım var iyi de yiyorum ama alamıyorum.
Kilo alma diyetine başlayın.

Keşke sizin yerinizde olsam, her şeyi yerdim heralde :D

Öncelikle boy kilo oranında bakarak şunu söyleyebilirim. Aşırı zayıfsınız. Önce vücudunuzu ağırlık kaldırmaya hazırlayalım.

Akşam yemeğinde 200gr tavuk, yanında 250gr makarna veya patates (kalori) ve salata yiyin. Yemekten 2 saat sonra şınav çekin. Yapabildiğiniz kadar tekrar yapıp bırakın. İlk gün tek set. 48 saat sonra tekrar şınav bu sefer 2 set. Set aralarında 40sn dinlenme. Bu şekilde 2 günde bir şınav çekerek iki hafta içinde 5 sete kadar çıkın. 2 hafta sonra fitnese başlayabilirsiniz. Vücudunuzu hazırlamadan ağırlığa başlamanız sakatlanmalara yol açabilir.

Herkes beslenmenin gerektiğini yazmış ama kimse nasıl besleneceksiniz yazmamış. Öncelikle et ürünlerinin pahalı olması sebebiyle genelde karbonhidrat ağırlıklı beslenen nir ülke Türkiye. Bu yüzden genel erkek yapısı zayıf.
Kas yapmak istiyorsanız ne yazık ki et ağırlıklı beslenmeniz gerek.

Yulaf lapasını sütlaç gibi pişiriyorsunuz. Süt ile. Şeker ayarını damak tadınıza göre, ayarlayın.

Teşekkürler.

Kilo alma diyetine başlayın.

Keşke sizin yerinizde olsam, her şeyi yerdim herhalde :D

Vallahi reis bende öyle yapıyorumda faydasını göremiyorum.

Maalesef gainer hiç kullanmadım cünkü ihtiyacım olmadı hocam ama iyi bir markanın almanızı öneririm. İllaki spora gitmen gerekmez gainer dediğimiz şey kalori ve protein desteği sağlar yani kilo almak ve kas yapısını desteklemek için kullanılır.

Teşekkürler gene de.

Dostum kas yapmak için et yemek zorunlu diye bir şey yok. Kim dedi bunu sana? Herkesin durumları farklıdır. İlk olarak yeni başlayan biri ne ara böyle bir disipline girip yemek düzenini oturtturabilir? Mesela adam ete parası yoktur tavuğa alerjisi vardır bu adam hiç kas yapamayacak mı? Protein açısından ilk tercihler et ürünleri olur olmazsa misal yumurta, balık ürünleri, mercimek gibi besinlere yönelinir. Ayrıca asıl gün içinde karbonhidratı fazla alanlar karbonhidratı düşük alanlara göre kütleli olurlar. Spora yeni başlayan birine böyle diyerek hemen soğumaya teşvik edersiniz. Devam bu kafayla.

Bir de kendini üstün göstermek için kimse nasıl beslenmeniz gerektiğini yazmamış yazmış diyetisyen sanki :D

Yemekten 2 saat sonra şınav çekin. Yapabildiğiniz kadar tekrar yapıp bırakın. İlk gün tek set. 48 saat sonra tekrar şınav busefer 2 set. Set aralarında 40sn dinlenme. Bu şekilde 2 günde bir şınav çekerek iki hafta içinde 5 sete kadar çıkın. 2 hafta sonra fitnese başlayabilirsiniz. Vücudunuzu hazırlamadan ağırlığa başlamanız sakatlanmalara yol açabilir
Zaten ilk ay form oturtma ve hazırlanma amaçlı fullbody yapılıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı