Spora yeni başlayan biri hoca olmadan nasıl çalışmalı?

EnderTr72

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben birkaç gün önce spora başladım çok bütçem olmadığı ve lokasyon problemi yüzünden yakındaki kasabadaki dandik diyebileceğimiz bir salona kaydolmak zorunda kaldım. Aletler yeterli güzel ama salonun sahibi dışında bir koç, hoca ilgilenecek biri olmadığı için ne yapacağımı bilmiyorum. Sadece önceden spora giden bir yakınım ilk hafta kardiyo yapmamı söyledi. Ondan sonrası için ne yapacağımı bilmiyorum beslenme programı, antrenman programı hiçbir şey yok elimde yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

Hocam buradaki hareketleri internetten araştırıp, deneyip küçük kas grupları için 3 hareket büyük kas grupları için 4 hareket ayıklayacaksın(çift bölge için). Linkteki boyunu çalışmaya gerek yok. Full body ise internette bir sürü hazır program var ama istersen onu da atabilirim. Beslenmeye gelecek olursak kilonu boyunu ve yağ oranını paylaşırsan daha iyi yardımcı olurum.

Hocam buradaki hareketleri internetten araştırıp, deneyip küçük kas grupları için 3 hareket büyük kas grupları için 4 hareket ayıklayacaksın(çift bölge için). Linkteki boyunu çalışmaya gerek yok. Full body ise internette bir sürü hazır program var ama istersen onu da atabilirim. Beslenmeye gelecek olursak kilonu boyunu ve yağ oranını paylaşırsan daha iyi yardımcı olurum.

Teşekkürler hocam şimdiden kilom 80 boyum 1.79 yağ oranım %30 olması lazım mümkünse Full body ağır antrenman yapmak istiyorum ama beslenme disiplinini sağlayamıyorum o var gün içinde abur cubur çok tüketiyorum.

hocam bu antrenmanı haftada 3 gün kullanabilirsin. Daha fazla spor yapabileceğin günün varsa ppl de yapabilirsin. Hazır ramazandayız kendimde yaptığım gibi sahurda lor peyniri, süt-yulaf, 2 haşlanmış yumurta. Akşama iftarda hafif yemek ardından spor, gelince asıl öğünü yapıyorum. İnternette günlük kalori ihtiyacın yazar bilgilerini girerek ordan bakabilirsin ben seninkine baktım aşağı yukarı 3000 kalori kilo vermek için -500 ü kadar kalori alman lazım. Şöyle yapabilirsin sahurda 700 kalori iftarda 500 spordan gelince 1300 kalori gibi. Fakat kaloriler tam olacak falan filan gerek yok 100 kalori fazla veya az alsan bir şey olmaz. Hocam abur cubur kısmına geçecek olursak biliyorum çok güzeller fakat marketten almayacaksın evde olduğu zaman elde etmen kolay olur. Dayanamıyorsan 3-4 günde bir bir çikolata cips vs yapabilirsin ben bunların yerine çerezlere yer verdim en azından daha sağlıklılar. Hocam keşke direk program verebilsem ama ben ne diyetisyenim ne hocayım o yüzden direk veremiyorum. Ya da benim uyguladığım bir taktik var. Günde ne yiyorsan fatsecret uygulamasına gir yaz, 3200 çıktı mesela bir şeyleri eksilterek onu 2500 e kadar indiriyorsun tertemiz diyet. Abur cuburları yazmıyorsun bu arada onlar zaten günden güne azalacak. Biraz uzun oldu ama 2 seçeneği de paylaşmak istedim :D

Hocam bu antrenmanı haftada 3 gün kullanabilirsin. Daha fazla spor yapabileceğin günün varsa ppl de yapabilirsin. Hazır ramazandayız kendimde yaptığım gibi sahurda lor peyniri, süt-yulaf, 2 haşlanmış yumurta. Akşama iftarda hafif yemek ardından spor, gelince asıl öğünü yapıyorum. İnternette günlük kalori ihtiyacın yazar bilgilerini girerek oradan bakabilirsin ben seninkine baktım aşağı yukarı 3000 kalori kilo vermek için -500'ü kadar kalori alman lazım. Şöyle yapabilirsin sahurda 700 kalori iftarda 500 spordan gelince 1300 kalori gibi. Fakat kaloriler tam olacak falan filan gerek yok 100 kalori fazla veya az alsan bir şey olmaz. Hocam abur cubur kısmına geçecek olursak biliyorum çok güzeller fakat marketten almayacaksın evde olduğu zaman elde etmen kolay olur. Dayanamıyorsan 3-4 günde bir bir çikolata cips vs yapabilirsin ben bunların yerine çerezlere yer verdim en azından daha sağlıklılar. Hocam keşke direk program verebilsem ama ben ne diyetisyenim ne hocayım o yüzden direk veremiyorum. Ya da benim uyguladığım bir taktik var. Günde ne yiyorsan fatsecret uygulamasına gir yaz, 3200 çıktı mesela bir şeyleri eksilterek onu 2500'e kadar indiriyorsun tertemiz diyet. Abur cuburları yazmıyorsun bu arada onlar zaten günden güne azalacak. Biraz uzun oldu ama 2 seçeneği de paylaşmak istedim :D

Sağ olasın hocam vaktini ayırdığın için yarın okuldan sonra tam gaz salona basmaya gidiyorum...

Reis 1 buçuk yıl olacak nerdeyse spora devam ettin mi nasıl yaptın hocaya ihtiyaç var mı ben de 2 aydır full body yaptım ama pek etkisini göremedim şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum ppl mi haftada 5 gün mü upper lower mı ne yapmalıyım beslenme programı da hazırladım kendime clean bulk için program kaldı bir tek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı