Spora yeni başlamış birine kreatin fayda verir mi?

Joe Satriani

Centipat
Arkadaşlar herkese merhaba, daha önce 4 tane spor salonu değiştirdim. Hepsine 2-3 ay gittim düzgün çalışmadım. Bir tane çok iyi salona 1 yıl yazıldım onda da düzgün çalışmadım. 0 gelişim 0 kilo kaybı kat ettim. Üstüne 20 kilo aldım. Şu an 141 kiloyum zirvem 156 Kg'dı 1 yılda şeker ilacı (glifor) yardımıyla 15 kilo verdim. Tabii son 2 ayda sporda yaptım.

Kısaca sormak istiyorum yağ oranı çok fazla, kas oranı bayağı düşük yeni başlayan birine kreatin fayda verir mi? Pratikte fazla deneyimim yok ama teorik olarak çok araştırdım. Creatine nasıl kullanılacağını biliyorum. Şu an 5 Kg'lık dambıllarla shoulder press vs. lateral raise hareketlerini 3'er set bile yapamıyorum. Ama makinede lat pulldown 40 kg çekebiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kreatin fosfat vücutta bulunan bir şey zaten. Yararı olacaktır. Diyetisyen ve spor ile yağ yakımı yapabilirsin. Koşu bandın da nabzın ne kadar yüksekse,yağ yakımın o kadar hızlı olur. Ancak nabzını 30 saniye dinlendirip,daha sonrasında hızlandırabilirsin. İniş,çıkış yani. Yağ yakımı yapar. Çok ağır kaldırmak,vücudunun gelişeceği anlamına gelmez. Kaslarını ortalama bir ağırlıkla hissettirip,geliştirmen en uygunudur. En büyük yapılan hata,zorlanarak kaldıracağı hareketi yapıp,formu bozan insanlar. Hareketi yanlış yapıyorlar,ağır kaldırıcam diye. Sakatlanır,başka bir işe yaramaz bilginiz olsun.

Kreatin fosfat vücutta bulunan bir şey zaten. Yararı olacaktır. Diyetisyen ve spor ile yağ yakımı yapabilirsin. Koşu bandın da nabzın ne kadar yüksekse, yağ yakımın o kadar hızlı olur. Ancak nabzını 30 saniye dinlendirip, daha sonrasında hızlandırabilirsin. İniş, çıkış yani. Yağ yakımı yapar. Çok ağır kaldırmak, vücudunun gelişeceği anlamına gelmez. Kaslarını ortalama bir ağırlıkla hissettirip, geliştirmen en uygunudur. En büyük yapılan hata, zorlanarak kaldıracağı hareketi yapıp, formu bozan insanlar. Hareketi yanlış yapıyorlar, ağır kaldıracağım diye. Sakatlanır, başka bir işe yaramaz bilginiz olsun.

Anladım hocam yorumun için teşekkür ederim. Özellikle dambıl kaldırırken hareketlerde bozulma oluyor. 5 kglık ta bile bozulma oluyor 2. set sonunda başlıyor bozulma. Başlangıçta bu çok önemli değildir değil mi? Yoruluyorum çünkü, kondisyon berbat.

Anladım hocam yorumun için teşekkür ederim. Özellikle dambıl kaldırırken hareketlerde bozulma oluyor. 5 kglık ta bile bozulma oluyor 2. set sonunda başlıyor bozulma. Başlangıçta bu çok önemli değildir değil mi? Yoruluyorum çünkü, kondisyon berbat.
Isınma turları gibi düşün... Zamanla alışacaksın. Önemli olan hareketin nasıl düzgün bir şekilde yapacağını internete yazarak öğren. 'Lat pulldown' yapacaksan bu bir örnek. Youtube'a lat pulldown nasıl yapılır? Diyip oradan düzgün forma bakabilirsin. Zamanla alışırsın zaten. Her şey zamanla düzelir,kondisyon,düzen vs. Karamsarlığa bağlamamak lazım :)

Isınma turları gibi düşün... Zamanla alışacaksın. Önemli olan hareketin nasıl düzgün bir şekilde yapacağını internete yazarak öğren. 'Lat pulldown' yapacaksan bu bir örnek. Youtube'a lat pulldown nasıl yapılır? Diyip oradan düzgün forma bakabilirsin. Zamanla alışırsın zaten. Her şey zamanla düzelir,kondisyon,düzen vs. Karamsarlığa bağlamamak lazım :)
Teşekkür ederim hocam. Ben bir arkadaşla gidiyordum spora onunlayken ağırlık idmanı aksatmıyordum. sonra çenesine dayanamayıp tek başıma gitmeye başladım bahane uydurup. ama tek başımada yapasım gelmiyor spor 😁. şimdi tekrar onunla gitmeye çalışıcam.

Teşekkür ederim hocam. Ben bir arkadaşla gidiyordum spora onunlayken ağırlık idmanı aksatmıyordum. sonra çenesine dayanamayıp tek başıma gitmeye başladım bahane uydurup. ama tek başımada yapasım gelmiyor spor 😁. şimdi tekrar onunla gitmeye çalışıcam.
Bildiğim bileli sporu (body building) tek yapıyorum :D Body iki kişilik yapılacak bir spor değil gerçekten. İleri düzey olmadığı sürece,yanında sana destek atan adam dümenden duruyor :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı