Spora yeni başlayan biri için program ve hareket önerisi

falconnF5

Centipat
Daha fazla  
Spora yeni başladım, internette biraz araştırdım herhangi bir kas grubu için onlarca hareket var. Hangilerinin daha verimli olduğunu etkili olduğunu vs. bilmiyorum.

Bu konuda yardımcı olursanız çok iyi olur, izleyebileceğim yabancı, yerli vücut geliştirmeci falan varsa önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Spora yeni başladım, internette biraz araştırdım herhangi bir kas grubu için onlarca hareket var. Hangilerinin daha verimli olduğunu etkili olduğunu vs. bilmiyorum.

Bu konuda yardımcı olursanız çok iyi olur, izleyebileceğim yabancı, yerli vücut geliştirmeci falan varsa önerilerinizi bekliyorum.

Basit bir 1-2 aylık fullbody ile başla. Sonra salonda bir hocadan program al, bizimle paylaş hataları eksikleri düzeltelim. Salonda fullbody verirler zaten. Onu da paylaşabilirsin.

Basit bir 1-2 aylık fullbody ile başla. Sonra salonda bir hocadan program al, bizimle paylaş hataları eksikleri düzeltelim. Salonda fullbody verirler zaten. Onu da paylaşabilirsin.

Hocam dürüst olmam gerekirse aslında yeni başladığım dediğim başlayalı 2 ay oluyor fakat 2 aylık süreçte bir programım yoktu düzensiz olarak genelde fullbody yaptım. Hocalar zaten ilgilenmiyor doğru dürüst ben başlarken sadece fullbody yap dedi başka bir şey demedi bende salondaki olan bütün aletlerle fullbody yaptım.

Bugün 3. aya başladım parça parçaya geçtim.

Hocam dürüst olmam gerekirse aslında yeni başladığım dediğim başlayalı 2 ay oluyor fakat 2 aylık süreçte bir programım yoktu düzensiz olarak genelde fullbody yaptım. Hocalar zaten ilgilenmiyor doğru dürüst ben başlarken sadece fullbody yap dedi başka bir şey demedi bende salondaki olan bütün aletlerle fullbody yaptım.

Bugün 3. aya başladım parça parçaya geçtim.
Programın ne?

Senin için full body hala daha iyi olur, bu programda her bölgeyi birer kere çalışıyorsun 5x5 gibi bir şey yaparsan 3 kere çalışırsın.

Pazartesi biceps-sırt
Salı dinlenme
Çarşamba göğüs-triceps
Perşembe dinlenme
Cuma omuz-bacak
Cumartesi bilek
Pazar dinlenme
Cumartesi bilek yapmak yerine omuz ve bacağa koy. Bir de biceps sırt yapıyorsan ilk sırt yap sonra biceps yap. İlk büyük kas sonra küçük kas yap omuz bacağa da öyle yap. Ben bacağı az sette fazla tekrarda yapıyorum çok yorulmayayım diye. Onun dışında program iyi. Hareketlerle beraber var mı bunların?

Pazartesi biceps-sırt
Salı dinlenme
Çarşamba göğüs-triceps
Perşembe dinlenme
Cuma omuz-bacak
Cumartesi bilek
Pazar dinlenme
Olmamış hocam, kasları haftada 1 kez çalışmışsın. Optimal bir gelişim için kasları en az haftada 2 defa çalışmalısın. Ayrıca cumartesiyi sadece bileğe ayırman saçma olmuş, sırf bilek için salona gitmek.. bilemedim. İleri seviye değilsen bileği ayrı çalışmak çok da mantıklı değil, çekiş hareketlerinde çalışıyor zaten. Salona 3 gidiyorsan fullbody 4 gün gidiyorsan da upper/lower spliti uygulayabilirsin.

Haftada hepsine 1 kere uzun süre ayırmak bütün vücuda göre daha etkili olmaz mı?

Hayır. Datalar haftada 3 kere 1 set yapan kişilerin 1 kere 8 set yapanlardan daha çok geliştiğini gösteriyor. Protein sentezi zaten 48 saat sürüyor kaç set yaparsan yap. Önemli olan hacim değil sıklık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı