SSCB ve Nazi Almanyası ile ilgili görüşleriniz

Biri sağın biri solun faşist lideri. Tek amaçları halkı kullanıp kendi egolarını tatmin etmekti. Ne S.S.C.B kaldı ne de Nazi Almanya'sı...

IMG_20210421_133531.jpg
 
Hitler versay antlaşmasını reddetti. Ve savaşta Fransa düştükten sonra Fransızlara versay'ın imzalandığı aynı tren, aynı kalem ve neredeyse aynı maddeleri olan bir antlaşma. Bu savaş intikam savaşıdır. Tabii tamamen intikam değildir. Mesela hayalet uçakları düşünün. Bu uçakları ilk Amerikalılar yaptı ama kimden esinlenildi ? Nazilerden. Ya da Amerikalılar uzaya çıkarken uzay roketlerini V2 den esinlenildi. İlk uzaya ulaşan insan yapısıdır. (Kaynak:Vikipedi) yani bu heriflerin sadece bu günkü Almanya'ya katkısı yoktur. Tüm dünyaya katkısı vardır. Schwerer Gustav savaş alanında kullanılan en büyük aletdir. Gemileri saymazsak. Tabii bu kadar şey derken kaynakları tükenmek üzereydi ve Naziler de Stalingrad'a gittiler. Ama sadece Stalingrad'a değil aynı zamanda Moskova ve Leningrad'a da girmiştiler ve tahmin edin ne oldu ? Tabii mühendislik harikası bu yapıları yapmak için fabrikalara ihtiyaçları vardı. Ve bu fabrikalarda esirler sabahtan akşama kadar çok ağır bir şekilde çalışıyordu. Neredeyse tüm Avrupa'yı ele geçirmişlerdi ama karşılarında çok fazla ülke vardı.
 
Hitler versay antlaşmasını reddetti. Ve savaşta Fransa düştükten sonra fransızlara Versay'ın imzalandığı aynı tren, aynı kalem ve neredeyse aynı maddeleri olan bir antlaşma. Bu savaş intikam savaşıdır. Tabii tamamen intikam değildir. Mesela hayalet uçakları düşünün. Bu uçakları ilk Amerikalı'lar yaptı ama kimden esinlenildi? Nazilerden. Ya da Amerikalı'lar uzaya çıkarken uzay roketlerini v2'den esinlenildi. İlk uzaya ulaşan insan yapısıdır. (kaynak: Vikipedi) yani bu heriflerin sadece bu günkü Almanya'ya katkısı yoktur. Tüm dünyaya katkısı vardır. Schwerer gustav savaş alanında kullanılan en büyük alettir. Gemileri saymazsak. Tabii bu kadar şey derken kaynakları tükenmek üzereydi ve naziler de Stalingrad'a gittiler. Ama sadece Stalingrad'a değil aynı zamanda moskova ve Leningrad'a da girmiştiler ve tahmin edin ne oldu? Tabii mühendislik harikası bu yapıları yapmak için fabrikalara ihtiyaçları vardı. Ve bu fabrikalarda esirler sabahtan akşama kadar çok ağır bir şekilde çalışıyordu. Neredeyse tüm Avrupa'yı ele geçirmişlerdi ama karşılarında çok fazla ülke vardı.

Aynı tren gene SSCB savaşında kaybedileceği anlaşıldığı zaman yakıldı. 2419 numaralı vagon diye hatırlıyorum.
 

Geri
Yukarı