Spora yeni başlayan birisi ne yapmalı?

• Konuyu başlatan C3mok
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 259

C3mok

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Model: Game Garaj Slayer R9T-5070 C1
CPU: Ryzen 9 8945HX
GPU: RTX 5070
RAM: 48gb ram 5600MHz DDR5
SSD: 1TB SSD 7100-6000MB/s
Ekran: 16” 300hz QHD+
Klavye: Rampage Enigma 75
Mouse: Glorious Model D
2 gün sonra birkaç yıldır utandığım için gitmediğim spor salonuna kayıt için gideceğim. Yıllardır içimde bir korku utangaçlık vardı ama bugün karar verdim. Spor salonunda bana ne lazım? Program nasıl olacak? Protein tozu olayı nasıl bir şey? Açıklayabilecek varsa sevinirim.

Öncelikle hiç çekinme hocam, gidince göreceksin. Herkes kendi halinde, kimsenin kimse ile işi yok. Herkes kulaklığını takmış çalışıyor o kadar. İçin rahat olsun. Programı oradaki hoca ayarlar. Spor salonunda da çok bir şey lazım değil, havlu ve su al kesinlikle. Ekstra spordan sonra değişmek için t shirt de alabilirsin. Protein tozu daha ileri evredeki bir olay bana göre. Şimdilik her sabah kahvaltıda fix olarak haşlanmış yumurta yemeye bak.

• Göğüs için bench press ya da şınav
  • Sırt için lat pull-down ya da barfiks desteği
  • Bacak için squat, leg press
  • Omuz için dumbbell press
  • Kol için biceps curl, triceps pushdown
  • Karın için plank, mekik haftada 3 gün tam vücut çalışabilirsin ek olarak hocaya sorarsan seve sevve yardım cı olur

Spor salonunda bana ne lazım?
İlk aylar normal gidip hareket isimleri, formlarını, gym terimlerini falan öğrenmen lazım giderek.
Program nasıl olacak?
Hoca yapar ilk aylar zaten illa yanlış yaptığın milyon şey olacak zamanla programın tamamen değişecek
Protein tozu olayı nasıl bir şey
Günlük alman gereken bir protein miktarı var kas gelişimini max yapmak için ama şuanlık gerek yok.

Öncelikle hiç çekinme hocam, gidince göreceksin. Herkes kendi halinde, kimsenin kimse ile işi yok. Herkes kulaklığını takmış çalışıyor o kadar. İçin rahat olsun. Programı oradaki hoca ayarlar. Spor salonunda da çok bir şey lazım değil, havlu ve su al kesinlikle. Ekstra spordan sonra değişmek için t shirt de alabilirsin. Protein tozu daha ileri evredeki bir olay bana göre. Şimdilik her sabah kahvaltıda fix olarak haşlanmış yumurta yemeye bak.

Ek olarak bazı salonlar temiz ayakkabı istiyor.

Aksatmadan gitmen, stres yaşarsanda, duygularına aldırış etmeden gitmeye devam etmek. Çünkü beyin stresli olduğu anda iki şeyden birini seçmek zorunda kalıyor bu da "ya sıvış ya savaş" eğer cesaret gösterip savaşırsan artık oraya gitmekten çekinmeyeceksin. Çünkü orası senin yeni konfor alanın olacak. Ama diğer türlü sıvışırsan konfor alanından çıkamayacaksın.

Yani rasyonel zekan o spor salonunda bulunmak istiyor ama duygusal zekanın üretmiş olduğu hissiyata engel olamıyorsun o yüzden o duygunu dinlememeye çalış. İyi yada kötü bir cevap verme. Hedefin ne? salona girmek. Ve o salona gir. Bacakların geri geri gitmeye çalışsasada sadece amacına ulaşmak için sürekli adımını at.

Bu korku ve utanma gibi şeyleri bu şekilde aşarsın. Yapman gerekenleri de sana oradaki yetkili olan kişi söyleyecek.Protein tozunu başlangıçta alacam diye uğraşma önce düzenli spor yapmaya alış. Beslenmen yetmiyor ise ve aklına da yatıyor ise alırsın. Her şeyden önce düzenli spor, yoksa bir kova protein tozunu da içsen bir işe yaramaz.

Kendine zaman tanı sabır ve adaptosyan sürecinde stresli olacaksın ama zamanla gidecek. Ve yeni bir sen çıkacak Ve dönüp aynaya baktığında iyiki de o adımları atmışım diyeceksin😉

Öncelikle çekinilecek bir durum yok genellikle insanlar oraya hayal ettiği fiziği inşa etmek için gidiyor.
İlerledikçe özgüven kazanacaksın. Vücudu iyi olan abiler ile konuşmaktan korkma soru sormaktan çekinme.

Boy ve kilona göre uygun beslenme programı oluştur ardından günlük alman gereken protein, karbonhidrat ve yağa göre beslenme düzenini ayarlamalısın. Bunların dışında uyku düzenini yoluna koymalı ve hayat kaliteni vs. artıracak şeyler yapmalısın.

Sağlam idman ve disiplin ile kısa zamanda kendindeki değişimi farkedip hedeflerini ilerleteceksin.
Supplement olayına gelecek olursak onlarla şuan kafanı yorma henüz zamanı var.

İlk başlarda ki en önemli şey bence süreklilik. Zaten yavaş yavaş bilgin de artacak sen spora devam etmeye bak. Ağır sağlam uygulaması indirip hareketlerın doğru formlarına bakabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı