Spora yeni başlayıp yeterli proteini alamayan birisi ne yapmalı?

forzaendless

Zeptopat
Daha fazla  
Spora yeni başladım. Hedefim yağları eritip kas yapmak.
Almam gereken protein miktarını alamıyorum. Ne yapmalıyım? Protein tozu falan mı alacağım yoksa kreatin vb. mi?
Bunların ne işe yaradığını bilmediğim için biraz öğrenmek için soruyorum.
Bir şey alacaksam hangi marka?

İlk önce şundan başlayalım, yağ eritip kas yapmak diye bir mantık yok. Yağ oranı vardır, kas kütlen vardır. Yeni başlayacağın ve bundan önce düzgün beslenip, antrenman yapmadığını varsayarsak düşük bir kas kütlen ve yüksek yağ oranına sahip olduğunu tahmin ediyorum. İlk öncelikle beslenme düzenini oluşturup, yağ yakımı için su tüketimini arttırıp, kardiyo yapman gerekiyor. Yanı sıra da ağırlık antrenmanını düzenli bir şekilde çalıştığın zaman yağ oranının azalıp, kas kütlenin arttığını ve vücüdunda belirgin değişiklikler olduğunu göreceksin. Başlangıçta beslenme düzenini oluşturmadıysan ve her gün tavuk, et yapamam diyorsan protein tozu alman mantıklı olacaktır. Günlük karbonhidrat, sebze, yağ ve eli körü 2-3 LT su tüketimi yapman lazım. Kilona göre alman gereken protein miktarını internetten hesaplayabilirsin, 300 gram tavuk yaklaşık 75-80 gram protein, kahvaltıda 4 yumurta yesen günlük alman gereken proteine ulaşıyor, yanında akşam karbonhidrat için makarna, patates, pilav yiyebilirsin. Sindirim için sebze, su büyük önem arz ediyor. Protein tozu için uygun fiyatlı marka olarak SSN, orta seviye için Supplementler, HIQ, üst segment olarak Optimum, Weider tarzı markalara bakabilirsin. Kreatin ise kaslarda su tutarak antrenman performansına yardımcı olur, kreatini birkaç ay sonra kullanmaya başlarsın.

Spora yeni başladım. Hedefim yağları eritip kas yapmak.
Almam gereken protein miktarını alamıyorum. Ne yapmalıyım? Protein tozu falan mı alacağım yoksa kreatin vb. mi?
Bunların ne işe yaradığını bilmediğim için biraz öğrenmek için soruyorum.
Bir şey alacaksam hangi marka?

Dostum eğer günlük ihtiyacı karşılayamıyorsan evet toz alabilirsin. Creatine antrenman performansını artırmaya yarayan bir preworkout ürünüdür daha çok. Biraz da su atımı sağlar. İlk safha için şart değil diyebilirim tercihen alınabilir proteinle alakası yoktur.

İlk önce şundan başlayalım, yağ eritip kas yapmak diye bir mantık yok. Yağ oranı vardır, kas kütlen vardır. Yeni başlayacağın ve bundan önce düzgün beslenip, antrenman yapmadığını varsayarsak düşük bir kas kütlen ve yüksek yağ oranına sahip olduğunu tahmin ediyorum. İlk öncelikle beslenme düzenini oluşturup, yağ yakımı için su tüketimini arttırıp, kardiyo yapman gerekiyor. Yanı sıra da ağırlık antrenmanını düzenli bir şekilde çalıştığın zaman yağ oranının azalıp, kas kütlenin arttığını ve vücüdunda belirgin değişiklikler olduğunu göreceksin. Başlangıçta beslenme düzenini oluşturmadıysan ve her gün tavuk, et yapamam diyorsan protein tozu alman mantıklı olacaktır. Günlük karbonhidrat, sebze, yağ ve eli körü 2-3 lt su tüketimi yapman lazım. Kilona göre alman gereken protein miktarını internetten hesaplayabilirsin, 300 gram tavuk yaklaşık 75-80 gram protein, kahvaltıda 4 yumurta yesen günlük alman gereken proteine ulaşıyor, yanında akşam karbonhidrat için makarna, patates, pilav yiyebilirsin. Sindirim için sebze, su büyük önem arz ediyor. Protein tozu için uygun fiyatlı marka olarak SSN, orta seviye için supplementler, HIQ, üst segment olarak optimum, weider tarzı markalara bakabilirsin. Kreatin ise kaslarda su tutarak antrenman performansına yardımcı olur, kreatini birkaç ay sonra kullanmaya başlarsın.

Hocam yeni başlayacaklar yağ yakımı için l carnitin kullanabilir mi?

Hocam yeni başlayacaklar yağ yakımı için l carnitin kullanabilir mi?
Bunlar için farklı konular açın ki daha deneyimli olan ve ilgi alanı bu şekilde olan kişiler daha çok cevap verir ayrıca kurallara aykırı olmaz. Yeni başlangıç sürecinde birkaç ay özellikle su tüketimini arttırıp, beslenmeye dikkat edin harici karbonhidrat ve yağı yüklü miktarda almamaya dikkat edip proteini gerekli miktarda alın bu şekilde L Carnitin'e başta ihtiyaç duymadan kolayca yağ yakımı sağlanır.

Bunlar için farklı konular açın ki daha deneyimli olan ve ilgi alanı bu şekilde olan kişiler daha çok cevap verir ayrıca kurallara aykırı olmaz. Yeni başlangıç sürecinde birkaç ay özellikle su tüketimini arttırıp, beslenmeye dikkat edin harici karbonhidrat ve yağı yüklü miktarda almamaya dikkat edip proteini gerekli miktarda alın bu şekilde l Carnitin'e başta ihtiyaç duymadan kolayca yağ yakımı sağlanır.

Küçük bir soru olduğu için konu açmak istememiştim özür dilerim ve tavsiye için teşekkürler.

İlk önce şundan başlayalım, yağ eritip kas yapmak diye bir mantık yok. Yağ oranı vardır, kas kütlen vardır. Yeni başlayacağın ve bundan önce düzgün beslenip, antrenman yapmadığını varsayarsak düşük bir kas kütlen ve yüksek yağ oranına sahip olduğunu tahmin ediyorum. İlk öncelikle beslenme düzenini oluşturup, yağ yakımı için su tüketimini arttırıp, kardiyo yapman gerekiyor. Yanı sıra da ağırlık antrenmanını düzenli bir şekilde çalıştığın zaman yağ oranının azalıp, kas kütlenin arttığını ve vücüdunda belirgin değişiklikler olduğunu göreceksin. Başlangıçta beslenme düzenini oluşturmadıysan ve her gün tavuk, et yapamam diyorsan protein tozu alman mantıklı olacaktır. Günlük karbonhidrat, sebze, yağ ve eli körü 2-3 LT su tüketimi yapman lazım. Kilona göre alman gereken protein miktarını internetten hesaplayabilirsin, 300 gram tavuk yaklaşık 75-80 gram protein, kahvaltıda 4 yumurta yesen günlük alman gereken proteine ulaşıyor, yanında akşam karbonhidrat için makarna, patates, pilav yiyebilirsin. Sindirim için sebze, su büyük önem arz ediyor. Protein tozu için uygun fiyatlı marka olarak SSN, orta seviye için Supplementler, HIQ, üst segment olarak Optimum, Weider tarzı markalara bakabilirsin. Kreatin ise kaslarda su tutarak antrenman performansına yardımcı olur, kreatini birkaç ay sonra kullanmaya başlarsın.
Eyvallah hocam, çok iyi açıklamışsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı